Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet bezorgd over warm weer en hamert erop thuis te blijven

Kabinet bezorgd over warm weer en hamert erop thuis te blijven

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat er bij mensen extra op hameren thuis te blijven het komende weekeinde, waarin warm weer wordt voorspeld. "Dat is een punt van zorg", zei premier Mark Rutte in de Tweede Kamer. De dringende boodschap om binnen te blijven en niet door Nederland te gaan reizen, zal ook van andere kanten onder de aandacht worden gebracht. Onder meer door het openbaar vervoer, maar ook door influencers die vooral de jongeren beter bereiken.

Ook maakt het kabinet zich net als de Kamer zorgen over het paasweekend, het weekend erna, waarin mogelijk veel Duitsers naar Nederland zouden komen. Het kabinet houdt donderdag weer crisisberaad, en dit punt zal daarin op de agenda staan.

Een landelijke sluiting van alle campings of vakantieparken is volgens Rutte evenwel niet nodig. Hij wees erop dat gezamenlijke wasgelegenheden wel overal worden gesloten. Bovendien hebben verschillende veiligheidsregio's, waaronder Zeeland, zelf al besloten de vakantieplaatsen te sluiten. In Noord- en Zuid-Holland zijn alle campings dicht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Kabinet brengt Kamer monter verslag uit van strijd tegen corona

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet brengt donderdag in de Tweede Kamer opnieuw, en steeds opgewekter, verslag uit van de strijd tegen het coronavirus. Nu Nederland herademt en telkens wat verder van het slot af gaat, neemt ook de spanning in de vergaderzaal van de Kamer af. Fractievoorzitters maken plaats voor zorgspecialisten.

1 uur geleden
Kabinet bezorgd over geweld tegen demonstranten VS

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse regering is bezorgd over het geweld dat de Amerikaanse autoriteiten gebruiken tegen anti-racismedemonstranten en journalisten. Maar het is aan de Amerikanen om een oordeel te vellen over hun president, zegt minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken).

7 uur geleden
Strafproces tegen Wilders gaat op 29 juni verder

DEN HAAG (ANP) - Het hoger beroep in de zaak tegen PVV-leider Geert Wilders wordt op 29 juni hervat. De zitting is in het Justitieel Complex Schiphol, kondigt het gerechtshof in Den Haag woensdag aan.

15 uur geleden
CDA wil ook coronasteun voor zelfstandigen in grensstreek

DEN HAAG (ANP) - Regeringspartij CDA wil dat het kabinet nog deze maand met een oplossing komt voor zelfstandig ondernemers die in Nederland hun brood verdienen, maar net over de grens met Belgiƫ of Duitsland wonen. Zij komen niet in aanmerking voor de coronaregelingen van de overheid.

15 uur geleden
Kabinet hoopt steunloket flexwerkers deze maand te openen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat toch aan de slag met een steunregeling voor ontslagen flexwerkers die net buiten de bestaande coronamaatregelen vallen. Uitkeringsorganisatie UWV streeft ernaar het loket op 22 juni te openen. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) had de regeling als optie voorgesteld aan de Tweede Kamer, met de kanttekening dat ze "grote nadelen kent". Op initiatief van D66 en de PvdA heeft de Kamer toch voor de regeling gestemd.

19 uur geleden
Asscher volgend jaar opnieuw lijsttrekker PvdA

DEN HAAG (ANP) - Huidig fractievoorzitter Lodewijk Asscher is volgend jaar opnieuw lijsttrekker voor de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen. De termijn voor tegenkandidaten om naar voren te stappen is verstreken, zonder dat iemand zich heeft gemeld.

20 uur geleden
Kabinet wil 10.000 extra woonplekken voor dak- en thuislozen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil uiterlijk eind volgend jaar 10.000 extra woonplekken gerealiseerd hebben voor dak- en thuislozen. Daarvoor slaat het de handen ineen met onder meer gemeenten en woningcorporaties. Dat melden de staatssecretarissen Paul Blokhuis (Volksgezondheid) en Tamara van Ark (Sociale Zaken).

22 uur geleden