Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet bespreekt afschaffen 'bevestigende' test bij GGD

Kabinet bespreekt afschaffen 'bevestigende' test bij GGD

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kijkt of het nog nodig is om bij de GGD een coronatest te laten doen na een positieve zelftest. Dat zegt zorgminister Ernst Kuipers na een corona-overleg waarin is besloten vrijwel alle nog bestaande maatregelen los te laten. "Het is nu nog te vroeg", zegt Kuipers, maar het kabinet wil op een later moment mogelijk af van de teststraten.

Hierover wordt gesproken met het Outbreak Management Team (OMT), het RIVM en de GGD'en zelf, die de teststraten runnen. "Je kan je voorstellen dat onderwerp van gesprek is: kun je nou volstaan met uitgebreid, laagdrempelig gebruik van zelftests? Dat is nog steeds verstandig: heb je klachten, doe een test - maar dan niet noodzakelijkerwijs het bevestigen van een positieve test bij de GGD", zegt de minister.

Zo'n test bij de GGD wordt nu ook nog gebruikt "om zicht te houden op de verspreiding van het virus", zegt Kuipers. "En daar zijn ondertussen ook andere mogelijkheden voor".

Meer uit Binnenland

120 auto's uit parkeergarage Nieuwegein, meer dan verwacht

NIEUWEGEIN (ANP) - In de afgelopen week zijn 120 auto's uit een deels ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Dat zijn er meer dan vooraf was verwacht. Enkele auto's zijn nog binnen, het is nog niet gelukt om die veilig naar buiten te krijgen.

58 minuten geleden
Reisbureau: Nederlanders weg uit nationaal park Canada om branden

ASPER (ANP) - Zo'n driehonderd Nederlanders die in Canada zijn met het reisbureau Doets Reizen hebben Jasper National Park moeten verlaten, meldt eigenaresse van de organisatie Elske Doets. In het park in de Canadese Rocky Mountains woeden bosbranden. De Nederlandse toeristen zijn volgens Doets veilig.

1 uur geleden
Nederland moet grutto beter beschermen van Europese Commissie

BRUSSEL (ANP) - Nederland moet van de Europese Commissie zijn grutto's beter beschermen. Subsidies en andere regelingen om weidevogels zoals de grutto te beschermen, hebben volgens de Europese Commissie niet geholpen. Nederland moet andere "doeltreffende maatregelen" nemen om het tij te keren. Binnen twee maanden wil de Commissie een verbeterplan zien.

1 uur geleden
Zeehondenredders kijken positief terug op eerste proef

PIETERBUREN (ANP) - De redders van het Seal Response Team kijken positief terug op hun eerste reddingsproef. In mei ging het team voor het eerst op pad om zeehonden te redden, zo werd destijds bekendgemaakt. Dat was leerzaam, maar tot nu toe is het nog niet gelukt om een zeehond te redden, blikt Emmy Venema van het reddingsteam op de eerste proef terug.

2 uur geleden
Recordvangst crystal meth in lading vervuilde grond

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft begin maart ruim 3200 kilo methamfetamine onderschept bij een controle. De drug, die ook wel bekendstaat als crystal meth, werd ontdekt in een lading grond uit Mexico. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om de grootste vangst van crystal meth in Nederland tot nu toe en had die een waarde van 22,4 miljoen euro.

2 uur geleden
Provincie Utrecht kondigt informatiebijeenkomsten over wolf aan

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht is van plan eind augustus informatiebijeenkomsten te houden over de wolvenpopulatie op de Utrechtse Heuvelrug. Ook onderzoekt de provincie de mogelijkheid een wolvencommissie in te stellen. Dat schrijft gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) in een memo aan Provinciale Staten naar aanleiding van meerdere incidenten met wolven in Utrecht.

3 uur geleden
Politie onderzoekt tips over mishandeling Somaliƫr in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie spreekt "dagelijks nog" met getuigen en onderzoekt "verschillende tips" in de zaak rond de dodelijke mishandeling van een Somalische man in Den Haag afgelopen weekend. Over de identiteit van de mannen die als verdachten worden gezocht, wil een woordvoerster vanwege het lopende onderzoek geen uitspraken doen.

4 uur geleden