Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet besluit waarschijnlijk maandag over eendaagse festivals

Kabinet besluit waarschijnlijk maandag over eendaagse festivals

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet besluit naar verwachting aanstaande maandag toch al of eendaagse festivals na 13 augustus weer mogen doorgaan. De betrokken ministers hebben het deskundigenteam OMT gevraagd hiernaar te kijken, laat een woordvoerder weten. Het kabinet zei eerst dat het hierover pas op 13 augustus een besluit zou nemen.

Evenementen zonder zitplaatsen zijn tot en met 13 augustus sowieso verboden. Het kabinet kondigde eerder deze week aan dat meerdaagse festivals tot 1 september verboden blijven.

Festivalbedrijf ID&T spande samen met tal van organisaties een kort geding aan naar aanleiding van de aankondiging van het kabinet dat er voorlopig nog geen knoop wordt doorgehakt over festivals zonder campings. De evenementenorganisatoren willen voor 1 augustus duidelijkheid van de overheid over het doorgaan van deze evenementen zonder overnachting.

Komende week

In een persbericht laat het bedrijf weten het kort geding, dat al eens werd uitgesteld, nog eens aan te houden. Dat besluit kwam nadat het kabinet had aangegeven "voornemens te zijn om op maandag 2 augustus al een uitspraak te doen over eendaagse evenementen vanaf 14 augustus". Het kabinet heeft dit verteld naar aanleiding van de gesprekken die het voert met de evenementenbranche.

Als ook festivals zonder overnachting tot 1 september worden verboden, zal het kort geding alsnog komende week plaatsvinden, aldus ID&T in een persbericht.

Veilig en verantwoord

Rosanne Janmaat van ID&T zegt positief te zijn. "We zijn blij dat we samen met de Alliantie van Evenementenbouwers het kabinet hebben kunnen overtuigen van de noodzakelijkheid van snelle besluitvorming voor onze branche." Het bedrijf gaat ervan uit dat het besluit maandag positief zal uitpakken en er met ingang van 14 augustus weer evenementen kunnen plaatsvinden, "vanzelfsprekend op een veilige en verantwoorde manier".

Het kabinet besloot eerder deze maand festivals tot en met 13 augustus te verbieden. Na de versoepelingen die aan het begin van de zomer werden aangekondigd, liepen de besmettingscijfers snel op, waarna het kabinet opnieuw besloot tot ingrijpen.

Meer uit Binnenland

Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

2 minuten geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

12 minuten geleden
Nieuw contract NS: spitsheffing alleen als laatste optie

DEN HAAG (ANP) - De NS mag in de toekomst alleen een hoger tarief in de spits vragen als andere opties om te spits te verlichten niet werken. Dat staat in het nieuwe contract dat de spoorvervoerder voor de komende jaren sluit. Over de voorgenomen spitsheffing was veel ophef: reizigers zouden tot wel 2,50 euro meer gaan betalen voor een treinkaartje in de spits, terwijl lang niet iedereen een trein eerder of later kan nemen.

30 minuten geleden
Toch geen jonge asielzoekers naar Noordwijk

NOORDWIJK (ANP) - Een hotel in het Zuid-Hollandse Noordwijk mag toch niet worden gebruikt om jonge asielzoekers op te vangen. De gemeente was afgelopen dinsdag bereid om daar onder strenge voorwaarden aan mee te werken, maar zegt vrijdag dat de opvang niet mag. Die zou namelijk in strijd zijn met het zogeheten bestemmingsplan voor het hotel.

33 minuten geleden
Verdachte schietpartijen Rotterdam blijft in de cel

ROTTERDAM (ANP) - De 32-jarige man uit Rotterdam die is opgepakt na de dodelijke schietpartijen donderdag in Rotterdam, blijft voorlopig in de cel. Dinsdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam, die zal opnieuw zijn hechtenis beoordelen.

36 minuten geleden
Omwonenden plein schietpartij Rotterdam weekend niet naar huis

ROTTERDAM (ANP) - De wijkbewoners die donderdag hun huis aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein moesten verlaten wegens het schietincident dat zich daar afspeelde, kunnen waarschijnlijk dit weekend nog niet terug naar huis. De politie onderzoekt de brandstichting en de daaropvolgende schietpartij, waarbij een vrouw en haar dochter om het leven kwamen. Daarvoor is volgens een woordvoerster van de politie nog veel tijd nodig, vanwege onder meer sporenonderzoek in en rond de woning van de 32-jarige verdachte en het huis van zijn buurvrouw en haar dochter. Ook bij andere huizen in het blok wordt onderzoek gedaan.

1 uur geleden
Na ruim 3 uur blokkade A12 beëindigd, 146 activisten aangehouden

DEN HAAG (ANP) - Aanhangers van Extinction Rebellion hebben vrijdag ongeveer 3,5 uur lang de snelweg A12 in Den Haag geblokkeerd. De actievoerders liepen rond 12.00 uur de Utrechtsebaan op en bleven daar zitten tot de politie ze rond 15.40 uur weer had verwijderd.

1 uur geleden