Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag: zorgwekkend dat PVV de grootste is

Kaag: zorgwekkend dat PVV de grootste is

AMSTERDAM (ANP) - Oud D66-leider en demissionair minister van Financiën Sigrid Kaag noemt het "zorgwekkend" dat PVV de grootste partij is geworden volgens de exitpol. "Ik krijg nu al reacties uit het buitenland: wat is er met jullie verkiezingen gebeurd?", zegt Kaag op de uitslagenavond van D66 in Amsterdam

D66 staat volgens de exitpoll op 10 zetels. Kaag is daar optimistisch over. "Het is een enorme opdracht, er is veel werk aan de winkel. Maar we hebben een goed fundament om verder op te bouwen", aldus Kaag, die daarbij ook de huidige D66-leider Rob Jetten prijst.

Meer uit Politiek

Bosma: partijen extreemrechts noemen is een nazi-vergelijking

DEN HAAG (ANP) - Voorzitter van de Tweede Kamer Martin Bosma vindt niet dat partijen of leden in de Tweede Kamer extreemrechts mogen worden genoemd. "Ik vind dat een nazi-vergelijking", zei hij donderdag in een debat. Hij onderbrak daarmee Laurens Dassen (Volt), die de PVV een extreemrechtse partij noemde. "Ik vind niet dat we leden of partijen van de Staten-Generaal voor extreemrechts moeten gaan uitmaken", aldus Bosma.

5 minuten geleden
Bikker (CU) maakt zich zorgen over akkoord met 'veel luchtbellen'

DEN HAAG (ANP) - ChristenUnie-leider Mirjam Bikker maakt zich zorgen over het akkoord van PVV, VVD, NSC en BBB, waar volgens haar "veel wensdenken" en "veel luchtbellen" inzitten. Zij is met name bezorgd over het volle aanmeldcentrum Ter Apel dat volgens haar in de problemen blijft zitten door het uitblijven van de spreidingswet. Die had moeten zorgen voor een eerlijker spreiding van asielzoekers over het land.

21 minuten geleden
Wilders over asielpakket: als dit niet helpt, dan helpt niets

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders gaat ervan uit dat het asielpakket dat hij is overeengekomen met VVD, NSC en BBB, "het strengste ooit in Nederland" ook echt tot een lagere instroom gaat leiden. "Als dit niet helpt, dan helpt niets", denkt hij.

27 minuten geleden
CDA-leider Bontenbal mist visie en leiderschap in akkoord

DEN HAAG (ANP) - Hoewel in het akkoord van PVV, VVD, NSC en BBB "een aantal dingen staan die wij goed vinden", mist CDA-leider Henri Bontenbal "heel erg visie en leiderschap", zei hij donderdag. "En het ontbreekt erg aan gemeenschapszin in dat akkoord. Dus dat vind ik erg jammer."

54 minuten geleden
JA21 positief over asielplannen, wel bezorgd over lastenverzwaring

DEN HAAG (ANP) - JA21-fractievoorzitter Joost Eerdmans is "positief gestemd over noodzakelijke plannen voor asiel, migratie, klimaat/energie en de middenklasse", zegt hij op X over het voorlopige coalitieakkoord. Wel maakt de partij zich zorgen over nieuwe aangekondigde lastenverzwaringen, bijvoorbeeld op vliegen en plastic.

1 uur geleden
GroenLinks-PvdA-leider Timmermans: verbijsterd over Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA is "echt verbijsterd" dat Pieter Omtzigt van NSC is meegegaan in het akkoord met PVV, VVD en BBB, zei hij donderdag. Dat akkoord is naar zijn mening "rampzalig voor Nederland".

1 uur geleden
Ouwehand (PvdD): donkere dag voor Nederland

DEN HAAG (ANP) - Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) noemt het een "donkere dag voor Nederland". "Radicaalrechtse partijen hebben niks te zoeken in het centrum van de macht", zegt ze op X over de aangekondigde coalitie tussen PVV, VVD, NSC en BBB.

1 uur geleden