Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag wil maatschappelijke en economische tegenhanger OMT

Kaag wil maatschappelijke en economische tegenhanger OMT

DEN HAAG (ANP) - D66-lijsttrekker Sigrid Kaag wil een Maatschappelijk en Economisch Team (MET) instellen voor de aanpak van de coronacrisis. Het MET moet net als het Outbreak Management Team (OMT) regelmatig adviseren over de bestrijding van de pandemie, maar dan met aandacht voor de economische en maatschappelijke impact van de coronamaatregelen.

Kaag deed haar oproep donderdag bij EenVandaag. De medische kant van de coronacrisis krijgt veel aandacht, aldus de demissionair minister van Buitenlandse Handel, "en terecht. Maar in deze cruciale fase moet de politiek zich ook op het hoogste niveau ontfermen over de economische en sociale problemen die door de coronacrisis zijn ontstaan."

De Tweede Kamer riep vorig jaar tijdens de eerste coronagolf al op tot een extra adviesorgaan dat zich moet richten op de maatschappelijke gevolgen van de pandemie. Gert-Jan Segers (CU) had zelfs al een naam voor de expertgroep bedacht: het Impact Management Team.

Planbureaus

Zo'n tegenhanger van het OMT kwam er niet. Wel geven nu planbureaus geregeld advies over de maatschappelijke gevolgen van het coronabeleid. Donderdag riepen het Centraal Planbureau (CPB), het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) het kabinet gezamenlijk op aan de slag te gaan met herstelplannen voor de economie en de samenleving.

Kaag wil met het MET alsnog een team instellen dat even vaak met het kabinet aan tafel zit als het OMT. "En dan is het uiteindelijk aan de politiek om op basis van beide adviezen een besluit te nemen."

Meer uit Binnenland

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Westerkerk

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

1 uur geleden
Centrumzijde westelijke reizigerstunnel Amsterdam Centraal dicht

AMSTERDAM (ANP) - Op station Amsterdam Centraal is vanaf maandagochtend de ingang van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Aan de IJ-zijde blijft de ingang naar de tunnel wel open. ProRail verwacht dat de verbouwing van de tunnel duurt tot medio 2024, waarna de toegangspoortjes aan de centrumzijde weer opengaan.

1 uur geleden
Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

5 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

9 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

9 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

10 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

12 uur geleden