Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag op Clubhouse over thuiswerkstress: ik geloof in technologie

Kaag op Clubhouse over thuiswerkstress: ik geloof in technologie

DEN HAAG (ANP) - D66-lijsttrekker Sigrid Kaag pionierde vrijdag op de nieuwe praat-app Clubhouse met een gesprek over stress bij het thuiswerken. Tijdens het gesprek, dat zij organiseerde met Correspondent-baas Ernst-Jan Pfauth, luisterden zo'n 450 appgebruikers mee.

Kaag is een "groot gelovige" in technologie en ziet de toekomst van het thuiswerken ook na de coronacrisis positief in. Zo hoopt ze dat er op een nieuwe manier gedacht kan worden over hoe werknemers hun uren gebruiken. Flexibele werkuren kunnen volgens de bewindsvrouw "een emanciperende werking hebben". Ze ziet dat vooral werkende moeders veel moeten multitasken. Ook zouden kantoorpanden die leeg komen te staan omdat ze door thuiswerken overbodig zijn geworden, kunnen worden omgebouwd tot woningen, zegt Kaag.

Er zijn ook moeilijkheden, ziet de lijsttrekker. Zo vindt ze zoomborrels maar "karig" en raakt ze documenten kwijt omdat ze niet meer weet op welk kanaal ze haar zijn toegestuurd. Laagdrempelige adviezen over het digitale werken, zullen snel nodig zijn, denkt Kaag, zeker ook voor ouderen. "Hier kan jong en oud heel veel leren."

Clubhouse is een app die de afgelopen dagen erg populair is geworden. Mensen kunnen er live meeluisteren en meepraten in groepsgesprekken. Het nieuwe medium is voor de lijsttrekker ook nog even wennen, blijkt als ze een luisteraar de beurt wil geven om te spreken. Ze moet even overleggen met haar collega, excuseert ze zich. "Ik zie wel handjes, zie jij handjes?"

Meer uit Binnenland

Veerdienst naar Ameland hervat na storing

HOLWERT (ANP) - De veerdienst tussen het vasteland en Ameland is dinsdagmorgen hervat. Door problemen met de autobrug in de haven van Holwert konden reizigers met een auto maandagavond niet van boord en werden ze teruggebracht naar Ameland, waar ze noodgedwongen de nacht door hebben gebracht.

1 uur geleden
Opnieuw explosie in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam-West is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Er zijn geen gewonden gevallen, zegt de politie. Wel raakte de voordeur beschadigd door de ontploffing, die rond 03.00 uur plaatsvond.

3 uur geleden
Marengoproces gaat verder met pleidooi in zaak Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat verder met het pleidooi in de zaak van Saïd R. Tegen deze vermeende rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi is (eveneens) een levenslange gevangenisstraf geëist. Vanaf dinsdag is het aan de advocaten van R. om hun visie op de zaak te geven. Zij hebben daar vier tot vijf dagen voor ingepland.

5 uur geleden
Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

7 uur geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

10 uur geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

18 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

18 uur geleden