Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag op Clubhouse over thuiswerkstress: ik geloof in technologie

Kaag op Clubhouse over thuiswerkstress: ik geloof in technologie

DEN HAAG (ANP) - D66-lijsttrekker Sigrid Kaag pionierde vrijdag op de nieuwe praat-app Clubhouse met een gesprek over stress bij het thuiswerken. Tijdens het gesprek, dat zij organiseerde met Correspondent-baas Ernst-Jan Pfauth, luisterden zo'n 450 appgebruikers mee.

Kaag is een "groot gelovige" in technologie en ziet de toekomst van het thuiswerken ook na de coronacrisis positief in. Zo hoopt ze dat er op een nieuwe manier gedacht kan worden over hoe werknemers hun uren gebruiken. Flexibele werkuren kunnen volgens de bewindsvrouw "een emanciperende werking hebben". Ze ziet dat vooral werkende moeders veel moeten multitasken. Ook zouden kantoorpanden die leeg komen te staan omdat ze door thuiswerken overbodig zijn geworden, kunnen worden omgebouwd tot woningen, zegt Kaag.

Er zijn ook moeilijkheden, ziet de lijsttrekker. Zo vindt ze zoomborrels maar "karig" en raakt ze documenten kwijt omdat ze niet meer weet op welk kanaal ze haar zijn toegestuurd. Laagdrempelige adviezen over het digitale werken, zullen snel nodig zijn, denkt Kaag, zeker ook voor ouderen. "Hier kan jong en oud heel veel leren."

Clubhouse is een app die de afgelopen dagen erg populair is geworden. Mensen kunnen er live meeluisteren en meepraten in groepsgesprekken. Het nieuwe medium is voor de lijsttrekker ook nog even wennen, blijkt als ze een luisteraar de beurt wil geven om te spreken. Ze moet even overleggen met haar collega, excuseert ze zich. "Ik zie wel handjes, zie jij handjes?"

Meer uit Binnenland

Bijna 45.500 wandelaars hebben startnummer Vierdaagse opgehaald

NIJMEGEN (ANP) - Precies 45.445 wandelaars hebben hun startnummer voor de Vierdaagse in Nijmegen opgehaald, meldt de organisatie na afloop van de aanmelddagen. Zo'n 1555 deelnemers hebben zich niet gemeld.

3 uur geleden
Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door OM

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zaak rondom Joost Klein de extra Nederlandse getuigen gehoord voor wie een Europees onderzoeksbevel was gestuurd door het OM in Zweden. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket weten aan het ANP.

5 uur geleden
Halsema: monument herinnert aan De Vries maar ook aan de moord

AMSTERDAM (ANP) - Het monument voor Peter R. de Vries herinnert niet alleen aan de misdaadverslaggever en zijn werk, maar moet er ook voor zorgen dat de "onmenselijke misdaad" van de moord op hem niet wordt vergeten. Dat zei Femke Halsema maandag bij de onthulling van het kunstwerk. De moord zal "decennia blijven verbijsteren", aldus de Amsterdamse burgemeester.

7 uur geleden
AVROTROS haalt alle tv-programma's van Ali B offline

HILVERSUM (ANP) - AVROTROS heeft alle tv-programma's die de omroep in samenwerking met Ali B maakte offline gehaald. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat maandag na berichtgeving van tv-expert Tina Nijkamp. Eerder verwijderde de omroep al het programma Ali B en de Muziekkaravaan.

7 uur geleden
Tien jaar cel en tbs voor doden sekswerker in woning IJmuiden

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft maandag de 36-jarige Sander K. veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van de 34-jarige sekswerker Arina Sasina uit Amsterdam. K. heeft de vrouw op 18 augustus 2022 gewurgd in zijn huis in IJmuiden en haar lichaam vervolgens in tien stukken gesneden. De vrouw had op de bewuste avond een betaalde seksafspraak met K. "Haar laatste momenten moeten verschrikkelijk zijn geweest", aldus de rechtbank.

8 uur geleden
Geen strafrechtelijke vervolging na vangen zeehond

HARLINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat niet over tot strafrechtelijke vervolging van twee zeehondenwachters die in augustus vorig jaar in Friesland op eigen initiatief een zeehond hebben gevangen. Ze handelden volgens het OM in strijd met de opdracht van Zeehondencentrum Pieterburen en dat is strafbaar.

8 uur geleden
Burgemeester Bruls tolereert 'burgerwacht' bij Vierdaagse niet

NIJMEGEN (ANP) - De "geweldloze burgerwacht" die de groep Nijmegen4Palestine tijdens de Nijmeegse Vierdaagse langs de route wil inzetten, is niet welkom. Burgemeester Hubert Bruls zegt dat "eigenstandig ingrijpen door een burgerwacht" nooit zal worden getolereerd.

9 uur geleden