Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag noemt uitlatingen Poetin over sancties 'oorlogspropaganda'

Kaag noemt uitlatingen Poetin over sancties 'oorlogspropaganda'

DEN HAAG (ANP) - Wat de Russische president Vladimir Poetin zegt over westerse sancties tegen zijn land is de "omgekeerde wereld", zegt minister van Financiën Sigrid Kaag. Poetin draait de zaken steeds om, wat "sowieso oorlogspropaganda" naar het Russische volk is, aldus de bewindsvrouw in WNL op Zondag. De Russische president zei dat hij het sanctiepakket vindt grenzen aan een "oorlogsverklaring".

"De schending van de soevereiniteit van Oekraïne, de invasie en nu de oorlogshandelingen door Rusland staan buiten kijf", zegt Kaag daarop. "Dáár is de oorlogsdaad begonnen. Het antwoord is een bescherming van de rechtsorde én vrede en veiligheid in Europa." Het stevige sanctiepakket waarmee het Westen de Russische economie en de cirkel rond Poetin wil raken, is een "belangrijk pressiemiddel".

De harde taal van Poetin past binnen zijn tactiek, meent Kaag. Volgens de vicepremier (D66) zijn er ook zorgen "dat hij steeds meer uit isolement handelt". Verdere radicalisering dreigt dan, aldus de bewindsvrouw.

Meer uit Binnenland

Spelersbus Feyenoord onder politiebegeleiding ArenA binnengereden

AMSTERDAM (ANP) - De spelersbus van Feyenoord is onder politiebegeleiding de Johan Cruijff ArenA binnengereden. Dat meldt een ANP-verslaggever die ter plaatse is. De Rotterdamse club speelt woensdag in de ArenA vanaf 14.00 uur zonder publiek het restant van het zondag gestaakte duel met Ajax uit.

36 minuten geleden
Klimaatactivisten nu ook tunnelbak A12 in, amper politie aanwezig

DEN HAAG (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) zijn woensdagmiddag ook de tunnelbak van de A12 in Den Haag ingelopen om hun punt te maken. De politie is ditmaal nauwelijks aanwezig. De enkele agenten die er wel zijn laten de actievoerders begaan. De afgelopen tweeënhalve week hield de politie de activisten steeds tegen op het stuk weg naast het Malieveld en kwamen ze de tunnel niet in.

44 minuten geleden
MOB bereidt rechtszaak voor tegen natuurvergunning Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) gaat de natuurvergunning voor Schiphol "zeker aanvechten" bij de rechter. Voorzitter Johan Vollenbroek laat dat aan het ANP weten. "Er zitten zo veel zwakke punten in, zowel inhoudelijk als procedureel. We gaan hier volop op inzetten met onze juristen", zegt hij.

1 uur geleden
Strafzaak gifmoord ten einde, rechtbank noemt het triest

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft woensdag het proces over de gifmoord in Halsteren beëindigd nu verdachte Yvon K. (64) zichzelf van het leven heeft beroofd. De strafzaak is gestaakt, omdat de wet voorschrijft dat na het overlijden van een verdachte de vervolging stopt. De rechtbank heeft daarom het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard.

1 uur geleden
Politie mag preventief fouilleren rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Het gebied rond de Johan Cruijff ArenA is woensdag vanaf 12.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Iedereen in het gebied kan preventief worden gefouilleerd en gecontroleerd op het bezit van bijvoorbeeld vuurwerk of wapens. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft dat besloten in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie.

1 uur geleden
Advocaat Plasman had vervolging Borsato 'zonder meer verwacht'

AMSTERDAM (ANP) - Advocaat Peter Plasman en zijn cliënt hadden "zonder meer verwacht" dat Marco Borsato door het Openbaar Ministerie zou worden vervolgd wegens ontucht met een minderjarige. De raadsman van het vermeende slachtoffer baseert zich op het materiaal dat in de zaak aanwezig is.

1 uur geleden
Onderzoeksraad: toezicht op veiligheid historische vloot onvoldoende

ENKHUIZEN (ANP) - Het toezicht op de veiligheid aan boord van schepen van de historische bruine vloot is nog onvoldoende. Dat meldde de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) woensdag in een rapport naar aanleiding van twee dodelijke ongevallen met zeilschepen in 2022.

1 uur geleden