Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag: niks verkeerd gedaan met op afstand zetten belangen

Kaag: niks verkeerd gedaan met op afstand zetten belangen

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiën) zegt zelf niets verkeerd te hebben gedaan bij het op afstand zetten van haar zakelijke belangen op het moment dat zij minister werd. RTL Nieuws ontdekte dat zij niet geregistreerd staat als uiteindelijk belanghebbende bij de stichting die deze belangen beheert. Dat is in strijd met regels om witwassen en belastingontwijking tegen te gaan.

Kaag kreeg tijdens het debat met de financieel specialist en in de Tweede Kamer over de begroting voor volgend jaar vragen over de kwestie van PVV'er Tony van Dijck. Hij wil tekst en uitleg van de minister die volgens hem "in de fout" is gegaan. "Als ik dat doe dan betaal ik 22.000 euro boete."

Een zichtbaar geïrriteerde Kaag noemde dat "totale, goedkope onzin". Zij wees erop dat het hele kabinet bij het op afstand zetten van zakelijke belangen gebruik heeft gemaakt van de diensten van een notaris. Die heeft alles in haar geval "weggezet in een stichting met drie bestuurders", die vervolgens als belanghebbenden zijn aangemerkt.

Volgens Kaag heeft de notaris daarmee volgens "de letter van de wet" gehandeld maar niet volgens de geest. De situatie wordt nu "gerectificeerd", zegt zij. "Maar ik heb er niets mee te maken, júist omdat het op afstand is gezet."

Meer uit Politiek

Minister Helder spreekt over energielevering in Qatar

DOHA (ANP) - Sportminister Conny Helder heeft een ontmoeting gehad met Soltan bin Saad Al-Muraikhi, minister van staat voor Buitenlandse Zaken van Qatar. "We hadden een goed gesprek over samenwerking, mensenrechten, energielevering en gezondheidszorg", laat ze weten. "Ook heb ik hem bedankt voor de hulp bij onze evacuaties uit Afghanistan."

19 uur geleden
Kamer stemt voor meer grip op toestroom buitenlandse studenten

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer vraagt minister Robbert Dijkgraaf (Wetenschap) meer te doen om de toestroom van internationale studenten te beperken. Meerdere moties die hiertoe oproepen krijgen steun van een meerderheid.

1 dag geleden
Kamer wil dat banden worden aangehaald met Taiwan

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat het kabinet de banden met Taiwan "op elke mogelijke wijze" gaat versterken. Een motie met die oproep van D66 en SGP kreeg dinsdag een ruime meerderheid. Nederland onderhoudt geen diplomatieke relaties met Taiwan.

1 dag geleden
Minister Helder kijkt met OneLove-speldje op tribune naar Oranje

AL KHOR (ANP) - Sportminister Conny Helder zit met een OneLove-speldje op de tribune bij het WK-duel tussen het Nederlands elftal en Qatar. "Ik sta vierkant achter de gedachte van de OneLove-campagne", zegt ze. "OneLove staat voor gelijkheid en verbinding. De kleuren in het hart staan voor trots zijn op wie je bent, op je afkomst, kleur, identiteit of geaardheid. En voor wederzijds begrip. Want ondanks verschillen spelen we samen op hetzelfde veld en kijken we naar dezelfde wedstrijd."

1 dag geleden
Senaat wil verlaging extraatje AOW'ers straks terugdraaien

DEN HAAG (ANP) - Een opmerkelijke stemming in de Eerste Kamer: een meerderheid van de senaat wil dat het extraatje voor AOW'ers, dat per 1 januari flink wordt verlaagd, toch weer omhooggaat. De inkomensondersteuning voor gepensioneerden (IOAOW) gaat van maandelijks 28 euro naar 5 euro, omdat de AOW zelf flink omhooggaat. Eerste Kamerlid Martin van Rooijen (50PLUS) kreeg een meerderheid voor zijn voorstel om die regeling vanaf 1 juli weer te verhogen naar het oude bedrag.

1 dag geleden
Linkse partijen willen geld voor hogere lonen in kinderopvang

DEN HAAG (ANP) - De oppositiepartijen PvdA en GroenLinks willen een verhoging van de lonen in de kinderopvang met 5 procent. Om dat al volgend jaar mogelijk te maken, willen zij de kinderopvangtoeslag voor ouders met 175 miljoen euro ophogen. De partijen doen dat voorstel bij de behandeling van de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

1 dag geleden
Rutte wil meer Benelux-samenwerking strategisch industriebeleid

LUXEMBURG (ANP) - België, Nederland en Luxemburg willen de regionale samenwerking opvoeren, vooral op het gebied van innovatie en technologie. De Benelux Unie moet moderniseren en een strategisch industriebeleid uitbouwen, zeggen premier Mark Rutte, zijn Belgische collega Alexander De Croo en de Luxemburgse premier Xavier Bettel in een gezamenlijke verklaring na afloop van een Benelux-top in kasteel Bourglinster in het Groothertogdom.

2 dagen geleden