Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag: niks verkeerd gedaan met op afstand zetten belangen

Kaag: niks verkeerd gedaan met op afstand zetten belangen

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiën) zegt zelf niets verkeerd te hebben gedaan bij het op afstand zetten van haar zakelijke belangen op het moment dat zij minister werd. RTL Nieuws ontdekte dat zij niet geregistreerd staat als uiteindelijk belanghebbende bij de stichting die deze belangen beheert. Dat is in strijd met regels om witwassen en belastingontwijking tegen te gaan.

Kaag kreeg tijdens het debat met de financieel specialist en in de Tweede Kamer over de begroting voor volgend jaar vragen over de kwestie van PVV'er Tony van Dijck. Hij wil tekst en uitleg van de minister die volgens hem "in de fout" is gegaan. "Als ik dat doe dan betaal ik 22.000 euro boete."

Een zichtbaar geïrriteerde Kaag noemde dat "totale, goedkope onzin". Zij wees erop dat het hele kabinet bij het op afstand zetten van zakelijke belangen gebruik heeft gemaakt van de diensten van een notaris. Die heeft alles in haar geval "weggezet in een stichting met drie bestuurders", die vervolgens als belanghebbenden zijn aangemerkt.

Volgens Kaag heeft de notaris daarmee volgens "de letter van de wet" gehandeld maar niet volgens de geest. De situatie wordt nu "gerectificeerd", zegt zij. "Maar ik heb er niets mee te maken, júist omdat het op afstand is gezet."

Meer uit Politiek

Beoogd minister Uitermark: rechtstatelijke basislijn 'spijkerhard'

DEN HAAG (ANP) - De 'basislijn' rond de rechtstaat die coalitiepartijen hebben opgesteld is "spijkerhard", zegt beoogd minister van Binnenlandse Zaken Judith Uitermark. "Dit is gewoon een hele harde afspraak."

4 minuten geleden
Van Marum (BBB) wil 'groot aantal dagen' per week naar Groningen

DEN HAAG (ANP) - Eddie van Marum, de beoogde staatssecretaris die verantwoordelijk wordt voor het Groningse gasdossier, wil "een groot aantal dagen van de week" in de regio zitten. Van Marums voorganger, de afzwaaiende D66'er Hans Vijlbrief, hield ook met enige regelmaat kantoor in Groningen. Hij sprak dan voornamelijk met inwoners uit het bevingsgebied.

25 minuten geleden
Achterafbetaaldiensten scherpen leeftijdscheck aan, zegt minister

DEN HAAG (ANP) - Aanbieders van Buy Now, Pay Later-diensten, zoals Klarna en Riverty, hebben hun leeftijdscheck aangescherpt. Dat schrijft minister van Financiën Steven van Weyenberg in een brief aan de Tweede Kamer. Er zijn al langer zorgen over het feit dat veel minderjarigen hun onlineaankopen achteraf betalen door de leeftijdscontroles van die aanbieders te omzeilen.

50 minuten geleden
Szabó: kunstmatige intelligentie komt in alle haarvaten overheid

DEN HAAG (ANP) - Kunstmatige intelligentie (AI) gaat komende jaren in "al onze haarvaten van onze uitvoeringsprocessen zitten", verwacht Zsolt Szabó, beoogd staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Hij noemt AI "top of mind".

1 uur geleden
Szabó wil relatie met Caribisch deel koninkrijk 'optimaliseren'

DEN HAAG (ANP) - "Ik zal er alles aan doen om de relatie tussen het Caribisch deel van het koninkrijk en Nederland te optimaliseren." Dat zegt Zsolt Szabó, beoogd staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering, in de hoorzitting met Tweede Kamerleden. In het hoofdlijnenakkoord wordt die relatie waardevol genoemd, en Szabó is "blij" met die verwoording.

1 uur geleden
Beoogd minister Uitermark (BZK) stopt definitief als rechter

DEN HAAG (ANP) - Om minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) te worden, stopt Judith Uitermark (NSC) definitief als rechter. Dat meldt de aspirant-bewindsvrouw tijdens haar hoorzitting in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Uitermark wil snel beginnen met democratische hervormingen

DEN HAAG (ANP) - Beoogd minister van Binnenlandse Zaken Judith Uitermark wil snel beginnen met de hervormingen van de democratie die de coalitie voor ogen heeft. In de eerste hoorzitting met Tweede Kamerleden noemt ze "het afschaffen van het verbod op constitutionele toetsing, het opzetten van een constitutioneel hof, en dat verder uitwerken in goede relatie met de op te zetten commissie grondrechten". De coalitie wil dat een nieuwe commissie van Kamerleden zich bezighoudt met de grondwet.

1 uur geleden