Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag in quarantaine na positieve coronatest in nabije omgeving

Kaag in quarantaine na positieve coronatest in nabije omgeving

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Sigrid Kaag zit in quarantaine. "Iemand in mijn zeer nabije omgeving is positief getest op Corona. Zelf heb ik geen klachten", laat zij weten via Twitter. Haar overleg met formateur Mark Rutte doet ze daarom donderdag digitaal.

Kaag is de beoogd minister van Financiën en vicepremier in het nieuwe kabinet. Rutte ontvangt deze dagen alle ministers en staatssecretarissen die daarvan deel moeten uitmaken. Die gesprekken vinden in principe plaats in het Logement, een gebouw op een steenworp afstand van het Binnenhof.

Het gesprek met Robbert Dijkgraaf, die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen gaat leiden, was ook al digitaal. Hij zit in quarantaine in het Haagse Hotel Corona omdat hij recent is teruggekeerd uit de Verenigde Staten, zo liet hij eerder deze week weten.

Wie in Kaags omgeving positief getest is op het coronavirus, heeft ze niet vermeld. Als het gaat om een gezinslid, of iemand anders met wie ze langere tijd binnen 1,5 meter heeft doorgebracht, moet ze tot ten minste vijf dagen na haar laatste contact met die persoon in quarantaine. In dat geval zou ze na een negatieve test bij de GGD weer uit quarantaine mogen en daarmee op tijd zijn voor de beëdiging bij koning Willem-Alexander en de daaropvolgende bordesfoto die voor maandag op de agenda staat.

Meer uit Binnenland

Dode en twee gewonden na steekpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Drie mannen zijn zondagavond zodanig gewond geraakt door een steekpartij in Amsterdam dat ze naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Iets voor 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag maakte de politie bekend dat een van de drie slachtoffers, ondanks de medische behandeling die hij kreeg, aan zijn verwondingen is overleden.

2 uur geleden
Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

6 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

6 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

8 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

9 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

11 uur geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

15 uur geleden