Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag hoopt voor de zomer op kabinet met daarin PvdA en GroenLinks

Kaag hoopt voor de zomer op kabinet met daarin PvdA en GroenLinks

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Sigrid Kaag hoopt dat er nog voor de zomer een nieuw kabinet gevormd kan worden met een regeerakkoord op hoofdlijnen. Wat haar betreft wordt daarbij een akkoord gesloten tussen haar D66, VVD, CDA, PvdA en GroenLinks, zei ze na haar gesprek met informateur Mariëtte Hamer. Haar partij speelt in deze fase van de kabinetsformatie een sleutelrol.

Naast de aanpak van de coronacrisis en het herstelplan voor de economie, vindt D66 de stikstofcrisis en kansengelijkheid belangrijke thema's voor een nieuw regeerakkoord. Bij dat laatste thema hoort volgens haar onderwijs, maar ook de versterking van de rechtsstaat waarvoor sinds de kindertoeslagaffaire meer aandacht is gekomen. Ze zei verder dat migratie met name voor andere partijen een belangrijk thema zal zijn.

Kaag pleit al sinds de verkiezingen voor een progressieve coalitie. De samenwerking met VVD, CDA, PvdA en GroenLinks is momenteel haar inzet. Of die partijen de samenwerking ook zien zitten, is nog de vraag.

Volgens Kaag zijn er in twee maanden nog weinig resultaten geboekt in het formatieproces. "We zijn eigenlijk nog pas op dag één", zo zei ze. "Het is nu zaak dat we met zijn allen inhoudelijke vaart en politieke vaart willen maken. Dat verwachten mensen van ons en dat vind ik heel terecht."

Meer uit Politiek

Ministers willen nog niks zeggen over extra geld voor huishoudens

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil nog niet zeggen of er meer geld naar huishoudens gaat om ze te helpen bij het betalen van de scherpe prijsstijgingen van dit jaar. Volgens minister van Financiën Sigrid Kaag moet het kabinet "hele moeilijke afwegingen" maken. Daar wilde ze voorafgaand aan de ministerraad, waar de kwestie besproken wordt, niet op vooruitlopen.

3 uur geleden
Kuipers wil na scherpe OVV-kritiek niet af van sectorafspraken

DEN HAAG (ANP) - Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zegt de kritiek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) op zijn coronastrategie te bekijken, maar neemt nog geen afstand van de grote nadruk die hij legt op de afspraken met verschillende sectoren. Hij vindt dat beleid "een combinatie" van overheidsingrijpen en maatregelen door de samenleving zelf moet zijn, en stelt dat de OVV dat ook zo ziet.

4 uur geleden
Van der Wal tegen boeren: doe maandag niet mee aan blokkeeracties

DEN HAAG (ANP) - Stikstofminister Christianne van der Wal roept boeren op maandag niet mee te doen aan blokkeeracties. Actievoerders willen dan onder meer Schiphol of distributiecentra voor supermarkten blokkeren. "Niet doen", zegt Van der Wal daarover. "Ga het gesprek aan."

4 uur geleden
Deel Kamer twijfelt over haalbaarheid woningbouwplannen minister

DEN HAAG (ANP) - Een deel van de Kamer, waaronder coalitiepartijen CDA en ChristenUnie, heeft twijfels over de haalbaarheid van de volkshuisvestingsplannen van minister Hugo de Jonge. Personeelstekort, gebrek aan bouwgrond, een tekort aan bouwmaterialen en de stikstofproblemen kunnen ertoe leiden dat de voorgenomen bouw van 900.000 woningen eind 2030 niet wordt gehaald, stellen verschillende fracties.

20 uur geleden
Kabinet trekt nog eens 140 miljoen uit voor ventilatie scholen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt nog eens 140 miljoen euro uit voor scholen om hun ventilatie op orde te krijgen, schrijft onderwijsminister Dennis Wiersma in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is bedoeld voor de "meest urgente ventilatiesituatie" op scholen. In totaal betaalt het Rijk 60 procent van de totale kosten die scholen maken.

22 uur geleden
Kamer wil verbod op gokken in games met 'loot boxes'

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil kijken of zogenoemde 'loot boxes' oftewel schatkistjes in computerspellen verboden kunnen worden. Deze boxes zijn een soort pakketjes die je kunt kopen zonder dat je als speler van tevoren de inhoud kent. Dat is een vorm van gokken en manipulatie door de ontwikkelaars van de spellen, vindt het parlement.

22 uur geleden
Advocaat Ficq: bij boerenprotesten wordt met twee maten gemeten

AMSTERDAM (ANP) - Bij demonstraties van klimaatactivisten wordt veel sneller ingegrepen door de politie dan bij de boerenprotesten, zegt strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq. "De politie arresteert klimaatactivisten al als er vreedzaam gedemonstreerd wordt", zegt de advocaat, onder meer bekend van de rechtszaak tegen Tata Steel. "De boeren worden veel langer met rust gelaten."

1 dag geleden