Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag hoopt voor de zomer op kabinet met daarin PvdA en GroenLinks

Kaag hoopt voor de zomer op kabinet met daarin PvdA en GroenLinks

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Sigrid Kaag hoopt dat er nog voor de zomer een nieuw kabinet gevormd kan worden met een regeerakkoord op hoofdlijnen. Wat haar betreft wordt daarbij een akkoord gesloten tussen haar D66, VVD, CDA, PvdA en GroenLinks, zei ze na haar gesprek met informateur Mariëtte Hamer. Haar partij speelt in deze fase van de kabinetsformatie een sleutelrol.

Naast de aanpak van de coronacrisis en het herstelplan voor de economie, vindt D66 de stikstofcrisis en kansengelijkheid belangrijke thema's voor een nieuw regeerakkoord. Bij dat laatste thema hoort volgens haar onderwijs, maar ook de versterking van de rechtsstaat waarvoor sinds de kindertoeslagaffaire meer aandacht is gekomen. Ze zei verder dat migratie met name voor andere partijen een belangrijk thema zal zijn.

Kaag pleit al sinds de verkiezingen voor een progressieve coalitie. De samenwerking met VVD, CDA, PvdA en GroenLinks is momenteel haar inzet. Of die partijen de samenwerking ook zien zitten, is nog de vraag.

Volgens Kaag zijn er in twee maanden nog weinig resultaten geboekt in het formatieproces. "We zijn eigenlijk nog pas op dag één", zo zei ze. "Het is nu zaak dat we met zijn allen inhoudelijke vaart en politieke vaart willen maken. Dat verwachten mensen van ons en dat vind ik heel terecht."

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 3 weken geleden
rutte--kaag en hoekstra: ondeugdelijk om te regeren. rutte omdat hij liegt--bedriegt en vergeetachtig is, kaag omdat ze belust is op macht en hoekstra omdat die dhr omtzigt in zijn rug trapte. een waardeloos trio. stelletje huichelaars, opzouten en asap.
JoMePi 3 weken geleden
De VVD en D66 maken meer kapot dan ons lief is .
Louis53 3 weken geleden
Laat Rutte en Kaag zelf un boontjes doppen en waarschuwing voor PVDA en Groen-links, laat je niet voor het karretje van die 2 spannen want dat gaat je stemmen kosten volgend jaar al bij de gemeenteraden en bij de volgende verkiezingen en ik mag hopen dat jullie dan flink afgestraft worden stelletje huichelaars

Meer uit Politiek

Hamer: partijen naderen elkaar, stugheid is logisch in deze fase

DEN HAAG (ANP) - Partijen "naderen elkaar op de inhoud", zegt informateur Mariëtte Hamer. Dat betekent nog niet dat snel duidelijk wordt welke partijen straks deel uitmaken van het nieuwe kabinet, maar dat had Hamer naar eigen zeggen "na één ronde" ook niet verwacht. "Zo lang ben ik niet bezig, deze omtrekkende bewegingen zijn volstrekt logisch."

1 dag geleden
Rutte ziet formatie niet moeilijker worden door Omtzigt-notitie

DEN HAAG (ANP) - De formatie zal niet moeilijker worden door de notitie van het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, denkt VVD-leider Mark Rutte. Hij wilde vrijdag verder geen commentaar geven op de kwestie, behalve dat het zonder CDA het moeilijk wordt een meerderheidskabinet te vormen. D66-leider Sigrid Kaag wilde er ook geen uitspraken over doen.

1 dag geleden
CDA-bewindslieden bezorgd over notitie-Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - De bewindslieden die namens het CDA in het kabinet zitten, vinden dat de commissie die onderzoek doet naar de verkiezingscampagne van de partij zich moet buigen over de notitie van Pieter Omtzigt die donderdag naar buiten kwam. In die notitie zegt Omtzigt zich onder meer niet gesteund te voelen door de ministers van zijn partij.

1 dag geleden
Hoekstra: inhoud Omtzigt-notitie schadelijk en vervelend

DEN HAAG (ANP) - De uitgelekt notitie van Pieter Omtzigt is "heel vervelend en echt beschadigend", aldus CDA-leider Wopke Hoekstra, en roept volgens hem "heel veel vragen" op. Het zal volgens hem binnen de partij worden besproken en opgelost, maar het is "geen makkelijke fase" voor het CDA.

1 dag geleden
Interim-voorzitter CDA: donoren hadden geen invloed op beleid

DEN HAAG (ANP) - Mensen die aan de verkiezingscampagne van het CDA hebben gedoneerd, hadden daarmee geen invloed op het beleid van de partij. Ook zijn alle regels rondom donaties aan politieke partijen "gerespecteerd". Dat zei interim-partijvoorzitter Marnix van Rij vrijdagochtend op Radio 1.

1 dag geleden
Kabinet besluit hoe evenementen kunnen doorgaan

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet besluit vrijdag onder welke voorwaarden evenementen weer kunnen doorgaan, nadat de volgende stap van het zogeheten openingsplan wordt gezet. Dan wordt een groot aantal coronamaatregelen versoepeld en kunnen bijvoorbeeld festivals weer worden georganiseerd.

1 dag geleden
De Vries: CDA-kandidaten niet gevraagd naar voorkeur voor Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Kandidaten voor de Tweede Kamerlijst van het CDA zijn volgens een voormalige spindoctor van die partij niet gevraagd of ze Pieter Omtzigt of Hugo de Jonge steunen als lijsttrekker. "Dat kan ik met zekerheid zeggen", zegt Jack de Vries, die in de beginfase betrokken was bij de verkiezingscampagne van het CDA, op NPO Radio 1.

2 dagen geleden