Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag: het was niet onze zevende keus, maar het land moet bestuurd

Kaag: het was niet onze zevende keus, maar het land moet bestuurd

DEN HAAG (ANP) - "Het was niet onze eerste keuze, niet onze vijfde, niet onze zevende", zegt D66-leider Sigrid Kaag na afloop van haar persverklaring over het besluit van haar partij toch akkoord te gaan met coalitieonderhandelingen met de partijen van Rutte-III (VVD, D66, CDA en ChristenUnie). "Maar het land moet bestuurd worden en we moeten aan de slag."

Het nieuwe leiderschap dat Kaag heeft beloofd, moet volgens haar zichtbaar zijn in "de inhoud", de "nieuwe politieke cultuur" en in de ministersploeg die straks misschien op het bordes staat. "Het gaat natuurlijk ook om het team dat je kunt samenstellen".

In ruil voor het opheffen van haar blokkade, wil Kaag dat een eventueel nieuw kabinet "koploper" wordt op het gebied van klimaat en de grootste structurele investering doet in het onderwijs. Daarnaast moet Nederland "aan het stuur" zitten in Europa. "We hebben een duidelijke boodschap gegeven over de inzet bij de onderhandelingen", zegt de D66-leider over haar eisen.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Farmer. 2 maanden geleden
Ne, dit is een drogreden. Het land moest een half jaar geleden ook al bestuurd worden. De echte reden is dat mevrouw Kaag en haar partij bang zijn voor nieuwe verkiezingen waarmee vooral mevrouw Kaag en haar partij afgestraft zou gaan worden voor het elitaire en oikofobe optreden.
Braspenning 2 maanden geleden
deze smerige volks verlakkerij moet eindelijk echt een keer op houden weg met de onkunde en de oplichters van BV Nederland net als vroeger socialisten verenigt U het is tijd om de boel schoon te vegen en het onkruid te verwijderen
bung 87 2 maanden geleden
we gaan weer een paar jaar belazerd worden door de oude smerige meuk. de grootste leugenaar -- bedrieger--belovende en vergeetachtige pinokkio mag weer het torentje in--kaag kan doorgaan met het knuffelen van moslims--hoekstra mag doorgaan met in de rug trappen van partijgenoten en segers is een smerige draaitol. EEN grote poppenkast--de risee van europa--arm nederland, je verdiend beter.
jkew 2 maanden geleden
Demissionair, weggestuurd door de 2e kamer, schandaal na schandaal en gewoon verder gaan met deze volksverlakkerij ! 1 groot toneelspel met alleen maar verliezers, dan weer die eruit die zegt wat hij denkt, dan weer die tegenstander eruit werken zelfs uit eigen partij nergens deinzen deze volksverlakkers voor terug.

Meer uit Politiek

Waarschijnlijk geen nieuw kabinet op het bordes voor kerst

DEN HAAG (ANP) - De partijen aan de formatietafel verwachten niet dat er voor de kerst al een nieuw kabinet op het bordes van Paleis Noordeinde staat. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van het AD. Wel is er nog altijd de hoop bij de onderhandelende partijen om voor die tijd een regeerakkoord te kunnen presenteren.

2 dagen geleden
Kamer bezorgd om gevolgen hogere inflatie voor koopkracht

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is bezorgd over de gevolgen van de fors opgelopen inflatie voor de koopkracht van huishoudens. Bij de linkse oppositie, maar ook bij de PVV en onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt, klinkt nog harder de roep om al volgend jaar het minimumloon verder te verhogen, om te zorgen dat de meest kwetsbare mensen het hoofd boven water kunnen houden.

2 dagen geleden
De Grave wil na verzet oppositie evacuatie Kabul niet onderzoeken

DEN HAAG (ANP) - Frank de Grave gaat geen leiding geven aan het onderzoek naar de evacuatie uit Afghanistan. Hij heeft dat laten weten nadat dinsdag de hele oppositie een motie van de PvdA steunde waarin werd gevraagd om een andere voorzitter.

2 dagen geleden
Begrotingstekort dit jaar lager ondanks extra coronasteun

DEN HAAG (ANP) - Ondanks de extra coronasteun die het demissionaire kabinet afgelopen week aankondigde, valt het begrotingstekort dit jaar lager uit dan op Prinsjesdag werd verondersteld. Dat staat in de Najaarsnota die minister Wopke Hoekstra (Financiën) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

2 dagen geleden
Eerste Kamer achter inzet coronapas in kledingzaken en kappers

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer steunt de mogelijkheid om het coronatoegangsbewijs in te kunnen zetten in niet-essentiële winkels en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen. Bezoekers van kleding- en meubelwinkels maar ook van kappers en pretparken zouden dan hun QR-code moeten laten zien voordat ze naar binnen mogen.

2 dagen geleden
Meerdere Kamerleden ontvangen dreigmail, Bergkamp doet aangifte

DEN HAAG (ANP) - Meerdere Tweede Kamerleden hebben een dreigmail ontvangen. Kamervoorzitter Vera Bergkamp gaat deze week aangifte doen. Dit vertelde Bergkamp dinsdag in reactie op het stijgende aantal meldingen van politici die bedreigd worden. Ze wilde weinig kwijt over de inhoud van de dreigmail, behalve dat deze "coronagerelateerd" was.

2 dagen geleden
FVD-senator neemt afstand van vaccinkritiek Baudet

DEN HAAG (ANP) - Eerste Kamerlid Paul Frentrop van Forum voor Democratie volgt niet zijn partijleider Thierry Baudet in diens oproepen aan mensen om zich niet te laten vaccineren. Tijdens een debat meldde hij, uitgedaagd door zijn voormalig partijgenoot Henk Otten, dat hij zelf wel gevaccineerd is. "Ik ben geen medicus en ik zou het afraden om medische adviezen op te volgen van welke partijleider dan ook", aldus Frentrop.

2 dagen geleden