Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kaag denkt dat regeerakkoord voor 5 december mogelijk is

Kaag denkt dat regeerakkoord voor 5 december mogelijk is

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Sigrid Kaag denkt dat het mogelijk is om vóór 5 december een regeerakkoord te hebben. Het idee dat er nog na Sinterklaas onderhandeld wordt over een kabinet noemt ze "pessimistisch". Daarmee suggereert ze dat het al voor die tijd tot een regeerakkoord kan komen.

Volgens de D66-leider is er geen deadline voor de onderhandelingen. Informateur Johan Remkes zei op een persconferentie van woensdag wel een datum in zijn hoofd te hebben, maar hij vond het niet verstandig die uit te spreken.

Kaag vindt dat er in eerdere fases al veel werk is verzet. Zo hebben partijen eerder dit jaar al gesproken over verschillende grote thema's en hebben VVD en D66 gezamenlijk een document op hoofdlijnen geschreven. Dat stuk, met 'bouwstenen' voor de formatie, dient volgens Kaag nog steeds als basis voor de gesprekken.

Het CDA en de ChristenUnie, die ook aan de onderhandelingstafel zitten, voelen weinig voor de in hun ogen liberale koers van het document. Remkes noemt het vooral "gedachten die op tafel liggen" en wordt er verder open onderhandeld. Volgens hem is het niet zo dat de christelijke partijen slechts ruimte krijgen om met wijzigingen op het stuk te komen.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 1 maand geleden
Dat is wel grappig : Kaag denkt
Akerk 1 maand geleden
dat word dan mijn aller slechtste sinterklaas cadeau
volijke 1 maand geleden
Schijnheilige politiek!
bung 87 1 maand geleden
zucht...........kan die heks niet verbannen worden naar het enge bos?
JoMePi 1 maand geleden
Die mevr Kaag gaat een heleboel wijwater bij de Christelijke wijn doen

Meer uit Politiek

Waarschijnlijk geen nieuw kabinet op het bordes voor kerst

DEN HAAG (ANP) - De partijen aan de formatietafel verwachten niet dat er voor de kerst al een nieuw kabinet op het bordes van Paleis Noordeinde staat. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van het AD. Wel is er nog altijd de hoop bij de onderhandelende partijen om voor die tijd een regeerakkoord te kunnen presenteren.

2 dagen geleden
Kamer bezorgd om gevolgen hogere inflatie voor koopkracht

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is bezorgd over de gevolgen van de fors opgelopen inflatie voor de koopkracht van huishoudens. Bij de linkse oppositie, maar ook bij de PVV en onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt, klinkt nog harder de roep om al volgend jaar het minimumloon verder te verhogen, om te zorgen dat de meest kwetsbare mensen het hoofd boven water kunnen houden.

2 dagen geleden
De Grave wil na verzet oppositie evacuatie Kabul niet onderzoeken

DEN HAAG (ANP) - Frank de Grave gaat geen leiding geven aan het onderzoek naar de evacuatie uit Afghanistan. Hij heeft dat laten weten nadat dinsdag de hele oppositie een motie van de PvdA steunde waarin werd gevraagd om een andere voorzitter.

2 dagen geleden
Begrotingstekort dit jaar lager ondanks extra coronasteun

DEN HAAG (ANP) - Ondanks de extra coronasteun die het demissionaire kabinet afgelopen week aankondigde, valt het begrotingstekort dit jaar lager uit dan op Prinsjesdag werd verondersteld. Dat staat in de Najaarsnota die minister Wopke Hoekstra (Financiën) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

2 dagen geleden
Eerste Kamer achter inzet coronapas in kledingzaken en kappers

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer steunt de mogelijkheid om het coronatoegangsbewijs in te kunnen zetten in niet-essentiële winkels en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen. Bezoekers van kleding- en meubelwinkels maar ook van kappers en pretparken zouden dan hun QR-code moeten laten zien voordat ze naar binnen mogen.

2 dagen geleden
Meerdere Kamerleden ontvangen dreigmail, Bergkamp doet aangifte

DEN HAAG (ANP) - Meerdere Tweede Kamerleden hebben een dreigmail ontvangen. Kamervoorzitter Vera Bergkamp gaat deze week aangifte doen. Dit vertelde Bergkamp dinsdag in reactie op het stijgende aantal meldingen van politici die bedreigd worden. Ze wilde weinig kwijt over de inhoud van de dreigmail, behalve dat deze "coronagerelateerd" was.

2 dagen geleden
FVD-senator neemt afstand van vaccinkritiek Baudet

DEN HAAG (ANP) - Eerste Kamerlid Paul Frentrop van Forum voor Democratie volgt niet zijn partijleider Thierry Baudet in diens oproepen aan mensen om zich niet te laten vaccineren. Tijdens een debat meldde hij, uitgedaagd door zijn voormalig partijgenoot Henk Otten, dat hij zelf wel gevaccineerd is. "Ik ben geen medicus en ik zou het afraden om medische adviezen op te volgen van welke partijleider dan ook", aldus Frentrop.

2 dagen geleden