Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Juventus ontslaat trainer Sarri na uitschakeling Champions League

Juventus ontslaat trainer Sarri na uitschakeling Champions League

TURIJN (ANP) - Maurizio Sarri is niet langer trainer van Juventus, de club van Oranje-international Matthijs de Ligt. De 61-jarige Italiaanse trainer heeft zaterdag van de clubleiding te horen gekregen dat hij moet vertrekken. Juventus werd vrijdag door Olympique Lyon uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League.

"De club wil de coach bedanken voor het schrijven van een nieuwe pagina in de geschiedenis van Juventus, met het behalen van de negende achtereenvolgende landstitel", aldus de leiding van Juventus in een korte verklaring.

Sarri kwam vorig jaar zomer over van Chelsea. Bij Juventus was hij de opvolger van Massimiliano Allegri, die vijf jaar lang hoofdtrainer was in Turijn. Juventus behaalde eind vorige maand de 36e landstitel uit de geschiedenis. De club wil echter al heel lang ook de Champions League weer eens winnen. In 1996 gebeurde dat voor het laatst. Vorig seizoen was Ajax in de kwartfinales te sterk.

Opvolger nog onbekend

Juventus verloor de finale van de Champions League zeven keer, waarvan twee keer in de afgelopen vijf jaar.

Het is nog niet duidelijk wie bij Juventus wordt aangesteld als opvolger van Sarri.

Meer uit Voetbal

Juventus ondanks nederlaag bij Lazio naar finale beker

ROME (ANP) - Juventus heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Het elftal van Massimiliano Allegri verloor de return in Rome met 2-1, maar dat was goed genoeg na de 2-0-zege in de heenwedstrijd in Turijn

1 uur geleden
Koploper Arsenal scoort vijfmaal tegen Chelsea

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft een belangrijke overwinning in de race om de Engelse landstitel geboekt. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Chelsea en scoorde vijfmaal (5-0). Kai Havertz en Ben White troffen tweemaal doel.

1 uur geleden
FC Porto neemt Conceição definitief over van Ajax

PORTO (ANP) - Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax. FC Porto laat weten dat het de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige vleugelaanvaller heeft gelicht. De Portugees is nu tot medio 2029 aan de huidige nummer 3 van Portugal verbonden.

4 uur geleden
Wedstrijd Inter - Torino dag verplaatst om kampioensfeest

MILAAN (ANP) - De Italiaanse competitiewedstrijd tussen de kersverse kampioen Internazionale en Torino is verplaatst van zaterdag naar zondag om 12.30 uur. Na het duel viert de ploeg van de Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen de landstitel met een bustocht door Milaan en een huldiging.

4 uur geleden
Voetbalster Van Dijk verruilt OH Leuven voor FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Nikée van Dijk speelt volgende seizoen voor FC Twente. De 20-jarige Nederlandse komt over van het Belgische OH Leuven en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2026.

4 uur geleden
Henderson is terug op het trainingsveld bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson heeft de groepstraining bij Ajax hervat. De middenvelder is hersteld van een rugblessure die hem bijna een maand aan de kant heeft gehouden. Trainer John van 't Schip neemt hem mogelijk op in zijn selectie voor het thuisduel van woensdagavond met Excelsior.

5 uur geleden
Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

6 uur geleden