Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Juventus ontslaat trainer Pirlo al na één seizoen

Juventus ontslaat trainer Pirlo al na één seizoen

TURIJN (ANP) - Juventus heeft coach Andrea Pirlo ontslagen. De club uit Turijn meldt op de website dat het afscheid heeft genomen van de voormalige topvoetballer, die in zijn eerste jaar als hoofdtrainer met Juventus als vierde eindigde in de Serie A.

Pirlo werd in augustus vorig jaar benoemd tot opvolger van de ontslagen Maurizio Sarri. De oud-speler van Juventus was destijds net aangesteld als trainer van het beloftenteam, maar schoof bijna direct door naar de hoofdmacht van de landskampioen. Pirlo kon Juventus, met onder anderen Matthijs de Ligt, niet naar de tiende titel op rij leiden.

Juventus bedankte Pirlo in een verklaring. "Enkele maanden geleden begon Andrea Pirlo, een icoon van het mondiale voetbal, aan zijn nieuwe avontuur, zijn eerste als coach. Het vergt moed om dat te doen, zeker in een periode met duizenden obstakels, met de wereld die zijn eigen regels moest heruitvinden in een tijd van een pandemie. Pirlo is pas net begonnen aan zijn eerste stappen in wat ongetwijfeld een briljante carrière als trainer gaat worden."

Tegenvallende resultaten

De tegenvallende resultaten zullen een rol hebben gespeeld in de beslissing van de clubleiding. In de Champions League werd Juventus in de achtste finales uitgeschakeld door FC Porto en de titel moest de club uit Turijn aan Internazionale laten.

Onder leiding van Pirlo won de club wel de Italiaanse Supercup en de Coppa Italia. In de laatste speelronde verzekerde Juventus zich op de valreep met de vierde plaats in de Serie A van deelname aan de Champions League volgend seizoen. "Voor dit alles, voor de moed en de toewijding en passie die hij elke dag liet zien, bedanken we Andrea en wensen we hem veel succes in de toekomst", liet de clubleiding weten.

Allegri

Massimiliano Allegri wordt genoemd als opvolger van Pirlo. De coach had van 2014 tot en met 2019 al de leiding bij Juventus.

Pirlo was van 2011 tot en met 2015 speler van de 'Oude Dame'. Hij won vier landstitels met de club. Eerder werd hij ook twee keer landskampioen met AC Milan.

Intens jaar

"Het is een intens en ingewikkeld jaar geweest, maar het was ook geweldig. Toen ik het telefoontje kreeg van Juventus, heb ik nooit gedacht aan het risico dat ik nam", zei Pirlo. "Als ik terug in de tijd zou gaan, had ik precies dezelfde keuze gemaakt."

Ondanks het onverwachte einde heeft Pirlo wel een beeld hoe hij hoopt dat zijn toekomst als coach eruit gaat zien. "Ik hoop dat die net zo compleet en bevredigend wordt als die ik had als speler."

Meer uit Voetbal

Riedewald vertrekt aan einde van seizoen bij Crystal Palace

LONDEN (ANP) - Jairo Riedewald vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij Crystal Palace. De club uit Londen heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

41 minuten geleden
Pochettino vindt vertrek bij Chelsea 'niet einde van wereld'

LONDEN (ANP/AFP) - Mauricio Pochettino vindt het niet het eind van de wereld als hij aan het eind van het seizoen weg is bij Chelsea. Dat zei de Argentijnse trainer tijdens een persconferentie. Hij ligt onder vuur bij de Londenaren in een teleurstellend seizoen.

51 minuten geleden
FC Twente kan met fitte selectie derde plaats veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente krijgt zondag mogelijk een tweede kans om de derde plaats van de Eredivisie veilig te stellen. De club moet daarvoor winnen van FC Volendam en afwachten of AZ punten verliest bij Go Ahead Eagles.

59 minuten geleden
Aanvaller Gnabry komt dit seizoen niet meer in actie voor Bayern

MÜNCHEN (ANP) - Serge Gnabry komt dit seizoen niet meer in actie voor Bayern München. De aanvaller heeft woensdag een hamstringblessure opgelopen tijdens het verloren duel met Real Madrid in de halve finale van de Champions League (2-1).

1 uur geleden
Kampioen PSV rekent op De Jong in uitduel met Fortuna Sittard

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Peter Bosz verwacht dat Luuk de Jong zondag in actie kan komen voor PSV in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De spits viel afgelopen zondag uit tijdens de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-2). Maar hij traint inmiddels weer volledig mee.

1 uur geleden
Ajax benoemt Geelen tijdelijk als algemeen directeur

AMSTERDAM (ANP) - Menno Geelen gaat voorlopig als algemeen directeur van Ajax aan de slag. De commercieel directeur blijft die functie uitoefenen totdat zijn club een nieuwe directeur heeft gevonden en die persoon voldoende is ingewerkt.

1 uur geleden
FC Utrecht bindt verdediger Flamingo tot medio 2027

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft de optie tot koop in het contract van de gehuurde Ryan Flamingo gelicht. De 21-jarige verdediger is nu tot medio 2027 aan de club uit de Domstad verbonden.

3 uur geleden