Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Juventus draait financieel slechtste jaar ooit

Juventus draait financieel slechtste jaar ooit

TURIJN (ANP/RTR) - De Italiaanse voetbalclub Juventus is financieel zwaar getroffen door de coronapandemie en lockdownmaatregelen. Het nettoverlies in het afgelopen boekjaar, dat liep tot en met juni, is meer dan verdubbeld tot bijna 210 miljoen euro. Dat is voor de club uit Turijn het grootste jaarverlies ooit.

Net als andere voetbalclubs zag Juventus zich gedwongen om tal van wedstrijden in lege stadions te spelen. Daardoor konden er geen tickets worden verkocht en liepen de inkomsten stevig terug. Tegelijkertijd had de club wel te maken met extra kosten. Sportief gezien ging het ook niet als gewenst. Het lukte weer niet om ver te komen in de Champions League en in de Italiaanse competitie moest de de club van Oranje-international Matthijs de Ligt genoegen nemen met de vierde plaats.

Juventus denkt in het nieuwe boekjaar financieel nog veel hinder te ondervinden van de virusuitbraak. De Italianen rekenen opnieuw op een "aanzienlijk verlies". Het ziet er naar uit dat het financiële plaatje er pas vanaf volgend seizoen weer echt beter uitziet.

Juventus is niet de enige topclub die door een moeilijke periode gaat. Manchester United, dat vorige maand Cristiano Ronaldo overnam van Juventus, meldde vrijdag eveneens een fors jaarverlies. Omgerekend ging het in Manchester om ruim 100 miljoen euro. De Engelse club zag als gevolg van de coronacrisis niet alleen de inkomsten op en rond wedstrijddagen wegvallen. Ook de commerciële inkomsten werden door de crisis geraakt. De grootste tegenvaller was de hogere uitgave aan belastingen.

Meer uit Voetbal

Ongeslagen reeks van tien EK-duels van Italianen beëindigd

GELSENKIRCHEN (ANP) - Spanje heeft met de 1-0-zege op Italië een reeks van de Italianen op EK's van tien duels zonder nederlaag beëindigd. De Italianen werden drie jaar geleden Europees kampioen. Ze wisten zeven van de laatste tien duels op een EK te winnen, drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

6 uur geleden
Spanje verslaat regerend kampioen Italië dankzij eigen doelpunt

GELSENKIRCHEN (ANP) - Spanje heeft op het EK regerend kampioen Italië ondanks een overwicht maar met een nipt verschil verslagen. In Gelsenkirchen maakte een eigen doelpunt het verschil: 1-0. Riccardo Calafiori werkte de bal in de 55e minuut achter zijn eigen doelman.

7 uur geleden
Vitesse: nog geen duidelijkheid omtrent de licentie

ARNHEM (ANP) - Vitesse zegt dat er nog geen duidelijkheid is omtrent de proflicentie. De Arnhemmers verwachten begin volgende week meer duidelijkheid vanuit de licentiecommissie van de KNVB.

8 uur geleden
Teleurgestelde Southgate weet dat Engeland beter moet op EK

FRANKFURT (ANP) - Bondscoach Gareth Southgate van Engeland heeft een hoop werk te doen met zijn ploeg dit EK. Dat zei hij direct na het 1-1-gelijkspel tegen Denemarken. "Het resultaat is niet waar we op hoopten. Er is veel werk te doen, dat is duidelijk na de eerste twee wedstrijden dit toernooi."

8 uur geleden
Masker van Mbappé in strijd met reglementen van UEFA

LEIPZIG (ANP) - Het gezichtsmasker van Kylian Mbappé met de Franse nationale vlag is in strijd met de reglementen van de UEFA. Dat hebben Franse media uitgezocht na de afsluitende training van Frankrijk voor het duel van vrijdag met het Nederlands elftal op het EK in Leipzig.

9 uur geleden
Aké en Koeman snappen ophef over imitaties Gullit niet

LEIPZIG (ANP) - Oranje-international Nathan Aké en bondscoach Ronald Koeman snappen niet waarom mensen verontwaardigd reageerden op de Nederlandse fans die zondag tijdens de EK-wedstrijd tegen Polen in Hamburg als Ruud Gullit verkleed op de tribune zaten. Een groepje mannen had zich zwart geschminkt en een pruik met dreadlocks opgedaan.

9 uur geleden
Koeman heeft goed gevoel over duel van Oranje met Fransen

LEIPZIG (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman gelooft in een goede afloop van de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Frankrijk. "Ik heb gezien hoe we ons met 26 fitte spelers op deze wedstrijd hebben voorbereid", zei hij op een afsluitende persconferentie voor het duel van vrijdag in het Leipzig Stadium. "Het is voor ons een enorme uitdaging om ons te meten met een geweldig elftal. Ik heb er wel vertrouwen in."

9 uur geleden