Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Justitie vervolgt minstens 500 personen voor bestorming Capitool

Justitie vervolgt minstens 500 personen voor bestorming Capitool

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse autoriteiten verwachten minstens vijfhonderd personen te vervolgen voor de bestorming van het Capitool, het parlementsgebouw in Washington. Meer dan vierhonderd van hen zijn al aangeklaagd.

Het onderzoek gaat door en de regering verwacht dat er nog zeker honderd personen zullen worden vervolgd. De autoriteiten gaan uit van een van de grootste zaken in de Amerikaanse geschiedenis.

De landelijke recherche FBI richt zich steeds meer op verdachten die banden hebben met extreemrechtse groeperingen, zoals de Oath Keepers en de Proud Boys. Tot dusver zijn meer dan veertig betrokkenen van deze twee groepen gearresteerd en aangeklaagd. Een van de oprichters van de Oath Keepers was vorige week de eerste persoon die zei dat hij schuldig was en had meegedaan aan de aanval.

De stormloop van 6 januari op het Capitool door aanhangers van toenmalig president Donald Trump leidde tot een golf van verontwaardiging en afschuw. Meteen werd gesproken over een aanval op de democratie. Vijf mensen kwamen bij of na de bestorming om het leven. Ruim 130 agenten raakten gewond.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Franse ex-president Sarkozy opnieuw voor de rechter

PARIJS (ANP) - In Parijs begint een nieuw proces tegen de voormalige president Nicolas Sarkozy. Hij staat samen met anderen terecht vanwege de zogeheten Bygmalion-affaire. Hij zou in 2012 zo'n 20 miljoen euro meer hebben uitgegeven aan zijn verkiezingscampagne dan wettelijk was toegestaan. Sarkozy kreeg eerder deze maand als eerste Franse oud-president al een celstraf opgelegd vanwege een corruptiezaak.

24 minuten geleden
VS veroordelen 'antisemitische opmerkingen' van president Erdogan

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten veroordelen recente opmerkingen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook. Erdogan zei maandag dat zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden "bloed aan zijn handen heeft" omdat hij Israël steunt en noemde Israëli's "moordenaars die kinderen van 5 of 6 zes jaar doden".

1 uur geleden
Argentinië telt dagrecord aantal coronadoden

BUENOS AIRES (ANP) - Argentinië meldt woensdag een dagrecord in het aantal coronadoden, namelijk 745 sterfgevallen door Covid-19. Het land zit in een tweede coronagolf en meldt ook 35.543 bevestigde besmettingen.

3 uur geleden
Amazon verlengt verbod gezichtsherkenningssoftware voor politie VS

SEATTLE (ANP/RTR) - De Amerikaanse politie moet het nog langer zonder de gezichtsherkenningssoftware Rekognition van techbedrijf Amazon doen. Amazon schort het gebruik ervan tot nader op. Amazon verbood de politie in juni vorig jaar al de software gedurende één jaar te gebruiken. Het bedrijf wilde de politiek toen de tijd geven om regels in te voeren voor het gebruik van dergelijke technologie.

5 uur geleden
Belgische politie speurt naar gewapende bedreiger virologen

HASSELT (ANP) - De Belgische politie is een klopjacht begonnen op zoek naar een zwaarbewapende man die virologen zou bedreigen. Een van de bekendste virologen van het land is met zijn gezin in veiligheid gebracht, melden Belgische media.

7 uur geleden
Hele EU wil oproepen tot staakt-het-vuren Gaza, behalve Hongarije

BRUSSEL (ANP) - Bijna de hele Europese Unie dringt aan op een onmiddellijk staakt-het-vuren van Israël en Hamas. Nederland en 25 andere EU-landen pleiten daarvoor, net als inmiddels ook onder meer de Verenigde Staten. Maar door verzet van Hongarije is de EU niet eensgezind.

9 uur geleden
Toegangswegen naar Gaza weer gesloten na beschieting

TEL AVIV (ANP/DPA/AFP) - De toegangswegen naar de Gazastrook zijn door Israël weer gesloten nadat nederzettingen bij die wegen, Kerem Shalom en Erez, werden beschoten met raketten. De toegangswegen bij die dorpen waren eerder op de dag geopend om humanitaire hulp door te laten.

12 uur geleden