Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Just Eat Takeaway zakt op beurs na kritiek aandeelhouder

Just Eat Takeaway zakt op beurs na kritiek aandeelhouder

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway was maandag een van de grootste dalers in de AEX-index. De kritiek van activistische aandeelhouder Cat Rock Capital Management maakte aandeelhouders ongerust. Verder keken beleggers vooruit naar de vele bedrijven die met cijfers komen deze week, zoals ASMI, KPN en Heineken. Ook internationaal komen er grote bedrijven als techondernemingen Microsoft, Apple en Google-moeder Alphabet met kwartaalcijfers.

Just Eat Takeaway verloor 1,9 procent. Cat Rock Capital Management is ontevreden over de "lage" aandelenkoers van de maaltijdbezorger en wil dat het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl het eerder dit jaar overgenomen Amerikaanse Grubhub voor het einde van dit jaar afsplitst of verkoopt.

ArcelorMittal steeg 4,6 procent, onder meer door een sterke stijging van de koperprijs. ASMI ging 1,8 procent omhoog. Beleggers verwachten goede resultaten van het chipbedrijf dat dinsdag de boeken opent. Ook Shell (plus 1,6 procent) ging omhoog. Het olie- en gasbedrijf kan vermoedelijk profiteren van de gestegen prijzen voor die fossiele brandstoffen.

MidKap

De AEX ging een fractie omhoog, tot 813,02 punten. De MidKap steeg 0,2 procent en sloot op een stand van 1069,41 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stegen tot 0,4 procent. In Parijs daalde de CAC40-index juist 0,3 procent.

Monte dei Paschi zakte 2,4 procent in Milaan. Beleggers reageerden teleurgesteld op het nieuws dat de overname van de Italiaanse bank door zijn grote branchegenoot UniCredit (min 1,7 procent) niet doorgaat. De Italiaanse regering en UniCredit konden het niet eens worden over de voorwaarden van de verkoop. Monte dei Paschi is grotendeels in handen van de Italiaanse overheid, sinds Rome de bank in 2017 met miljarden te hulp moest schieten om te voorkomen dat die zou omvallen. In Londen klom HSBC 1,9 procent. De Britse bank zag de winst in het derde kwartaal fors stijgen en gaat voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

De euro was 1,1613 dollar waard, tegen 1,1634 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 84,35 dollar. Brentolie klom 0,9 procent in prijs tot 86,28 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

54 minuten geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

1 uur geleden
Ruim 12.000 vluchten minder toegestaan op Schiphol in zomer 2024

SCHIPHOL (ANP) - Het aantal toegestane vluchten via Schiphol zal in het zomerseizoen van volgend jaar 12.400 lager uitvallen dan in dezelfde periode dit jaar. Dat meldt de luchthaven bij de publicatie van zijn capaciteitsdeclaratie, het document waarin de beschikbare capaciteit op Schiphol van eind maart tot en met eind oktober is vastgesteld. Ook het maximale aantal vluchten met privéjets wordt teruggeschroefd.

2 uur geleden
Laura van Geest krijgt tweede termijn als topvrouw van AFM

AMSTERDAM (ANP) - Laura van Geest blijft langer aan als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De voormalig directeur van het Centraal Planbureau (CPB) is al bijna vier jaar topvrouw van toezichthouder AFM en is herbenoemd voor nog eens vier jaar. Haar nieuwe termijn gaat in op 1 februari volgend jaar.

2 uur geleden
MSD zet fabriek Oss voor immuuntherapie in de verkoop

OSS (ANP) - Farmaceut MSD stopt over twee jaar met de productie van immuuntherapie in Oss. De productie wordt overgenomen door modernere fabrieken in andere landen. De Brabantse fabriek gaat in de verkoop, en MSD heeft "als topprioriteit" dat de koper niet alleen de fabriek maar ook de circa zeshonderd werknemers overneemt.

2 uur geleden
GameStop stijgt op Wall Street na aanstelling nieuwe topman

NEW YORK (ANP) - Het aandeel GameStop is donderdag 3,3 procent meer waard geworden. Beleggers leken tevreden met het nieuws dat Ryan Cohen aantreedt als nieuwe topman van de keten van videospellenwinkels. De miljardair is een grote aandeelhouder van het bedrijf en was al voorzitter van GameStop.

3 uur geleden