Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Just Eat Takeaway voert zeldzame stijgers aan op beurs Amsterdam

Just Eat Takeaway voert zeldzame stijgers aan op beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, eigenaar van Thuisbezorgd.nl, was woensdag een van de zeldzame stijgers in de Amsterdamse AEX. De Amsterdamse hoofdindex ging omlaag na de forse koerssprong van een dag eerder en kwam weer onder de grens van 800 punten uit. Ook elders in Europa werden winsten gepakt nadat beleggers dinsdag de zorgen over de Omikron-variant aan de kant hadden geschoven.

Just Eat Takeaway ging 2,7 procent omhoog en was daarmee de sterkste stijger in de AEX. Ook elders in Europa stegen maaltijdbezorgers, na een verliesbeurt aan het begin van deze week door zorgen over strengere regels die de Europese Commissie wil invoeren voor bedrijven in de platformeconomie.

Grootste daler bij de Amsterdamse hoofdfondsen was bierbrouwer Heineken met een min van 3,7 procent. Ook techbedrijven als Prosus (min 2,5 procent), ASMI (min 2,2 procent) en ASML (min 1,7 procent) werden lager gezet.

ABN AMRO

De AEX-index zakte 1 procent tot 797,72 punten. Een dag eerder was de graadmeter nog 3,5 procent omhoog geschoten. De MidKap verloor 0,8 procent tot 1044,11 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gaven tot 0,8 procent prijs.

In de MidKap ging de aandacht onder meer uit naar ABN AMRO, dat 0,5 procent verloor. De bank zou het huidige hoofdkantoor op de Zuidas hebben verkocht aan een consortium voor iets minder dan 750 miljoen euro.

UMG

Universal Music Group (UMG) wordt later deze maand opgenomen in de AEX-index. Het aandeel daalde evenwel 1,9 procent. UMG neemt de plaats van verzekeraar ASR in bij de hoofdfondsen. Dat aandeel ging 0,7 procent omlaag.

Ajax versloeg in de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League Sporting Portugal. Het aandeel steeg 1 procent.

Nestlé

Nestlé won in Zurich 1,6 procent na het bericht dat het voedingsmiddelenconcern zijn belang in L'Oréal verkleint. Dat levert Nestlé 8,9 miljard euro op. Het Franse merk voor verzorgingsmiddelen daalde 1,9 procent in Parijs na de aankondiging. Beleggers schrokken van een handelsupdate van HelloFresh. De vooruitzichten voor de komende kwartalen stelden teleur, waardoor de bezorger van maaltijdboxen een kleine 11 procent aan waarde verloor op de beurs in Frankfurt.

De euro was 1,1329 dollar waard, tegen 1,1266 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 72,48 dollar en Brentolie steeg 0,4 procent in prijs tot 75,76.

Meer uit Financieel

Onenigheid met Afrikaanse leden OPEC+ over olieproductiedoelen

WENEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Afrikaanse leden van oliekartel OPEC+ worden steeds meer onder druk gezet om de ruimte binnen hun doelstellingen voor olieproductie op te geven. Die ruimte zou dan toekomen aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die graag meer willen produceren. Met name Angola en Nigeria hebben moeite om hun doelstellingen te halen.

1 uur geleden
Egypte zet sleepboten in voor tanker met pech in Suezkanaal

CAÏRO (ANP/RTR) - Drie Egyptische sleepboten zijn erin geslaagd om een olietanker met motorpech in het Suezkanaal weg te slepen. Dat meldt de Suez Canal Authority (SCA) die toeziet op het scheepvaartverkeer in het kanaal. Die tanker stremde het verkeer in de kortste scheepvaartroute tussen Azië en Europa. Voorzitter van de SCA Osama Rabie meldt nu in een verklaring dat het verkeer in beide richtingen weer is hervat.

2 uur geleden
Topman Qatar Airways: eersteklas verdwijnt in nieuwe vliegtuigen

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Vermogende reizigers die vliegen met Qatar Airways kunnen binnenkort niet langer een dutje doen in een van de luxueuze ligstoelen in de eersteklas. De luchtvaartmaatschappij gaat die namelijk schrappen in de volgende generatie langeafstandsvliegtuigen. Volgens topman Akbar Al Baker is het rendement op de stoelen de investeringen niet meer waard.

3 uur geleden
Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

4 uur geleden
Zeepmaker Henkel heeft optie voor terugkopen activiteiten Rusland

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse zeepmaker Henkel, bekend van merken als Pritt en Persil, heeft de mogelijkheid om zijn activiteiten in Rusland binnen nu en tien jaar terug te kopen. Voorwaarde is wel dat de omstandigheden in en de relatie met dat land "fundamenteel" veranderen. Dat zei Henkel-topman Carsten Knobel in een interview met de krant Rheinische Post.

4 uur geleden
Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

DEN BOSCH (ANP) - Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

4 uur geleden
Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

1 dag geleden