Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Just Eat Takeaway voert zeldzame stijgers aan op beurs Amsterdam

Just Eat Takeaway voert zeldzame stijgers aan op beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, eigenaar van Thuisbezorgd.nl, was woensdag een van de zeldzame stijgers in de Amsterdamse AEX. De Amsterdamse hoofdindex ging omlaag na de forse koerssprong van een dag eerder en kwam weer onder de grens van 800 punten uit. Ook elders in Europa werden winsten gepakt nadat beleggers dinsdag de zorgen over de Omikron-variant aan de kant hadden geschoven.

Just Eat Takeaway ging 2,7 procent omhoog en was daarmee de sterkste stijger in de AEX. Ook elders in Europa stegen maaltijdbezorgers, na een verliesbeurt aan het begin van deze week door zorgen over strengere regels die de Europese Commissie wil invoeren voor bedrijven in de platformeconomie.

Grootste daler bij de Amsterdamse hoofdfondsen was bierbrouwer Heineken met een min van 3,7 procent. Ook techbedrijven als Prosus (min 2,5 procent), ASMI (min 2,2 procent) en ASML (min 1,7 procent) werden lager gezet.

ABN AMRO

De AEX-index zakte 1 procent tot 797,72 punten. Een dag eerder was de graadmeter nog 3,5 procent omhoog geschoten. De MidKap verloor 0,8 procent tot 1044,11 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gaven tot 0,8 procent prijs.

In de MidKap ging de aandacht onder meer uit naar ABN AMRO, dat 0,5 procent verloor. De bank zou het huidige hoofdkantoor op de Zuidas hebben verkocht aan een consortium voor iets minder dan 750 miljoen euro.

UMG

Universal Music Group (UMG) wordt later deze maand opgenomen in de AEX-index. Het aandeel daalde evenwel 1,9 procent. UMG neemt de plaats van verzekeraar ASR in bij de hoofdfondsen. Dat aandeel ging 0,7 procent omlaag.

Ajax versloeg in de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League Sporting Portugal. Het aandeel steeg 1 procent.

Nestlé

Nestlé won in Zurich 1,6 procent na het bericht dat het voedingsmiddelenconcern zijn belang in L'Oréal verkleint. Dat levert Nestlé 8,9 miljard euro op. Het Franse merk voor verzorgingsmiddelen daalde 1,9 procent in Parijs na de aankondiging. Beleggers schrokken van een handelsupdate van HelloFresh. De vooruitzichten voor de komende kwartalen stelden teleur, waardoor de bezorger van maaltijdboxen een kleine 11 procent aan waarde verloor op de beurs in Frankfurt.

De euro was 1,1329 dollar waard, tegen 1,1266 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 72,48 dollar en Brentolie steeg 0,4 procent in prijs tot 75,76.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Optimisme keert terug op beurzen New York na cijfers Apple

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben vrijdag hun openingsverlies weggewerkt en zijn met een forse dagwinst de handel uitgegaan. Apple kwam met beter dan verwachte kwartaalresultaten en boekte in de laatste drie maanden van vorig jaar een recordomzet. Daarmee werden ook aandelen van andere grote techbedrijven weer gewild.

1 uur geleden
Benzineprijs dit weekend naar record door spanningen Oekraïne

EINDHOVEN (ANP) - De prijs voor een liter benzine stijgt zaterdag naar een nieuwe recordhoogte. De spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne drijven de toch al hoge olieprijzen verder op. De markten houden er rekening mee dat de Russische export van olie en gas wordt geraakt door een escalatie van het conflict, bijvoorbeeld in het geval van economische sancties.

2 uur geleden
HEMA overweegt personeel als 'essentieel' te bestempelen

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens kampen met steeds meer uitval van personeel dat ziek of in quarantaine thuis zit. HEMA overweegt daarom bepaald personeel als essentieel aan te merken als de nood te hoog wordt, zodat deze medewerkers aan minder strenge regels rond quarantaine zijn gebonden. Andere grote namen uit de winkelstraat zijn dat vooralsnog niet van plan.

3 uur geleden
5G-masten kunnen toch iets dichter bij vliegvelden in VS staan

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse telecombedrijven AT&T en Verizon kunnen hun zendmasten voor 5G-netwerken toch iets dichter bij luchthavens plaatsen dan eerder gedacht zonder het vliegverkeer in gevaar te brengen. Volgens Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zorgen ze dan niet voor verstoring van gevoelige apparatuur in vliegtuigen, staat in een nieuwe verklaring van de toezichthouder.

5 uur geleden
Twee maanden extra uitstel voor belastingbetaling ondernemers

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers krijgen tot 31 maart uitstel voor het betalen van belastingen, schrijft staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder gold deze termijn tot 31 januari.

5 uur geleden
Hadj-pelgrims verdienen bescherming bij bankroet reisbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Om islamitische pelgrims die naar Mekka willen te beschermen past de Autoriteit Consument & Markt (ACM) met terugwerkende kracht oude lasten onder dwangsom aan. Die dwangmiddelen werden begin 2020 ingezet tegen zes aanbieders van zogeheten hadj-reizen naar Saudi-Arabië.

6 uur geleden
Verlichtingsbedrijf Signify schaarse winnaar op fors lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een fors verlies het weekend ingegaan. Het vooruitzicht van hogere rentes maakt beleggers nerveus. Binnen de hoofdgraadmeter AEX was verlichtingsbedrijf Signify een zeldzame winnaar. Het bedrijf werd ruim een tiende meer waard na een goed ontvangen kwartaalbericht.

6 uur geleden