Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Just Eat Takeaway sterkste daler in AEX-index

Just Eat Takeaway sterkste daler in AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdag tegen het einde van de ochtend nog altijd in de min. Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway, dat dit jaar al een groot deel van zijn beurswaarde zag verdampen, zakte verder weg en stond onderaan in de graadmeter. Ook chipfondsen stonden bij de verliezers na de publicatie van tegenvallende resultaten van grote chipbedrijven Samsung en AMD. Beleggers zijn verder in afwachting van het banenrapport van de Amerikaanse overheid.

De AEX-index noteerde 0,2 procent lager op 660,98 punten. Just Eat Takeaway verloor 5,8 procent. Het bedrijf maakte bekend ook in België boodschappen te gaan bezorgen. Dat doet het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl in samenwerking met supermarktketen Carrefour. Chiptoeleveranciers ASMI en Besi leverden tot 2,1 procent in. Ook chipmachinemaker ASML (min 1,7 procent) stond bij de zakkers.

ArcelorMittal was de sterkste stijger in de AEX. Het staalconcern won 1,5 procent. Bij de middelgrote fondsen was die eer weggelegd voor sectorgenoot AMG dat 3,2 procent won. Ook vastgoedfondsen stonden bij de winnaars.

Intertrust

Intertrust won 1 procent. De overname van de financieel dienstverlener is weer een stap dichterbij nu de centrale bank van de Bahama's akkoord ging. Het Amerikaanse CSC maakte eerder bekend Intertrust te willen overnemen. De partijen denken de overname nog dit jaar te kunnen afronden. De MidKap noteerde 0,2 procent hoger op 875,55 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,3 procent

Ook het geplaagde Credit Suisse blijft de gemoederen bezighouden. De Zwitserse bank steeg bijna 7 procent nadat het bekend had gemaakt voor omgerekend circa 3 miljard euro aan eigen schuldpapier terug te kopen. Dat gebeurt op het moment dat de bank bezig is met een grote reorganisatie. Daarbij worden vermoedelijk onderdelen verkocht om de balans te versterken.

Adidas

Verder is er in Duitsland aandacht voor Adidas (min 1,2 procent) dat onderzoekt of het door wil gaan met de samenwerking met rapper Kanye 'Ye' West. Het Duitse sportkledingmerk en de artiest werken sinds 2015 samen aan de Yeezy-schoenenlijn, maar West liet zich onlangs negatief uit over die krachtenbundeling.

De euro was 0,9808 dollar waard, tegen 0,9820 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder op 89,21 dollar. Brentolie steeg ook 0,9 procent tot 95,25 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf van Booking.com blijft groeien en voert winst op

NORWALK (ANP) - Booking Holdings is in de eerste maanden van het jaar harder gegroeid dan het internetbedrijf voor reizen zelf had verwacht. Het moederbedrijf van het in Amsterdam gevestigde Booking.com profiteerde van een toename van het aantal via het platform geboekte hotelovernachtingen. Daarbij steeg ook de winst hard.

1 minuut geleden
Techbedrijven leiden beurzen in New York naar winst

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven hebben de belangrijkste graadmeters op de aandelenbeurzen in New York hoger gezet. In de aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers van Apple nam de hoop op extra winstuitkeringen door de iPhone-maker toe, na vergelijkbare stappen van Google-moederbedrijf Alphabet.

30 minuten geleden
Gazprom lijdt eerste jaarverlies sinds 1999

MOSKOU (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Gazprom heeft vorig jaar voor het eerst sinds 1999 een verlies geleden. Na de grootschalige inval van Rusland in Oekraïne verkocht het Russische staatsgasbedrijf steeds minder gas aan Europa, waarmee een lucratieve exportmarkt is weggevallen.

1 uur geleden
Media: filmdivisie Sony heeft interesse in Paramount

NEW YORK (ANP) - De filmtak van Sony is geïnteresseerd in een overname van branchegenoot Paramount Global, bekend van de filmstudio en televisiezenders als CBS, MTV en Nickelodeon. Volgens Amerikaanse media heeft Sony Pictures Entertainment samen met investeringsmaatschappij Apollo Global Management een bod van zo'n 26 miljard dollar (24 miljard euro) uitgebracht.

1 uur geleden
Shell-topman nu niet bezig met beursnotering in New York

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell heeft vooralsnog geen plannen om de beurs van Londen te verlaten voor New York. "Daar voeren wij op dit moment geen discussie over", zegt topman Wael Sawan in een toelichting op zijn resultaten.

4 uur geleden
Grande en Swift helpen muziekconcern UMG aan betere resultaten

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG), dat tal van platenlabels beheert, heeft in de eerste drie maanden meer verdiend aan de muziek van bekende artiesten. De omzet steeg onder andere dankzij succesvolle releases van Taylor Swift, Ariana Grande en Noah Kahan. Zij behoorden in het eerste kwartaal tot de best verkopende artiesten die UMG vertegenwoordigt.

4 uur geleden
ING winnaar op terughoudend Damrak, bouwer BAM hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - ING mocht zich donderdag de grote winnaar noemen onder de hoofdfondsen op het Damrak na een meevallend kwartaalrapport. Het bankconcern zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd. ING zag de rente-inkomsten dalen, maar de inkomsten uit provisies namen aanzienlijk toe. Volgens topman Steven van Rijswijk zijn de inkomsten van de bank daarmee over de gehele linie "sterk" gebleven. Om de aandeelhouders te belonen gaat ING voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel eindigde 6,4 procent hoger, goed voor de eerste plek in de AEX.

5 uur geleden