Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Just Eat Takeaway maakt openingsverlies snel goed

Just Eat Takeaway maakt openingsverlies snel goed

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway heeft maandag bij opening van de aandelenbeurs in Amsterdam een openingsverlies snel weer goedgemaakt. Volgens de Britse krant The Times zal een verkoop van de Amerikaanse dochter Grubhub Just Eat Takeaway opzadelen met een afschrijving van wel 5 miljard pond (5,9 miljard euro). De Amerikaanse bank Bank of America zou gevraagd zijn om een koper voor Grubhub te vinden.

Just Eat Takeaway verloor kort na de openingsbel nog 0,5 procent van zijn beurswaarde, maar krabbelde snel op. Na een paar minuten handelen stond een plus van 0,6 procent op de borden. Het aantal zakkers in de AEX-index was maandagmorgen beperkt. Alleen Unilever en KPN noteerden een kleine min.

Shell steeg 0,2 procent. Het olie- en gasconcern gaat met SGH Energy aan de slag gaat met de ontwikkeling van het Crux-aardgasveld, voor de kust van Australië. De partijen hebben daarvoor een investeringsbeslissing genomen. In eerste instantie zullen vijf putten worden geboord en een leiding worden aangelegd.

Air France-KLM

ING won 2 procent. Het financiële fonds profiteerde van het koopadvies dat analisten van Goldman Sachs op het fonds plakten. De Amerikanen volgen daarnaast ABN AMRO met een hold-advies. Die bank won 0,7 procent aan beurswaarde.

Luchtvaartconcern Air France-KLM verloor 3,5 procent. KLM hoopt in gesprek met de vakbonden snel te komen tot een oplossing voor de cao-problematiek en dan met name over de reeds verlopen cao met piloten. De staatsagent voor KLM stuurde zondag een advies naar de Tweede Kamer. Daaruit kwam naar voren dat cao-afspraken die KLM met bonden wil maken, niet voldoen aan de voorwaarden van het coronasteunpakket. Zo zou er nog geen dekking zijn voor de beoogde loonsverhoging.

Olie

De AEX-index noteerde in de vroege handel 0,8 procent hoger op 707,98 punten. De MidKap steeg 0,7 procent tot 1024,33 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs was het sentiment eveneens positief. De graadmeters daar wonnen tot 0,7 procent. Beleggers kijken met een schuin oog naar de ingelaste EU-top over Oekraïne die maandag begint. De top wordt overschaduwd door de aanhoudende onenigheid over een embargo voor Russische olie. Het is maar zeer de vraag of de top overeenstemming brengt, zeggen hoge EU-diplomaten.

De euro was 1,0750 dollar waard, tegen 1,0702 dollar bij het slot van de beurzen op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent in prijs tot 115,82 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 119,90 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

2 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

4 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

4 uur geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiële persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

5 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

5 uur geleden
Verzekeraars NN en ASR kelderen na uitspraak in woekerpoliszaak

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en ASR gingen woensdag keihard onderuit op de aandelenbeurs in Amsterdam na een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag rond zogeheten woekerpolissen. NN leverde bijna 19 procent in en ASR kelderde ruim 14 procent. Ook branchegenoot Aegon had het lastig met een min van 4,3 procent.

6 uur geleden
Honderden mensen weten niet of reis met Vacansoleil kan doorgaan

EINDHOVEN (ANP) - Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

7 uur geleden