Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Just Eat en Delivery Hero stijgen op terughoudende beurzen

Just Eat en Delivery Hero stijgen op terughoudende beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, was woensdag een positieve uitschieter op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden enthousiast op de deal van de maaltijdbezorger om in het Verenigd Koninkrijk boodschappen te gaan bezorgen voor de Britse supermarkt One Stop. Ook de plannen van concurrent Delivery Hero om de Duitse markt te verlaten en de Japanse activiteiten af te stoten vielen in de smaak bij beleggers.

Just Eat Takeaway klom dik 5 procent en was de grootste stijger in de AEX. Meer dan vijfhonderd producten van One Stop, dat eigendom is van de Britse supermarktketen Tesco, kunnen door Just Eat bezorgd worden. Afgelopen vrijdag liet Just Eat Takeaway al weten boodschappen te gaan bezorgen voor de Britse supermarktketen Asda.

In Frankfurt steeg Delivery Hero bijna 7 procent na de plannen om de Duitse en Japanse markt te verlaten. De maaltijdbezorger kondigde in mei nog zijn terugkeer naar de Duitse markt aan, nadat het bedrijf minder dan drie jaar geleden zijn lokale activiteiten had verkocht aan Just Eat Takeaway. De activiteiten in Japan werden pas in september gestart. Door de hoge concurrentiedruk, een tekort aan bezorgers en betere mogelijkheden in andere markten heeft Delivery Hero besloten om Duitsland en Japan weer te verlaten.

Omikronvariant

De stemming op de Europese beurzen bleef verder terughoudend. Beleggers hielden vooral de verdere ontwikkelingen rond de opmars van de omikronvariant in de gaten. De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent hoger op 776,78 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 1043,20 punten. Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,3 procent. Londen daalde een fractie.

IMCD verloor 0,6 procent na een kleine overname. De chemicaliëndistributeur koopt zijn Australische branchegenoot RPL Trading, die een jaarlijkse omzet van omgerekend 16 miljoen euro haalt. Met de inlijving wil IMCD zijn diensten op het vlak van waterzuivering en schoonmaakmiddelen versterken.

Vivoryon

Bij de kleinere bedrijven maakte Vivoryon een koerssprong van 17 procent. De biotechnoloog kwam met positief nieuws over zijn belangrijkste medicijn in ontwikkeling. De Amerikaanse toezichthouder voor geneesmiddelen FDA heeft ingestemd met een sneller beoordelingsproces van een experimenteel medicijn tegen de vroegste fase van Alzheimer.

De euro was 1,1293 dollar waard, tegen 1,1266 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 71,51 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 74,27 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

1 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

11 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

12 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

13 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

13 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

16 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

18 uur geleden