Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jury in zwijggeldproces Trump compleet, proces maandag van start

Jury in zwijggeldproces Trump compleet, proces maandag van start

NEW YORK (ANP/RTR) - Alle juryleden in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zijn geselecteerd. Hierdoor kan het proces maandag officieel starten. Trump staat terecht omdat hij documenten om zwijggeldbetalingen aan pornoactrice Stormy Daniels te verhullen, zou hebben vervalst.

Donderdag waren al twaalf juryleden en een jurylid ter vervanging geselecteerd. Rechter Juan Merchan wees vrijdag nog eens vijf juryleden aan ter vervanging.

Het is de bedoeling dat de juryleden anoniem blijven. Om deze reden mocht een jurylid zich donderdag nog terugtrekken, nadat details over haar identiteit waren uitgelekt.

Het selecteren van de jury was een complex proces. Bijna honderd potentiële panelleden waren deze week in een rechtbank in New York om te worden gescreend op hun vermogen om Trump eerlijk te beoordelen. Juryleden moesten onder meer een vragenlijst beantwoorden, waarin hen onder meer werd gevraagd of ze lid zijn of zijn geweest van extreemrechtse groepen die banden hebben met Trump.

Meer uit Buitenland

Hamas stuurt delegatie naar Egypte voor overleg over bestand Gaza

CAIRO (ANP/RTR) - Hamas zegt snel weer een delegatie naar Egypte te sturen voor verdere gesprekken over een bestand in de Gazastrook. De Palestijnse beweging moet nog reageren op een nieuw voorstel voor een wapenstilstand. Hamas stelt in een verklaring dat daar volgens leider Ismail Haniyeh op een positieve manier naar wordt gekeken.

1 uur geleden
Iran dient aanklachten in tegen journalisten na BBC-programma

TEHERAN (ANP) - De Iraanse autoriteiten hebben "een aantal journalisten en activisten" aangeklaagd naar aanleiding van berichtgeving van de BBC, meldt de omroep zelf. Documentaireprogramma BBC Eye had een aflevering over de dood van de 16-jarige betoger Nika Shakarami door toedoen van de autoriteiten.

1 uur geleden
Nieuwe piek in aantal immigranten dat VK per boot bereikt

LONDEN (ANP/AFP) - Meer dan zevenhonderd migranten zijn woensdag in het Verenigd Koninkrijk aangekomen, nadat ze in bootjes het Kanaal vanuit Frankrijk hadden overgestoken. Dit is het grootste dagaantal van 2024.

1 uur geleden
President Israël hekelt 'antisemitisme' op universiteiten VS

JERUZALEM (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Israëlische president Isaac Herzog heeft ontstemd gereageerd op de pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten. "We moeten vol afschuw toezien hoe de gruweldaden van 7 oktober tegen Israël worden gevierd en goedgepraat", stelde het staatshoofd in een verklaring.

1 uur geleden
Man aangeklaagd voor moord na aanval met zwaard in Londen

LONDEN (ANP/AFP) - Een man is aangeklaagd voor onder meer moord na een aanval met een zwaard in Londen, waarbij een 14-jarige jongen om het leven kwam. De 36-jarige verdachte verscheen donderdag voor het eerst voor de rechtbank. Die bepaalde dat de man voorlopig blijft vastzitten.

2 uur geleden
Rusland meldt verovering dorp in oosten Oekraïne

KYIV (ANP/AFP/RTR) - Rusland meldt de inname van een dorp in het oosten van Oekraïne. Het Russische ministerie van Defensie zegt de plaats Berdytsji "volledig te hebben bevrijd".

2 uur geleden
Politie ontmantelt barrière van protestkamp op universiteit LA

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De politie probeert het pro-Palestijnse protestkamp bij de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) te ontruimen. De barrière rondom het kamp is deels ontmanteld. Amerikaanse media maken melding van meerdere arrestaties.

3 uur geleden