Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Junta Myanmar krijgt voor het eerst hoog bezoek

Junta Myanmar krijgt voor het eerst hoog bezoek

NAYPYIDAW (ANP/RTR) - De militaire junta in Myanmar krijgt voor het eerst hoog bezoek. Donderdag komt de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken, Retno Marsudi, over de vloer, zo hebben functionarissen in de Myanmarese hoofdstad bevestigd. De Indonesische regering wil slechts kwijt dat Marsudo in Thailand is en ze nog andere landen in de regio zal bezoeken.

Volgens de autoriteiten in Myanmar blijft Retno Marsudi slechts enkele uren. De militairen grepen 1 februari de macht en zetten de democratisch gekozen regeringsleider Aung San Suu Kyi gevangen omdat ze in de ogen van de coupplegers niet is herkozen. Hun partij verloor smadelijk en de populaire Aung San Suu Kyi won overweldigend de stembusgang van november. De junta wordt daarom in grote delen van de wereld als onwettig beschouwd en gemeden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Trump zinspeelt op mogelijke deelname presidentsverkiezingen

ORLANDO (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag tijdens een toespraak gezinspeeld op een nieuwe deelname aan de presidentsverkiezingen. "Wie weet, doe ik voor de derde keer mee", zei Trump tijdens CPAC, het jaarlijkse conservatief politieke congres. Trumps toespraak tijdens het congres is zijn eerste publieke optreden sinds zijn vertrek uit het Witte Huis.

3 uur geleden
Eerste optreden Trump na vertrek als president vertraagd

ORLANDO (ANP) - Het eerste publieke optreden van Donald Trump sinds zijn vertrek uit het Witte Huis is vertraagd. De oud-president sluit CPAC, het jaarlijkse conservatief politieke congres, af met een toespraak. Die zou om 21.40 uur Nederlandse tijd beginnen, maar volgens Fox News wordt het later.

4 uur geleden
VS teleurgesteld door Iraanse weigering tot nucleair overleg

WASHINGTON (ANP/RTR/DPA) - De Verenigde Staten zijn teleurgesteld door de weigering van Iran informeel te komen praten over de mogelijke revival van het nucleaire akkoord uit 2015. De Europese Unie heeft om de impasse te doorbreken onlangs beide partijen daarvoor aan tafel genodigd. Teheran liet zondag weten de tijd nog niet rijp te vinden. Eerst moeten de VS de sancties tegen de Islamitische Republiek opheffen.

5 uur geleden
Israël koopt of maakt volgend jaar 36 miljoen doses coronavaccin

JERUZALEM (ANP) - Israël is van plan volgend jaar ten minste 36 miljoen doses coronavaccin te kopen of te maken. Dat heeft premier Benjamin Netanyahu zondag gezegd in onder meer The Jerusalem Post. De regering gaat ook alle moeite doen genoeg vaccin te verkrijgen om de burgers die de komende zes tot twaalf maanden een herhalingsinjectie nodig hebben te kunnen bedienen.

6 uur geleden
Aantal coronabesmettingen in VK opnieuw flink omlaag

LONDEN (ANP/RTR) - Het aantal coronabesmettingen neemt in het Verenigd Koninkrijk verder af, onder meer dankzij het voortvarende vaccinatieprogramma. De gezondheidsautoriteiten meldden zondag over de afgelopen 24 uur 6035 nieuwe gevallen, opnieuw ruim duizend minder dan een dag eerder. Over een hele week genomen betekenen deze laatste cijfers een vermindering van 21,2 procent.

7 uur geleden
Greenpeace verwijt Israël nalatigheid bij olievervuiling

TEL AVIV (ANP/DPA) - Greenpeace heeft de Israëlische regering nalatigheid verweten inzake de olievervuiling op de stranden. De milieuorganisatie publiceerde zondag satellietbeelden waarop tien grote olievlekken te zien zijn in het oostelijk deel van de Middellandse Zee en voor de Israëlische kust. De opnamen zijn gemaakt een week voordat de smurrie aanspoelde.

9 uur geleden
Fauci over Leids vaccin: zou het zeker nemen

WASHINGTON (ANP) - Anthony Fauci heeft geen enkele twijfel over de effectiviteit van het coronavaccin dat is ontwikkeld door het Leidse farmaceutische bedrijf Janssen, eigendom van Johnson & Johnson. De Amerikaanse autoriteit op het gebied van infectieziekten raadde zijn landgenoten het middel, het derde dat is toegelaten in de VS, aan op tv bij NBC en absoluut niet te wachten.

10 uur geleden