Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jumbo-Visma bevestigt deelname Dumoulin aan Giro

Jumbo-Visma bevestigt deelname Dumoulin aan Giro

ALICANTE (ANP) - Tom Dumoulin neemt vanaf 6 mei deel aan de Ronde van Italië, de rittenkoers die hij in 2017 won. Zijn ploeg Jumbo-Visma bevestigde dinsdag tijdens de teampresentatie in Alicante dat de 31-jarige Limburger de kopman is in de Giro. Diverse media hadden dat al gemeld. Dumoulin was zelf niet aanwezig. Hij had vorige week contact gehad met een positief op corona getest persoon en bovendien wat milde klachten na een boosterprik.

Dumoulin nam een jaar geleden een pauze omdat hij mentaal klaar was met wielrennen. In mei begon hij weer serieus met trainen met het oog op de tijdrit op de Olympische Spelen in Japan. Zonder veel wedstrijdkilometers in de benen pakte hij daar het zilver, achter zijn ploeggenoot Primoz Roglic. In het najaar liep Dumoulin bij een val tijdens een training een polsbreuk op. Die verhinderde zijn deelname aan de WK in België.

"De Giro wordt inderdaad mijn hoofddoel. Ik heb er mooie herinneringen aan", vertelde Dumoulin via een videoverbinding. Voorafgaand rijdt hij onder andere de Strade Bianche, de Ronde van Catalonië en de Amstel Gold Race, gevolgd door een hoogtestage met het oog op de Giro. "Daar reageer ik altijd goed op. Ik heb niet veel koersdagen nodig." Hoe de plannen voor later in het jaar eruit zien, wilde hij nog niet zeggen. "Er ligt een blauwdruk. In grote lijnen ligt het wel vast."

Tour de France

Zoals verwacht draait het in de komende Tour de France bij Jumbo-Visma om het klassement van Roglic. De Sloveen werd tweede in de Tour van 2020 na een dramatisch duel op de voorlaatste dag met landgenoot Tadej Pogacar en moest afgelopen jaar opgeven vanwege de gevolgen van een val. De Deen Jonas Vingegaard, vorig jaar verrassend tweede, Steven Kruijswijk en de Amerikaan Sepp Kuss zijn de voornaamste helpers in de bergen. Ook de deelname van de Belgische alleskunner Wout van Aert en de Australische aanwinst Rohan Dennis aan de Tour staat al vast.

Sportief directeur Merijn Zeeman wil zich niet vastpinnen op concrete ambities. "We willen altijd beter worden, dat is de basis", legde hij uit. "Dit team wil ooit de Tour winnen. We gaan er alles aan doen om dat dit jaar te laten gebeuren. Maar ik zie het niet als een 'must' en dat geldt net zo goed voor het winnen van een klassieker. Dat is niet de juiste motivatie."

Meer uit Sport

Chileense tennisser Jarry klopt Tsitsipas in kwartfinale in Rome

ROME (ANP) - Tennisser Nicolas Jarry neemt het tegen Tommy Paul op in de halve finales van het masterstoernooi van Rome. De Chileense nummer 21 van de plaatsingslijst won in de kwartfinales in drie sets van de als zesde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas: 3-6 7-5 6-4.

9 minuten geleden
Atlete Hassan wijzigt plan en kiest voor 1500 meter in LA

LOS ANGELES (ANP) - Sifan Hassan loopt zaterdag in Los Angeles haar eerste 1500 meter van het seizoen. De Nederlandse atlete zou bij de Grand Prix in het Drake Stadium aanvankelijk aan de start staan op de 5000 meter, maar heeft haar plan gewijzigd.

2 uur geleden
Ontwerper Newey 'waarschijnlijk' bij andere renstal aan de slag

LONDEN (ANP/AFP) - Topontwerper Adrian Newey zal "waarschijnlijk" bij een concurrent aan de slag gaan, nadat hij Red Bull begin 2025 officieel heeft verlaten. De 65-jarige Brit zegt dat nadat hij begin deze maand had aangekondigd, dat hij na bijna twintig jaar vertrekt bij het Formule 1-team van wereldkampioen Max Verstappen.

3 uur geleden
Swiatek klopt Gauff en staat voor de derde keer in Rome in finale

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft zich ten koste van Coco Gauff geplaatst voor de finale van het graveltoernooi van Rome. De Poolse nummer 1 van de wereld versloeg de mondiale nummer 3 na bijna twee uur spelen in twee sets: 6-4 6-3.

3 uur geleden
Wiebes derde in door valpartij ontsierde massasprint in Burgos

BURGOS (ANP) - Lorena Wiebes is als derde geëindigd in de eerste etappe van de Ronde van Burgos. De renster van SD Worx-Protime moest in de sprint de Finse winnares Lotta Henttala (EF Education-Cannondale) en de Oostenrijkse Carina Schrempf (Fenix-Deceuninck) voor laten gaan.

4 uur geleden
Tennistoernooi van Queen's krijgt in 2025 ook vrouwenversie

LONDEN (ANP/RTR) - Het grastoernooi van Queen's in Londen krijgt in 2025 ook een vrouwenversie, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Het WTA 500-tennisevenement wordt een week voor het mannentoernooi gehouden.

4 uur geleden
Alaphilippe wint twaalfde Giro-etappe na lange ontsnapping

FANO (ANP) - Wielrenner Julian Alaphilippe heeft de twaalfde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman van Soudal Quick-Step kwam na een lange ontsnapping in de rit van Martinsicuro naar Fano alleen over de streep. Hij had medevluchter Mirco Maestri uit Italië op ruim 11 kilometer van de finish gelost.

5 uur geleden