Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Jumbo gebruikt geen gezichtsherkenning in winkels'

'Jumbo gebruikt geen gezichtsherkenning in winkels'

VEGHEL (ANP) - Jumbo gebruikt geen gezichtsherkenning in de supermarkten. "Dat is geen beleid en dat is het ook nooit geweest", laat de supermarktketen weten. De Autoriteit Persoonsgegevens had een Jumbo-filiaal in Alphen aan den Rijn een officiële waarschuwing gegeven, omdat het bezoekers vorig jaar filmde om mensen met een winkelverbod te herkennen.

Volgens Jumbo ging het om een zelfstandige proef door de ondernemer die de vestiging runt. De Alphense supermarkt heeft laten weten dat de gezichtsherkenning niet meer in gebruik wordt genomen.

De Jumbo-supermarkt in Alphen aan den Rijn had bij de ingang een camera opgehangen die gekoppeld was aan een systeem voor gezichtsherkenning. Bij elke bezoeker keek dat systeem of het gezicht voorkwam in een databank van mensen met een winkelverbod. Zo wilde de winkel dieven tegenhouden. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens, die controleert of organisaties zich houden aan de privacyregels, mag dat niet zomaar. Mensen moeten toestemming hebben gegeven om te worden gefilmd, of er moet een groot belang zijn, groter dan het voorkomen van winkeldiefstal.

Meer uit Binnenland

Nieuwe minister: minder internationale studenten is topprioriteit

DEN HAAG (ANP) - Het terugdringen van de "doorgeschoten internationalisering" op universiteiten en hogescholen wordt een van de belangrijkste prioriteiten van aankomend onderwijsminister Eppo Bruins. Dat zorgt namelijk voor een "enorme druk op het systeem, op de docenten en de rijksbegroting", zegt hij tijdens de hoorzitting van kabinetsleden van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de Tweede Kamer. Bruins wordt namens NSC onderwijsminister.

42 minuten geleden
Paul: geen andere koers seksuele voorlichting in nieuw kabinet

DEN HAAG (ANP) - "Ik ga niks anders doen dan ik het afgelopen jaar heb gedaan." Met die woorden wil beoogd staatssecretaris Mariëlle Paul zorgen wegnemen over de tekst uit het coalitieakkoord over seksuele voorlichting. Progressieve partijen zijn geschrokken van de tekst over neutrale relationele opvoeding, maar volgens Paul wordt die passage niet vertaald in ander beleid.

45 minuten geleden
Wereldpers: 'Trump-fluisteraar' Rutte gaat NAVO-chef worden

DEN HAAG (ANP) - Dat het NAVO-leiderschap Mark Rutte nauwelijks meer kan ontgaan, is wereldwijd 'breaking news'. Van Duitsland tot de Verenigde Staten wordt bericht dat de laatste rivaal van de Nederlander zich heeft teruggetrokken. Zijn ervaringen met de Amerikaanse oud-president Donald Trump worden herhaaldelijk genoemd.

1 uur geleden
Halsema: zou elegant zijn als Bosma slavernij-excuses herhaalt

AMSTERDAM (ANP) - Het zou "buitengewoon elegant" zijn als Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma de opvatting van het parlement over excuses voor het slavernijverleden nog eens zou herhalen. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema donderdag in een commissievergadering van de gemeenteraad.

1 uur geleden
Na aantreden Rutte twee Nederlanders aan roer NAVO

BRUSSEL (ANP) - Als Mark Rutte 1 oktober aantreedt als secretaris-generaal van de NAVO, treft hij in de leiding van het bondgenootschap een landgenoot. De Nederlandse admiraal Rob Bauer is nog tot eind dit jaar de belangrijkste militair adviseur van de alliantie.

2 uur geleden
Douane vindt in Rotterdam 150 kilo cocaïne in lege container

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag 150 kilo cocaïne gevonden in een lege container in de Waalhaven in Rotterdam. De drugs hebben een waarde van zo'n 11 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

2 uur geleden
Verzekeraars schorten overeenkomst met Co-Med op

DEN HAAG (ANP) - De zorgverzekeraars CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis hebben de overeenkomst met huisartsenketen Co-Med opgeschort. Ze gaan een alternatief zoeken voor de patiënten die er zijn ingeschreven, aldus CZ. "Het is niet nodig dat verzekerden op dit moment zelf op zoek gaan naar een andere huisarts", aldus de verzekeraar. Over het aantal ingeschrevenen bij de praktijken in kwestie doet het aantal van ruim 50.000 de ronde.

2 uur geleden