Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jumbo en Gorillas na nog geen anderhalf jaar weer uit elkaar

Jumbo en Gorillas na nog geen anderhalf jaar weer uit elkaar

VEGHEL (ANP) - Jumbo stopt na nog geen anderhalf jaar alweer met zijn samenwerking met flitsbezorger Gorillas. De supermarktketen uit het Brabantse Veghel stelt in een verklaring zich nadrukkelijker te willen richten op verdere groei via de eigen winkels en het online kanaal.

De krachtenbundeling van Jumbo en Gorillas werd in januari vorig jaar aangekondigd. In maart 2022 volgde nog het bericht dat de familie Van Eerd, de eigenaren van Jumbo, een financieel belang wilde nemen in de flitsbezorger. Maar de ontwikkelingen gaan snel. Inmiddels is Gorillas ingelijfd door branchegenoot Getir.

Jumbo vindt het dan ook een "logisch moment" om de samenwerking te beëindigen. Het bedrijf benadrukt veel geleerd te hebben van het samen optrekken met Gorillas. Maar "we werken nu aan minder complexiteit in het bedrijf", klinkt het ook.

Nieuwe kansen

Getir-bestuurder Florian Brunsting spreekt eveneens van een logisch moment bij zijn uitleg waarom de partijen uit elkaar gaan. Hij onderstreept dat de samenwerking met Jumbo en de belevering door Jumbo aan de city stores van Gorillas de flitsbezorger heeft geholpen om in Nederland zijn marktpositie te versterken en vaste voet aan de grond te krijgen. Maar de overname van Gorillas door Getir zou weer nieuwe kansen bieden.

In Nederland is Getir momenteel actief in veertien steden. De vestigingen van Gorillas worden voortaan vanuit Getirs distributiecentrum in Alblasserdam bevoorraad. "In tegenstelling tot Gorillas heeft Getir vorig jaar geïnvesteerd in een eigen distributiecentrum dat daarin een centrale rol vervult", aldus Brunsting.

Meer uit Financieel

Boeing ziet verzesvoudiging aantal veiligheidsmeldingen personeel

ARLINGTON (ANP/RTR) - Medewerkers van Boeing hebben in de eerste twee maanden van dit jaar zes keer zoveel meldingen gedaan die te maken hebben met zorgen over veiligheid. Dat meldt de vliegtuigfabrikant in zijn jaarlijkse veiligheidsrapport.

25 minuten geleden
Dow licht hoger op Wall Street na grootste verlies in jaar tijd

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex toonde vrijdag op Wall Street een voorzichtig herstel, na het forse koersverlies een dag eerder. De stemming op de New Yorkse beursvloeren bleef terughoudend door de vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente langer hoog zal houden om de hardnekkige inflatie te bestrijden. Ook maken beleggers zich op voor een lang weekeinde. Maandag zijn de Amerikaanse beurzen gesloten door Memorial Day.

34 minuten geleden
Privacywaakhond EU: OpenAI voldoet nog steeds niet aan richtlijnen

BRUSSEL (ANP/RTR) - Het Amerikaanse bedrijf OpenAI doet te weinig om verspreiding van onjuiste informatie door zijn chatbot ChatGPT te voorkomen. Volgens een taskforce van de privacywaakhond van de Europese Unie voldoet OpenAI daarom nog steeds niet aan de Europese richtlijnen.

1 uur geleden
Schiphol ondersteunt plannen kabinet rond geluidshinder

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol steunt "vanzelfsprekend" de maatregelen die het kabinet neemt om geluidshinder rond Schiphol terug te dringen. Die "dragen bij aan een stiller Schiphol", stelt de luchthaven. Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op Schiphol. Ook worden de luidste toestellen 's nachts geweerd.

1 uur geleden
Tarieven landelijk gastransport volgend jaar flink omhoog

DEN HAAG (ANP) - De tarieven voor landelijk gastransport stijgen volgend jaar met gemiddeld 52 procent, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Huishoudens betalen ongeveer 10 euro meer per jaar, omdat de transportkosten maar een klein deel zijn van de totale gasprijs.

1 uur geleden
Singapore Airlines kan claims van "acht cijfers" tegemoetzien

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - Singapore Airlines moet volgens schadedeskundigen vrezen voor forse schadeclaims van passagiers die deze week gewond raakten toen een toestel van de luchtvaartmaatschappij door hevige turbulentie werd getroffen. Vrijdag lagen nog 48 mensen in drie ziekenhuizen in Bangkok.

2 uur geleden
Tuinder hoeft geen belasting te betalen over gratis lunch

DEN HAAG (ANP) - Tuinbouwbedrijf Koppert Cress hoeft geen belasting te betalen over de gratis, gezonde lunches die het personeel heeft gekregen. Dat heeft de Hoge Raad beslist in een geschil tussen de Westlandse teler van kiemplanten en andere eetbare bloemen en planten en de Belastingdienst.

2 uur geleden