Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jumbo en Coop mogen getuigen horen in EMTÉ-proces

Jumbo en Coop mogen getuigen horen in EMTÉ-proces

DEN BOSCH (ANP) - Supermarktketens Jumbo en Coop mogen getuigen onder ede horen die betrokken waren bij de aan- en verkoop van EMTÉ-winkels. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. Volgens de supers heeft groothandelsbedrijf Sligro de financiële cijfers van EMTÉ te positief voorgesteld toen zij de 130 filialen overnamen.

Met de rechtszaak is veel geld gemoeid. Jumbo en Coop stellen forse schade te hebben geleden omdat voormalig eigenaar Sligro geen eerlijk beeld zou hebben gegeven van de financiële situatie bij EMTÉ toen zij in 2018 overeenstemming bereikten over de aankoop van de vestigingen van die keten.

De juridische strijd speelde in december al. Toen draaide het bij de rechtbank om de vraag of Jumbo en Coop getuigen mogen horen. Sligro weigerde hieraan mee te werken. De rechtbank wijst de bezwaren van Sligro nu grotendeels van de hand en beslist dat Jumbo en Coop getuigen mogen horen. Dit zal gebeuren in de rechtbank op een nader te bepalen datum. Sligro kreeg van de rechter wel gelijk bij zijn betoog dat het bedrijf belang heeft bij het beschermen van bedrijfsgevoelige en concurrentiegevoelige informatie.

Meer uit Financieel

X van Elon Musk bevestigt komst nieuwe videodienst

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Socialemediaplatform X van Elon Musk komt met een nieuw videoplatform. Daarmee wil de onderneming, voorheen bekend als Twitter, onder meer de concurrentie aangaan met YouTube van Google-moederbedrijf Alphabet.

3 minuten geleden
Chiptoeleverancier ASMI ziet winst ruimschoots halveren

ALMERE (ANP) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. De inkomsten gingen met 8 procent omlaag tot 639 miljoen euro. De nettowinst halveerde ruimschoots tot 173,1 miljoen euro.

43 minuten geleden
EU-parlement keurt nieuwe regels begrotingstekort en schuld goed

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft ingestemd met nieuwe regels voor begrotingstekorten en staatsschulden. Ook de meeste sociaaldemocraten stemden voor, ondanks de vrees van linkse Europarlementariërs dat EU-landen gedwongen worden om de economie kapot te bezuinigen.

1 uur geleden
Randstad en AkzoNobel onderuit op positief Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Uitzendconcern Randstad werd dinsdag hard afgestraft op het Damrak voor de publicatie van tegenvallende kwartaalcijfers. Het aandeel ging 7,2 procent omlaag, waarmee Randstad de grootste daler was bij de hoofdfondsen.

1 uur geleden
Mogelijk veel vluchtuitval door actie Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/BELGA/AFP) - Franse luchtverkeersleiders gaan donderdag staken en willen ook rond Hemelvaartsdag, op 9, 10 en 11 mei, het werk neerleggen. Daardoor kunnen op die dagen veel vluchten uitvallen op de grote luchthavens van Parijs, wat ook gevolgen kan hebben voor Nederlandse reizigers die van die vliegvelden gebruikmaken.

1 uur geleden
AkzoNobel voor de rechter in Australië om schade aardgasproject

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel hangt een rechtszaak boven het hoofd in Australië, waarbij de verfproducent verantwoordelijk wordt gehouden voor schade aan de coating van onderdelen van een Australisch aardgasproject (lng). Dat heeft een woordvoerder van het Nederlandse concern bevestigd na berichtgeving door De Telegraaf.

1 uur geleden
GM bij winnaars op Wall Street na sterke resultaten

NEW YORK (ANP) - General Motors (GM) behoorde dinsdag tot de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De grote Amerikaanse autofabrikant boekte afgelopen kwartaal veel meer winst dan verwacht. Ook de omzet viel hoger uit dan kenners hadden verwacht. Dankzij de sterke verkopen van pick-ups en SUV's op de thuismarkt schroefde GM zijn winstverwachting voor het hele jaar op. Het aandeel werd ruim 5 procent hoger gezet.

3 uur geleden