Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Judoka Van 't End staat na twee zeges op WK in achtste finales

ABU DHABI (ANP) - Noël van 't End is goed begonnen aan de wereldkampioenschappen judo. De wereldkampioen van 2019 won in de klasse tot 90 kilogram zijn eerste twee partijen en staat in de achtste finales.

Van 't End rekende in Abu Dhabi in de eerste ronde met ippon af met de Peruviaan Yuta Galarreta. Vervolgens won de Nederlander ook van de Braziliaan Marcelo Gomes, eveneens met ippon. Van 't End neemt het voor een plaats in de kwartfinales op tegen Caramnob Sagaipov uit Libanon.

Bij de vrouwen strandde Guusje Steenhuis in de klasse tot 78 kilogram in de achtste finales. De 31-jarige Nederlandse moest haar meerdere erkennen in de Britse Emma Reid, die won met waza-ari.

Margit de Voogd en Hilde Jager werden in de klasse tot 70 kilogram uitgeschakeld in de tweede ronde. De Voogd verloor met ippon van de Japanse Shiho Tanaka en Jager ging in de extra tijd (golden score) met waza-ari ten onder tegen de Oostenrijkse Michaela Polleres.

Meer uit Sport

Tweede halve finale tennissters in Rosmalen zondag hervat

ROSMALEN (ANP) - De tweede halve finale in het vrouwentoernooi in Rosmalen wordt zondag uitgespeeld. De partij tussen titelverdedigster Ekaterina Alexandrova uit Rusland en haar landgenote Ljoedmila Samsonova werd door de regen gestaakt na twee sets: 6-3 6-7 (1).

4 uur geleden
Concurrente Hassan op Spelen in actie op 1500 en 5000 meter

NAIROBI (ANP/AFP) - De Keniaanse atlete Faith Kipyegon gaat bij de Olympische Spelen van Parijs op jacht naar twee gouden medailles. De 30-jarige vedette wil niet alleen voor de derde keer het goud opeisen op de 1500 meter. Ze gaat ook voor de olympische titel op de 5000 meter, een van de twee afstanden die op de vorige Spelen gewonnen werd door Sifan Hassan.

Turner Schmidt opnieuw de beste bij olympische kwalificatie

HEERENVEEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt heeft in Heerenveen ook de derde kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen gewonnen. Een stabiele meerkamp bracht hem naar een totaal van 83,500 punten. Schmidt won eerder ook al de eerste twee kwalificatiewedstrijden.

6 uur geleden
Tennisser Berrettini treft Draper in finale toernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De finale van het grastoernooi van Stuttgart gaat tussen de Italiaan Matteo Berrettini en de Brit Jack Draper. Berrettini won het Duitse ATP-toernooi twee keer eerder, in 2019 en in 2022.

Yates wint voor Almeida in zevende etappe Ronde van Zwitserland

VILLARS-SUR-OLLON (ANP) - De Brit Adam Yates en de Portugees João Almeida hebben de overmacht van UAE Team Emirates in de Ronde van Zwitserland nog maar eens aangetoond. De twee renners kwamen in de zevende etappe na een lange beklimming samen over de finish in Villars-sur-Ollon. Yates was net iets eerder en boekte zijn tweede ritzege. Wilco Kelderman kwam achter de Amerikaan Matthew Riccitello als vierde over de streep.

Tennisster Andreescu finaliste grastoernooi van Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Bianca Andreescu heeft de finale bereikt van het grastoernooi van Rosmalen. De 23-jarige Canadese was in twee sets te sterk voor Dalma Galfi uit Hongarije: 6-4 6-2.

7 uur geleden
Als eerste geplaatste De Minaur tweede finalist in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - De Australiër Alex de Minaur is de tweede finalist van het grastoernooi van Rosmalen. De als eerste geplaatste tennisser won in de halve finales met 7-6 (4) 6-3 van de als derde geplaatste Fransman Ugo Humbert, die een ronde eerder Gijs Brouwer had verslagen.