Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Judoka Korrel nog lang niet verzadigd na eerste Europese titel

Judoka Korrel nog lang niet verzadigd na eerste Europese titel

SOFIA (ANP) - Judoka Michael Korrel noemde zijn eerste Europese titel een hoogtepunt in zijn carrière. "Ik ben 28 jaar en heb er lang voor moeten werken, maar er ligt nog meer in het verschiet", zei de Nederlander na het behalen van de gouden medaille op de EK in Sofia in de klasse tot 100 kilogram. "Ik ben al zeer gemotiveerd, maar deze titel geeft wel de bevestiging dat ik er goed voor sta. Ik wil nog meer en daarmee bedoel ik een WK-medaille een een olympische medaille."

Korrel sprak van een sterk bezet toernooi in zijn klasse. Hij versloeg achtereenvolgens de Duitser Falk Petersilka, Elmar Gasimov uit Azerbeidzjan en in de halve finale zijn landgenoot Simeon Catharina. In de finale trof hij de Pool Piotr Kuczera. "Er deden veel toppers mee, maar die Pool had ik niet verwacht in de finale."

Kuczera bood goed partij, Na de reguliere 4 minuten was er nog geen winnaar en ook in de verlenging (golden score) duurde het lang eer Korrel zijn tegenstander op de rug kreeg. "Het was een tactisch spel. Ik had hem al eerder kunnen gooien, maar hij bleef steeds overeind. Op een gegeven moment zag hij er vermoeid uit en rook ik bloed."

Meer uit Sport

Tennisser Koolhof strandt vroegtijdig in dubbelspel Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Wesley Koolhof is met zijn dubbelpartner Nikola Mektic al in de tweede ronde van Roland Garros uitgeschakeld. Het als zevende geplaatste duo verloor in drie sets van de Australiërs Max Purcell en Jordan Thompson: 6-4 4-6 4-6. De partij duurde zo'n 2,5 uur.

58 minuten geleden
Motorcoureur Veijer tweede in Moto3-race in Italië

MUGELLO (ANP) - Motorcoureur Collin Veijer is tweede geworden bij de Moto3-race van de Grote Prijs van Italië. Op het circuit van Mugello moest hij alleen de Colombiaan David Alonso, die vanaf pole vertrok, voor zich dulden. De Japanner Ryusei Yamanaka eindigde als derde.

1 uur geleden
Tennisster Swiatek staat geen enkele game af tegen Potapova

PARIJS (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft zich moeiteloos geplaatst voor de kwartfinales op Roland Garros. De Poolse nummer 1 van de wereld was in twee sets te sterk voor de Russische Anastasia Potapova, de mondiale nummer 41. Na 40 minuten was het al 6-0 6-0.

1 uur geleden
Jamaicaan Seville snelste atleet van dit jaar op 100 meter

KINGSTON (ANP/BELGA) - De 23-jarige Jamaicaanse atleet Oblique Seville heeft zaterdagavond (lokale tijd) de snelste 100 meter van dit jaar gelopen. Bij wedstrijden in Kingston (Jamaica) klokte hij 9,82 seconden. Daarmee hield hij de Amerikaanse wereldkampioen Noah Lyles (9,85) achter zich.

3 uur geleden
Djokovic grapt na latertje op Roland Garros over feestje

PARIJS (ANP/RTR) - Titelverdediger Novak Djokovic plaatste zich in de nacht van zaterdag op zondag voor de achtste finales van Roland Garros. Djokovic, die pas om 3.06 uur zijn partij tegen de Italiaan Lorenzo Musetti afsloot, zat na afloop nog vol adrenaline. De Serviër grapte daarom tegen het publiek dat hij open stond voor een eventueel feestje in de vroege uurtjes van de zondagochtend.

4 uur geleden
Griekspoor hoopt sterker uit nederlaag tegen Zverev te komen

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor was teleurgesteld na zijn nederlaag tegen Alexander Zverev in de derde ronde van Roland Garros, maar de tennisser wil zijn optreden ook van een positieve kant bekijken. "Ik hoop dat deze wedstrijd mij helpt in de toekomst", keek hij op de persconferentie ook alweer vooruit.

6 uur geleden
Latertje voor Djokovic op Roland Garros

PARIJS (ANP/RTR) - Titelverdediger Novak Djokovic heeft op Roland Garros in vijf sets de Italiaan Lorenzo Musetti verslagen, 7-5 6-7(6) 2-6 6-3 6-0.

9 uur geleden