Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Judocoach Arens: blij dat we weer konden stoeien

Judocoach Arens: blij dat we weer konden stoeien

ARNHEM (ANP) - Voor het eerst in maanden hebben de judoka's van TeamNL woensdag in de Ruskahal op Papendal weer een echte training kunnen afwerken. "Ik ben blij dat we weer even hebben kunnen stoeien", zegt Maarten Arens, de bondscoach. "Ja, ik ben opgelucht en ongelooflijk blij. We hebben plezier gemaakt met z'n allen. Dat is nu het belangrijkste."

Als gevolg van de coronacrisis hadden ze maandenlang thuis moeten oefenen. Een tegenstander vasthouden, cruciaal bij het judo, was voor het eerst weer eens mogelijk. Dat terwijl de internationale concurrentie soms al weer langere tijd bezig was. "We hebben ongetwijfeld wat achterstand opgelopen", zegt Arens. "Dit is niet het moment ons daar zorgen om te maken. Ik denk niet dat er voor oktober/november wedstrijden zijn. We hebben nog wel even de tijd."

Alles mocht in beginsel, in corona-opzicht dan. Arens: "Vooraf hebben we iedereen laten testen en iedereen was negatief. We blijven niet afgezonderd op Papendal, 's avonds gaat iedereen naar huis. Na drie maanden niet echt hebben kunnen trainen is uiteraard niet iedereen topfit. Dat lijkt me niet zo verrassend. Maar eerlijk gezegd viel het me helemaal niet tegen hoe het ging. Het was een hele mooie dag."

Opluchting

Wereldkampioen Noel van 't End was eveneens opgelucht dat hij eindelijk weer een tegenstander vast kon pakken. Het leverde hem wel weer kapotte vingers en tenen op, maar dat maakte hem niet uit. "Judo is actie en reactie, en een pop daar zit weinig actie in." blikt hij terug op de afgelopen periode, waarin sparren gebeurde met een pop. "Zo fijn om weer lekker te kunnen judoën!"

Ook lichtgewicht Tornike Tsjakadoea is tevreden. "Heerlijk. Eigenlijk ging het veel beter dan verwacht. Nu is het tijd om weer wedstrijdfit te worden."

Meer uit Sport

Tennisser Auger-Aliassime strandt in derde ronde in Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Félix Auger-Aliassime is in de derde ronde van het masterstoernooi van Miami uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Canadees verloor in twee sets van de Argentijn Francisco Cerundolo: 6-2 7-5.

9 uur geleden
Wielerbond KNWU boos op politie om nieuwe regels motorbegeleiding

ARNHEM (ANP) - Wielerbond KNWU vreest dat dit jaar een aantal koersen niet kan doorgaan omdat er door de politie wijzigingen zijn aangebracht in de werkwijze. Bij veel wielerwedstrijden zijn motoragenten nodig om het verkeer te regelen. Vanwege een tekort mochten de afgelopen jaren ook motoragenten met een zogenoemde C1-opleiding worden ingezet, die niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van koersen. Nu dat - volgens de KNWU plotseling - verboden is, dreigen rigoureuze aanpassingen van de wielerkalender.

18 uur geleden
IOC buigt zich over grootste 'hoofdpijndossier' voor Spelen 2024

LAUSANNE (ANP) - Het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vergadert dinsdag in Lausanne over het grootste 'hoofdpijndossier' in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs. Mogen sporters uit Rusland en Belarus volgend jaar onder neutrale vlag meedoen, terwijl de oorlog in Oekraïne nog steeds voortduurt? Dat is de vraag die voor heel wat verdeeldheid in de sportwereld zorgt.

19 uur geleden
Poolse regering tegen deelname Russen aan Spelen

WARSCHAU (ANP) - Sporters uit Rusland en Belarus moeten worden uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen totdat Rusland zijn troepen terugtrekt uit Oekraïne. Dat stelt de regering van Polen in reactie op de plannen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om atleten uit beide landen onder voorwaarden toe te laten in Parijs.

20 uur geleden
Samenwerking Haase en Middelkoop eindigt in tweede ronde Miami

MIAMI (ANP) - De samenwerking tussen de tennissers Robin Haase en Matwé Middelkoop is zondag in Miami ten einde gekomen. Het Nederlandse dubbelduo verloor in de tweede ronde van het masterstoernooi via een matchtiebreak van de Duitser Kevin Krawietz en de Fransman Fabrice Martin: 6-7 (8) 7-6 (4) 10-7. Haase en Middelkoop hadden voor de partij al aangekondigd uit elkaar te gaan.

1 dag geleden
Van de Zandschulp verslaat Ruud en bereikt vierde ronde in Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft op het masterstoernooi van Miami de vierde ronde bereikt met een overwinning op Casper Ruud, de nummer 4 van de wereld. De Nederlander versloeg de 24-jarige Noor in drie sets (3-6 6-4 6-4) en boekte zo zijn eerste overwinning op een speler uit de top 5 van de mondiale ranglijst. De partij duurde bijna drie uur. Van de Zandschulp gaat nu met de Fin Emil Ruusuvuori strijden om een plek in de kwartfinales in Florida.

1 dag geleden
Turner Schmidt wil op EK teamticket voor WK veiligstellen

ROTTERDAM (ANP) - Turner Casimir Schmidt hoopt dat de Nederlandse turners bij de EK turnen in Antalya aan de 'goede kant van de streep' zullen eindigen. Daarmee doelt de turner van SV PAX Haarlemmermeer op het behalen van een plek bij de top 13 in de landenwedstrijd. De Nederlandse ploeg verzekert zich daarmee namelijk van een teamticket voor de WK van later dit jaar, waar olympische startbewijzen te verdienen zijn.

1 dag geleden