Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Judobondscoach Arens: teleurgesteld met niet halen doelstelling

Judobondscoach Arens: teleurgesteld met niet halen doelstelling

TOKIO (ANP) - Maarten Arens, de bondscoach van de Nederlandse judoka's, is "teleurgesteld" dat de doelstelling voor de Olympische Spelen niet is behaald. Met de judoploeg werd ingezet op twee medailles en de magere oogst betreft slechts één plak; Sanne van Dijke pakte brons in de klasse tot 70 kilogram.

"Dit is absoluut niet waar we voor kwamen. Ik ben ook echt teleurgesteld en ga er niet omheen draaien. Onze ambitie was namelijk twee medailles", zei Arens na de gemengde landenwedstrijd, de afsluiting van het olympische judotoernooi.

"Het heeft meerdere redenen. Ten eerste denk ik dat mensen toch te veel spanning hadden en daardoor niet hun hoogste niveau haalden en verloren van judoka's van wie ze eigenlijk niet mochten verliezen. Ik denk dat de impact van Spelen toch groter is dan wij denken", aldus Arens.

Niet goed aangepast

"En ik denk ook dat bepaalde judoka's zich niet goed hebben aangepast aan de veranderende regels. Maar het heeft meerdere redenen; we gaan het nu eerst even laten bezinken en dan gaan we het analyseren, zowel individueel als het team."

Na de WK van anderhalve maand geleden, waar Nederland vijf medailles pakte, werd er het nodige van de judoploeg verwacht. "Ik snap best dat criticasters nu alles omver willen zagen, maar op de EK's en WK's hebben we het gewoon goed gedaan", zei Arens.

Revanche

"En we plaatsten ons hier gewoon met tien mensen, onder wie een aantal debutanten. Waar ik mee zit, is dat te veel judoka's gewoon niet hun niveau gehaald hebben."

Arens was ook zeer nauw betrokken bij de loopbaan van Henk Grol, die zaterdag voor het laatst in actie kwam. "Ik ben vanaf zijn 17e bijna overal bij geweest, dus ook voor mij is dit speciaal. Hij heeft veel voor het Nederlandse judo betekend en het gaat me wel aan het hart."

"Ik ben blij dat hij zich vandaag heeft kunnen revancheren, maar ik had graag met hem en de rest van het team naar Scheveningen gegaan voor de huldiging."

Meer uit Sport

Schaatser Roest stelt teleur op 10 kilometer, Ghiotto wint

STAVANGER (ANP) - Schaatser Patrick Roest heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Stavanger genoegen moeten nemen met de achtste plaats op de 10 kilometer. De zege ging naar wereldkampioen Davide Ghiotto uit Italië. Die won in 13.02,71 voor Ted-Jan Bloemen uit Canada en Michele Malfatti uit Italië. Roest gaf ruim 21 seconden toe en finishte in 13.23,96.

1 uur geleden
Handbalsters op WK zonder Ten Holte en Van Vliet tegen Congo

FREDERIKSHAVN (ANP) - De handbalsters spelen de tweede groepswedstrijd tegen Congo zonder keepster Yara ten Holte en Loïs van Vliet. Bondscoach Per Johansson heeft beide handbalsters op de tribune gezet voor de tweede groepswedstrijd.

1 uur geleden
Schaatsers ver van podium op 500 meter, Japanner Morishige wint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger ver van het podium gebleven op de 500 meter. Hein Otterspeer was de beste Nederlander. Hij werd met 35,12 tiende. De zege ging naar de Japanner Wataru Morishige. Die was met 34,65 nipt sneller dan de Chinees Tingyu Gao. Tatsuya Shinhama uit Japan pakte het brons.

3 uur geleden
Japanse Takagi klopt Rijpma-De Jong en Groenewoud op 1500 meter

STAVANGER (ANP) - Schaatsster Antoinette Rijpma-de Jong heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger zilver gepakt op de 1500 meter. De 28-jarige wereldkampioene kwam tot een tijd van 1.56,95 waarmee ze alleen Miho Takagi voor zich moest dulden. De Japanse won in 1.55,87. Marijke Groenewoud pakte het brons.

3 uur geleden
Wielrenner Cimolai vindt met Movistar alsnog ploeg

MADRID (ANP) - De Italiaanse wielrenner Davide Cimolai heeft alsnog een ploeg gevonden om zijn profloopbaan voort te zetten. De Spaanse ploeg Movistar heeft hem binnengehaald om de Colombiaan Fernando Gaviria te assisteren in de sprint. Cimolai (34) kreeg bij het Franse Cofidis geen nieuw contract voor volgend jaar.

4 uur geleden
Judoka Van Dijke pakt goud op Grand Slam Tokio

TOKIO (ANP) - Judoka Sanne van Dijke heeft bij het Grand Slam van Tokio het goud gepakt in de klasse tot 70 kilogram. De 28-jarige Brabantse versloeg in de finale in de golden score de Japanse Shiho Tanaka.

8 uur geleden
Basketballers Boston Celtics winnen ook negende thuisduel in NBA

BOSTON (ANP/RTR) - De basketballers van Boston Celtics hebben in de Amerikaanse competitie NBA een eerste thuisnederlaag kunnen voorkomen. De koploper in de oostelijke divisie versloeg Philadelphia 76ers met de nodige moeite: 125-119. Het was de negende thuisoverwinning van het seizoen.

10 uur geleden