Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Judobond weert Russen en Belarussen van wedstrijden in Nederland

Judobond weert Russen en Belarussen van wedstrijden in Nederland

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse judobond (JBN) sluit alle judoka's en officials uit Rusland en Belarus uit voor evenementen die het in Nederland houdt. JBN stuurt vanwege veiligheidsredenen per direct ook geen judoka's en officials naar Rusland of Belarus voor toernooien en trainingsstages. De Nederlandse judobond blijft de veiligheidssituatie in omliggende landen scherp in de gaten houden.

JBN gaat niet mee met de beslissing van de internationale federaties IJF en EJU om judoka's uit Rusland en Belarus onder neutrale vlag aan toernooien te laten deelnemen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en Nederlandse sportkoepel NOC*NSF weren sporters uit Rusland en Belarus wel van sportevenementen, ook onder neutrale vlag. JBN laat de Nederlandse judoka's vrij of ze tegen een tegenstander uit Rusland of Belarus willen vechten.

"Het uitsluiten van atleten vanwege acties die hun regeringen ondernemen is iets dat we nooit hebben gewild", laat JBN weten. "Er zijn individuele judoka's uit Rusland en Belarus die evenmin het beleid van hun overheid goedkeuren en op hun eigen manier slachtoffer zijn. Wat deze situatie anders maakt, is dat nu wereldwijd regeringen, bedrijven en andere organisaties op alle gebieden sancties en maatregelen hebben opgelegd aan Rusland en Belarus. De sport kan niet achterblijven en moet zich aansluiten bij deze pogingen om deze oorlog te beëindigen en vrede te herstellen."

De internationale judo federaties IJF en EJU hebben afgelopen week de Russische president Vladimir Poetin als erelid geschorst en evenementen in Rusland geschrapt. Ook de Russische voorzitter van de EJU is teruggetreden.

Meer uit Sport

Atlete Bol wint in Oordegem 400 meter horden

N i e u w bericht, meer informatie in tweede alinea

2 uur geleden
Kickbokser Hari (38) maakt in september rentree in Parijs

PARIJS (ANP) - Badr Hari maakt in september zijn rentree als kickbokser. De 38-jarige Amsterdammer doet op 9 september mee aan Glory 88 in Parijs, meldt de organisatie zaterdag. Hari neemt het dan op tegen de 42-jarige Engelsman James McSweeney.

4 uur geleden
Wielrenner Thomas noemt aanstaande Giro-zege Roglic verdiend

MONTE LUSSARI (ANP) - Geraint Thomas noemde de zege van Primoz Roglic in de klimtijdrit, waarmee de Sloveen ook de roze leiderstrui veroverde, verdiend. De Welshman van Ineos Grenadiers gaf 40 seconden toe op de kopman van Jumbo-Visma en raakte met nog een dag te gaan in de Giro d'Italia de leiding kwijt. "Om eerlijk te zijn, Primoz verdient het. Hij had ook nog mechanische pech en was nog steeds 40 seconden sneller. Chapeau voor hem", zei Thomas bij Eurosport.

6 uur geleden
Atlete Bol wint in Oordegem 400 meter horden

OORDEGEM (ANP) - Atlete Femke Bol heeft in een tijd van 53,12 de 400 horden gewonnen bij wedstrijden in het Belgische Oordegem. Het was haar eerste wedstrijd van het seizoen én meteen de beste prestatie van het jaar.

6 uur geleden
Ploegleider Engels van Jumbo-Visma prijst mentale kracht Roglic

MONTE LUSSARI (ANP) - Ploegleider Addy Engels van Jumbo-Visma was vol lof over de wijze waarop zijn kopman Primoz Roglic zich herpakte nadat zijn ketting van de fiets was gelopen in de klimtijdrit naar Monte Lussari. "Hij bleef heel gefocust en reed een geweldig slotstuk, waarmee hij de Giro wint", zei de ploegleider bij Eurosport. Roglic was 40 seconden sneller dan zijn Britse concurrent Geraint Thomas en nam de roze leiderstrui over. Met alleen nog de vlakke slotrit in Rome zondag is de eindzege vrijwel zeker binnen.

6 uur geleden
Wielrenner Teunissen wint eerste etappe in Ronde van Noorwegen

HOVDEN (ANP) - Wielrenner Mike Teunissen heeft de eerste etappe in de Ronde van Noorwegen op zijn naam geschreven. De 30-jarige wielrenner van Intermaché-Circus-Wanty was de beste in de massasprint na een ingekorte rit van 85,2 kilometer van Røldal naar Hovden.

8 uur geleden
Wielrenner Roglic raakte niet in paniek na kettingincident

MONTE LUSSARI (ANP) - Wielrenner Primoz Roglic had genoten van de klimtijdrit naar Monte Lussari. De Sloveen van Jumbo-Visma maakte zijn achterstand van 26 seconden op rozetruidrager Geraint Thomas goed en heeft de eindzege in de Giro d'Italia voor het grijpen. "Dit was wel geweldig", zei hij na zijn ritzege. "Ik bedoel niet alleen de overwinning, maar vooral de mensen en de energie. Dit is wel echt een moment om te herinneren."

8 uur geleden