Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

JPMorgan-topman strijkt ruim 33 miljoen op in recordjaar bank

JPMorgan-topman strijkt ruim 33 miljoen op in recordjaar bank

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De topman van de Amerikaanse bank JPMorgan heeft zijn beloning in het recordjaar van de bank zien stijgen tot omgerekend ruim 33 miljoen euro. Het standaardsalaris van de 67-jarige Jamie Dimon bedraagt een kleine 1,4 miljoen euro, door prestatiegerelateerde bonussen kon de miljardair nog eens zo'n 32 miljoen euro bijschrijven. Dat is een stijging van 4,3 procent vergeleken met een jaar eerder, blijkt uit een toelichting van de bank.

Ook topbestuurders Daniel Pinto (27,6 miljoen dollar) en Mary Erdoes (24,8 miljoen dollar) konden voor hun werk bij de zakenbank rekenen op riante beloningen. JPMorgan maakte vorige week bekend afgelopen jaar de hoogste winst ooit te hebben geboekt in de geschiedenis van Amerikaanse banken. Onder aan de streep bleef zo'n 46 miljard euro over, 32 procent meer dan een jaar eerder.

Dimon heeft eerder meerdere keren deels grappend gezegd dat hij nog zeker vijf jaar wil aanblijven. In 2021 zette JPMorgan dat om in een bonusvooruitzicht, van nog eens ruim 50 miljoen dollar als Dimon tot minstens 2026 zou blijven. De Amerikaan is regelmatig de bestbetaalde bankier van het land.

Het in New York gevestigde JPMorgan vindt elke aan Dimon bestede dollar het geld waard, blijkt uit een toelichting op zijn jaarbeloning. "Het bedrijf verkeert in de ongekend gelukkige positie om geleid te worden door zo'n zeer getalenteerde en ervaren bestuurder die het bedrijf blijvend laat groeien, de leidende positie in de markt handhaaft, de reputatie versterkt, investeert in kansen voor de toekomst, diversiteit en bevordert, risico's beheert en geweldige leiders ontwikkelt, terwijl hij ook zijn focus op de klanten van de bank handhaaft."

Meer uit Financieel

Bouwbedrijf BAM verkoopt meer woningen dankzij particulieren

BUNNIK (ANP) - Bouwconcern BAM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 440 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 182 woningen van de hand gingen. De woningen werden gekocht door met name particuliere kopers, beleggers zijn nog steeds terughoudend.

34 minuten geleden
DSM-Firmenich ziet volumes weer groeien, omzet daalt licht

HEERLEN (ANP) - Voedings- en gezondheidsbedrijf DSM-Firmenich heeft de verkoopvolumes in het eerste kwartaal van het jaar weer zien groeien. De omzet daalde echter licht, mede door de aanhoudende zwakke markt voor vitamines. Het Nederlands-Zwitserse fusiebedrijf handhaafde de verwachtingen voor het hele jaar.

54 minuten geleden
ING boekt iets minder winst, maar vergeet aandeelhouders niet

AMSTERDAM (ANP) - ING heeft zijn kwartaalwinst licht zien afnemen. Maar de bank vindt zichzelf er sterk genoeg voorstaan om geld naar de aandeelhouders te laten gaan. Dat doet ING door voor maximaal 2,5 miljard euro aandelen in te kopen.

1 uur geleden
Toespraak Powell neemt zorgen beleggers op Wall Street niet weg

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters gingen woensdag in het laatste handelsuur kortstondig omhoog na geruststellende woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell, maar eindigden toch verdeeld. Tijdens een toelichting op het rentebesluit zei Powell dat het "onwaarschijnlijk" is dat de centrale bank de rente gaat verhogen. De koersen gingen daarop gelijk omhoog, het optimisme was echter van korte duur.

10 uur geleden
Flitsmeister gaat geld vragen voor tot nu toe gratis functies

VEENENDAAL (ANP) - Een aantal nu nog gratis functies van de verkeersapp Flitsmeister is vanaf volgende week alleen te gebruiken met de betaalde versie. Het gaat onder meer om Apple CarPlay en Android Auto, waarmee Flitsmeister ook via het scherm in het dashboard van een auto te gebruiken is.

10 uur geleden
Ook directeur personeelszaken Tesla opgestapt, zeggen bronnen

NEW YORK (ANP) - De directeur personeelszaken van Tesla Allie Arebalo is opgestapt en voegt zich daarmee bij een aantal andere belangrijke managers die onlangs zijn vertrokken. Het is niet duidelijk of Arebalo, die rechtstreeks aan topman Elon Musk rapporteerde, is ontslagen of zelf heeft besloten te vertrekken, volgens betrokkenen die met persbureau Bloomberg spraken.

11 uur geleden
Federal Reserve laat rentetarief opnieuw onveranderd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw ongewijzigd gelaten. Daarmee blijft het rentetarief in de Verenigde Staten tussen de 5,25 en 5,50 procent. Op de financiƫle markten werd al verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente op het hoogste niveau sinds 2001 zou laten.

12 uur geleden