Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

JPMorgan doet goede zaken met adviseren bij fusies en overnames

JPMorgan doet goede zaken met adviseren bij fusies en overnames

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft in het derde kwartaal flink meer geld verdiend met het adviseren bij fusies, overnames en beursgangen van bedrijven. Daarnaast werd opnieuw geprofiteerd van het vrijkomen van reserves die eerder apart waren gezet voor leningen die door de coronacrisis mogelijk niet afgelost zouden worden.

De grootste bank van de Verenigde Staten boekte een nettowinst van 11,7 miljard dollar, omgerekend ruim 10 miljard euro. In het derde kwartaal van 2020 bedroeg de winst nog 9,4 miljard dollar. De vrijgekomen reserves waren 2,1 miljard dollar. De totale inkomsten van de bank namen met 2 procent toe tot 30,4 miljard dollar.

Bij de zakenbankdivisie, met het adviseren rond fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel op de financiële markten, steeg de winst met 29 procent. Daar stonden wel lagere inkomsten uit de obligatie- en grondstoffenhandel tegenover. Met de aandelenhandel stegen de inkomsten wel. Bij de consumentendivisie van JPMorgan Chase nam de winst ook toe.

Topman Jamie Dimon zei in een toelichting dat de bank sterke resultaten heeft behaald nu de economie verder goed blijft groeien, ondanks de tegenwind van de opmars van de Delta-variant van het coronavirus en de problemen in de toeleveringsketen.

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

5 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

8 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

10 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden