Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Journalistenbond over De Vries: er gaat een rilling door het vak

Journalistenbond over De Vries: er gaat een rilling door het vak

AMSTERDAM (ANP) - Folkert Jensma, vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), reageert geschokt op het overlijden van Peter R. de Vries. De misdaadjournalist overleed donderdag op 64-jarige leeftijd nadat hij vorige week dinsdag in het centrum van Amsterdam werd neergeschoten. "Er gaat een rilling door het vak", aldus Jensma.

Volgens de vicevoorzitter ziet de wereld er na het overlijden van De Vries anders uit. "Zijn dood past in de lijn van de moorden op advocaat Derk Wiersum, Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Deze aanslag heeft een zeer akelige, symbolische waarde."

Jensma zegt nog geen rechtstreeks verband tussen de journalistieke activiteiten van De Vries en de moordaanslag te kunnen leggen, "maar het feit dat hij de meest bekende journalist van Nederland was, heeft betekenis."

Voor de vicevoorzitter is het nieuws van het overlijden van De Vries net zo schokkend als het nieuws van de aanslag. "Ik wilde nog niet toegeven dat de aanslag fataal zou kunnen zijn. Als dat het dan alsnog is, schrik je."

Meer uit Binnenland

Duizenden werknemers met beperking protesteren voor hoger loon

UTRECHT (ANP) - Duizenden werknemers met een beperking protesteren woensdag in Utrecht voor een hoger loon en een hogere reiskostenvergoeding. Volgens vakbond CNV zijn er meer dan 8000 mensen op de manifestatie afgekomen, zo’n 10 procent van de mensen die werkzaam zijn in de sector.

6 minuten geleden
Yeşilgöz na belagen journalisten Bloemendaal: van pers blijf je af

DEN HAAG (ANP) - Van de vrije pers blijf je af. Zo reageert minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) woensdag op het verhaal van De Telegraaf, die meldt dat twee journalisten van de krant na afloop van een extra raadsvergadering over een opvanglocatie voor asielzoekers in Bloemendaal zijn belaagd.

7 minuten geleden
Warmte houdt aan na tropisch weekend, kans op regionale hittegolf

HOUTEN (ANP) - Dit weekend kan de temperatuur stijgen naar een tropische 30 of regionaal 31 graden. Ook de nachten worden warm en Weeronline spreekt zeker in stedelijke gebieden van "echte plaknachten". Na het weekend blijft het warm en is er kans op een regionale hittegolf.

49 minuten geleden
Evenementen voorbereid op verwachte hitte

HILVARENBEEK (ANP) - Verschillende festivals hebben voorbereidingen getroffen voor het geval het komend weekend inderdaad erg warm wordt. In meerdere regio's kunnen tropische temperaturen worden bereikt. Op festival Best Kept Secret kan de temperatuur zaterdag stijgen tot liefst 31 graden, meldde Weeronline eerder.

53 minuten geleden
Amsterdammer gebruikt meer water dan gemiddeld

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdammers gebruiken meer water dan gemiddeld in Nederland. Waternet, dat het waterbeheer in Amsterdam en omstreken verzorgt, meldt op basis van CBS-onderzoek dat Amsterdammers gemiddeld 141 liter water per dag gebruiken. Landelijk is dat gemiddelde 129 liter.

1 uur geleden
Minister Wiersma keurt aanvraag goed van 31 nieuwe scholen

DEN HAAG (ANP) - Onderwijsminister Dennis Wiersma heeft de aanvragen voor 31 nieuwe scholen goedgekeurd, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. In de meeste gevallen (22 scholen) gaat het om aanvragen van al bestaande schoolbesturen, die bijvoorbeeld een vestiging zelfstandig verder willen laten gaan. De nieuwe scholen mogen in augustus 2024 hun deuren openen.

2 uur geleden
Rijbewijs online verlengen kan in bijna driekwart van gemeenten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders kunnen in bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten hun rijbewijs online verlengen. In 250 van de 342 gemeenten hoeven burgers hiervoor niet meer eerst naar een gemeenteloket, meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) woensdag.

3 uur geleden