Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Joselu schiet Real in slotfase met twee treffers naar CL-finale

Joselu schiet Real in slotfase met twee treffers naar CL-finale

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft zich in een spectaculaire slotfase van de thuiswedstrijd tegen Bayern München alsnog naar de finale van de Champions League geknokt. De ingevallen Joselu was de gevierde man bij de kampioen van Spanje. De spits maakte in de 88e minuut gelijk en trof in blessuretijd opnieuw doel (2-1). Het eerste duel tussen beide Europese giganten leverde vorige week geen winnaar op (2-2).

Real ontmoet Borussia Dortmund op 1 juni in de finale op Wembley. De Nederlanders Ian Maatsen en Donyell Malen en hun ploeggenoten wonnen dinsdag voor de tweede keer op rij met 1-0 van Paris Saint-Germain, dat er maar niet in slaagt om de koningsklasse van het Europese clubvoetbal te winnen.

Real Madrid tegen Bayern München voelde een beetje als een finale, net als duels in de kwartfinale van de kampioen van Spanje van vorige maand tegen titelverdediger Manchester City. Real won de Europa Cup 1 en Champions League veertien keer en Bayern was zesmaal de beste ploeg van Europa.

Neuer

De weer fitte Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui, international van Marokko en geboren in Leiderdorp, verschenen aan de aftrap voor Bayern. Zij verrasten Real ruim vijf jaar geleden met Ajax in Estadio Santiago Bernabéu (1-4). De twee verdedigers konden dit keer niet voorkomen dat Real de regie direct na het eerste fluitsignaal in handen nam.

Het was vooral aan Manuel Neuer te danken dat beide ploegen met een gelijke stand gingen rusten. De doelman tikte een inzet van Vinícius Júnior tegen de paal en haalde opgelucht adem toen Rodrygo de rebound niet benutte. Neuer dook vlak voor rust weer een inzet van Vinícius Júnior uit zijn doel.

Davies

Alphonso Davies, voor rust ingevallen voor de geblesseerde Serge Gnabry, was in de openingsfase van de tweede helft dichter bij succes, maar schoot rakelings over het doel van Real. Maar Bayern moest alweer snel terug. Rodrygo werd te veel gehinderd door een goed spelende De Ligt om raak te schieten en stuitte even later op Neuer. De 38-jarige doelman van Bayern kreeg ook weer aan hand tegen een inzet van Vinícius Júnior.

Toch was het Bayern dat de leiding nam. Davies, van origine linksback, spelend als linksbuiten, schoot in de 68e minuut prachtig raak. Real leek snel op gelijke hoogte te komen, maar dat doelpunt werd geannuleerd na een overtreding van Nacho op Joshua Kimmich. Real leek verslagen, totdat Neuer in de fout ging en Joselu in de 88e minuut scoorde. De spits trof drie minuten later opnieuw doel.

Meer uit Voetbal

Ook spits Ziemer laat kampioensploeg Twente-vrouwen achter zich

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente moet de vrouwenploeg, die afgelopen seizoen kampioen werd, opnieuw opbouwen. Ook de Amerikaanse spits Taylor Ziemer, goed voor tien doelpunten de voorbije jaargang, vertrekt. De 25-jarige Ziemer maakt net als haar partner Anna-Lena Stolze de overstap vanuit Enschede naar het Duitse 1. FC Köln.

40 minuten geleden
FC Utrecht legt 30 stadionverboden op, reageert alsnog fel op straf

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft in de vier dagen na het door rellen ontsierde nacompetitieduel met Go Ahead Eagles dertig stadionverboden uitgedeeld. Ook komt de nummer 7 van afgelopen seizoen nogmaals terug op de door de gemeente opgelegde straf van een thuiswedstrijd zonder publiek. "De maatregelen zijn buitenproportioneel. Ik voel me vreselijk in de steek gelaten door de gemeente en burgemeester", stelt eigenaar Frans van Seumeren in een scherpere reactie op de sanctie dan in een verklaring van de club van maandag.

3 uur geleden
Olympiakos 'hoort bij Europese elite' na winnen Conference League

ATHENE (ANP/RTR) - De spelers en trainer van Olympiakos konden hun historische Conference League-titel vlak na het verslaan van Fiorentina (1-0 na verlenging) nauwelijks geloven. "Ik heb hier geen woorden voor. Het moet nog even binnenkomen", zei buitenspeler Giorgos Masouras, omringd door huilende en feestende teamgenoten.

4 uur geleden
Olympiakos verslaat Fiorentina en wint Conference League

ATHENE (ANP) - Olympiakos heeft als eerste Griekse club een Europese hoofdprijs gewonnen. De ploeg van coach José Luis Mendilibar versloeg in Athene Fiorentina met 1-0 in de verlenging door een treffer van Ayoub El Kaabi. Voor de Italianen is het de tweede keer op rij dat ze de finale verliezen. Vorig jaar was West Ham United te sterk.

11 uur geleden
Real-keeper Lunin kampt met koorts in aanloop naar CL-finale

MADRID (ANP) - Het is onzeker of Real Madrid zaterdag in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund de beschikking heeft over keeper Andriy Lunin. De 25-jarige Oekraïener was woensdag afwezig op de training door koorts.

16 uur geleden
FC Dordrecht ziet trainer Santoni naar Italië vertrekken

DORDRECHT (ANP) - FC Dordrecht heeft afscheid genomen van trainer Michele Santoni. De 44-jarige Italiaans-Nederlandse coach gaat aan de slag bij US Triestina, dat uitkomt op het derde niveau in Italië.

16 uur geleden
Koeman facetimede met meest opvallende afvaller Maatsen

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman heeft Ian Maatsen in een FaceTime-gesprek verteld dat hij niet met het Nederlands elftal naar het EK gaat. "Dat vond ik niet moeilijk", zei de bondscoach van het Nederlands elftal tijdens een persconferentie over zijn selectie van 26 spelers voor de Europese eindronde in Duitsland. "Dat is mijn taak, je weet dat dit eraan komt."

17 uur geleden