Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jos B. heeft verklaring over Nicky Verstappen opgenomen

Jos B. heeft verklaring over Nicky Verstappen opgenomen

MAASTRICHT (ANP) - Jos B., verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998, heeft een verklaring op video opgenomen. Dat heeft hij maandag bij aanvang van de eerste zittingsdag van zijn strafzaak laten weten. B zou daarmee voor het eerst sinds zijn aanhouding in 2018 zijn zwijgen doorbreken. Tot nu toe beriep B. zich altijd op zijn zwijgrecht.

"Onder spanning spreek ik niet zo gemakkelijk. Ik heb een verklaring opgenomen", zei B. in de rechtbank in Maastricht. Hij reageerde hiermee op de tenlastelegging die de officier van justitie voordroeg. De video waar B. op doelde betreft een verklaring die hij al twee jaar geleden heeft opgesteld en staat in de zaak bekend als de zogeheten 'kluisverklaring'. B. heeft altijd ontkend Nicky Verstappen ontvoerd, misbruikt of gedood te hebben. Maar een toelichting op die ontkenning bleef tijdens de acht voorbereidende zittingen in deze strafzaak uit.

De inhoudelijke behandeling van het strafproces gaat maandag en dinsdag van start met een uitgebreide bespreking van het dossier. Het OM zet met het vertonen van een 3D-presentatie zijn visie uiteen.

Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in 1998 van een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd zijn lichaam iets verderop op de heide gevonden. Waar Nicky precies gestorven is, blijft onduidelijk. Een plaats delict is nooit gevonden.

De nu 57-jarige B. zit sinds zijn arrestatie in augustus 2018 vast, hij werd na een klopjacht in Spanje aangehouden op basis van een DNA-match.

Meer uit Binnenland

Strafrechtelijk onderzoek naar fataal brugongeluk Lochem gestart

LOCHEM (ANP) - Naar het dodelijke brugongeval in Lochem is een strafrechtelijk onderzoek gestart, dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Rechercheurs van de bijzondere opsporingsdienst van de arbeidsinspectie zijn woensdag begonnen met het onderzoek. Zij doen dit onder leiding van het Openbaar Ministerie.

38 minuten geleden
Burgemeester Heerlen: bezoek koning kan helpen bij opknappen stad

HEERLEN (ANP) - Roel Wever, de burgemeester van Heerlen, gelooft dat het bezoek van koning Willem-Alexander aan Heerlen-Noord zeker kan bijdragen aan het opknappen van het stadsdeel. Dat zei hij woensdag na afloop van het bezoek, dat in het teken stond van het project Nationaal Programma Heerlen-Noord. Het stadsdeel heeft te maken met armoede en gezondheids- en criminaliteitsproblemen, iets wat met het project flink wordt aangepakt.

42 minuten geleden
Koning: verschrikkelijk als geld voor Heerlen-Noord opraakt

HEERLEN (ANP) - Koning Willem-Alexander zou het "verschrikkelijk" vinden als het geld om stadsdeel Heerlen-Noord op te knappen ooit opraakt. Dat zei hij woensdag na afloop van een bezoek aan Heerlen-Noord, een van de zogenoemde focusgebieden uit het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. In deze gebieden hebben veel inwoners te maken met armoede, veiligheids- en gezondheidsproblemen. Het programma wil die in samenwerking met bewoners en ondernemers aanpakken.

43 minuten geleden
Grote storing in systemen reisinformatie NS voorbij

UTRECHT (ANP) - De grote technische storing in alle systemen voor de reisinformatie over het treinverkeer van de NS is opgelost. Het probleem ontstond woensdagmiddag kort voor 16.30 uur. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

1 uur geleden
Donderdagochtend zekerheid over aantal asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Donderdagochtend wordt duidelijk hoeveel mensen er in de nacht van woensdag op donderdag in het aanmeldcentrum in Ter Apel waren. Vanaf middernacht mogen daar maximaal 2000 asielzoekers verblijven, maar het COA laat weten dat op dat moment niet wordt geteld. Hoeveel mensen er om middernacht in Ter Apel waren, wordt na 09.00 uur duidelijk, zo benadrukt een woordvoerder.

1 uur geleden
Resterende zeven verdachten van rellen Den Haag langer vast

DEN HAAG (ANP) - De resterende zeven verdachten van de rellen in Den Haag van afgelopen zaterdagavond blijven veertien dagen in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag woensdag besloten.

1 uur geleden
SER-voorzitter Kim Putters krijgt Comeniusprijs 2024

NAARDEN (ANP) - De Comeniusprijs gaat dit jaar naar voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Kim Putters. De jury van de prijs, die is vernoemd naar de Tsjechische denker Jan Amos Comenius (1592-1670), prijst Putters om zijn vermogen om "steeds opnieuw helder te duiden wat er gaande is in de samenleving". De SER-voorzitter ontvangt de prijs op 6 april in de Grote Kerk Naarden.

2 uur geleden