Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Joodse studenten klagen Twitter aan om antisemitische posts

Joodse studenten klagen Twitter aan om antisemitische posts

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Een groep Joodse studenten heeft een rechtszaak aangespannen tegen Twitter waarmee zij het sociale mediaplatform willen dwingen antisemitische berichten te verwijderen. De studenten, allen lid van de European Union of Jewish Students (EUJS), trekken daarin op met de Duitse mensenrechtenorganisatie HateAid.

De berichten die centraal staan, zijn geplaatst in de periode nadat Elon Musk aantrad als nieuwe topman bij het bedrijf. Van de berichten is melding gemaakt bij Twitter, maar vervolgens zijn deze niet verwijderd, betogen de aanklagers. In één van de berichten zou de holocaust zijn ontkend, iets wat bij wet strafbaar is in Duitsland. Naast dat de berichten offline gehaald moeten worden, eisen de studenten ook dat Twitter duidelijkheid verschaft over de manier waarop berichten op het platform worden gecontroleerd.

"Twitter heeft ons vertrouwen geschonden. Door de verspreiding van haatdragende inhoud toe te staan, slaagt het bedrijf er niet in gebruikers, en vooral jonge Joden, te beschermen", voert EUJS-voorzitter Avital Grinberg aan. Daaraan toevoegend: "Wat online begint, eindigt niet online."

Persbureau Bloomberg meldde begin januari nog dat Musk nog verder wilde bezuinigen op het team dat berichten controleert op inhoud. Musk, miljardair en ook topman van elektrische-autofabrikant Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, reorganiseerde het bedrijf nadat hij het had overgenomen. Daarbij ontsloeg hij grofweg 5000 van de 7500 werknemers.

Meer uit Buitenland

VN stelt geen onafhankelijk onderzoek in naar opblazen Nord Stream

NEW YORK (ANP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zal geen onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de sabotage in september van de Nord Stream-gaspijpleidingen, die via de Oostzee gas van Rusland naar Duitsland kunnen vervoeren. Rusland had de raad om een dergelijk onderzoek verzocht, maar alleen Brazilië, China en Rusland zelf stemden voor de resolutie. De overige twaalf landen in de raad onthielden zich van stemming. Een resolutie heeft negen stemmen nodig om te passeren. Geen van de vijf landen met vetorecht sprak hun veto uit.

3 uur geleden
Scholz bevestigt levering Duitse tanks aan Oekraïne

ROTTERDAM (ANP/DPA) - De Oekraïense strijdkrachten hebben achttien Leopard 2-gevechtstanks ontvangen vanuit Duitsland, zei bondskanselier Olaf Scholz maandag op een persconferentie met premier Mark Rutte in Rotterdam. "We hebben geleverd zoals aangekondigd", aldus het Duitse regeringshoofd. Eerder maandag had het Duitse blad Der Spiegel de aankomst van het wapentuig al gemeld.

5 uur geleden
Zeven doden onder wie drie kinderen na schietpartij in school VS

NASHVILLE (ANP/AFP/RTR) - Door een schietpartij op een christelijke basisschool in Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, zijn in totaal zeven mensen omgekomen. Dat meldt de politie. Het gaat om drie kinderen, drie medewerkers van de school en de vermoedelijke schutter.

5 uur geleden
Hongarije stemt in met toetreding Finland tot NAVO

BOEDAPEST (ANP/RTR) - Het Hongaarse parlement heeft maandag ingestemd met de toetreding van Finland tot de NAVO. Daarmee is een einde gekomen aan het maandenlange getreuzel van de regerende Fidesz-partij. Over de toetreding van Zweden is nog geen besluit genomen.

6 uur geleden
Netanyahu bevestigt uitstel debat juridische hervormingen

JERUZALEM (ANP/DPA/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandagavond tijdens een televisietoespraak bevestigd dat het parlementsdebat over de door hem gewenste juridische hervormingen wordt uitgesteld. Hij zegt daartoe te hebben besloten om een "breuk in de natie te voorkomen".

6 uur geleden
Neergestoken Nederlands meisje in Göteborg uit het ziekenhuis

GÖTEBORG (ANP) - Het Nederlandse meisje dat begin maart werd neergestoken in Göteborg heeft het ziekenhuis in de Zweedse stad verlaten, dat meldt een woordvoerster van academisch medisch centrum Sahlgrenska maandag aan het ANP.

8 uur geleden
Regio Mississippi wacht mogelijk opnieuw onweersbuien na tornado

JACKSON (ANP) - In de zuidelijke Amerikaanse staat Mississippi en omstreken is het maandag en dinsdag nog slecht weer met opnieuw kans op flinke onweersbuien. In de Amerikaanse staat zijn sinds vrijdag zeker 26 mensen om het leven gekomen als gevolg van een tornado die overtrok en voor veel verwoesting zorgde.

8 uur geleden