Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Joodse gemeenschap Rome spreekt schande van gedrag fans Lazio

Joodse gemeenschap Rome spreekt schande van gedrag fans Lazio

ROME (ANP) - De Joodse gemeenschap in Rome heeft schande gesproken van het antisemitische gedrag van fans van de Italiaanse voetbalclub Lazio. De Romeinse club speelde afgelopen weekend de stadsderby tegen AS Roma.

"Een hele tribune die antisemitische liederen zingt en een 'fan' op de tribunes die een 'Hitlerson-shirt' draagt met het rugnummer 88. En wij zijn, zoals altijd, de enigen die verontwaardigd zijn en protesteren", schreef Ruth Dureghello, de voorzitter van de Joodse gemeenschap van Rome, op Twitter. "Het kan toch niet zijn dat iedereen het blijft negeren?"

Bij de tekst plaatste Dureghello een foto van een fan van Lazio met de naam 'Hitlerson' en het nummer 88. Omdat de h de achtste letter van het alfabet is, wordt het nummer ook beschouwd als verwijzing naar 'Heil Hitler'.

Racistische uitlatingen

De Italiaanse minister van Sport, Andrea Abodi, reageerde door het bericht van Dureghello te retweeten met de opmerking: "Het is onmogelijk om te doen alsof er niets aan de hand is. Ik zal mijn bijdrage leveren, omdat ik me verplicht voel om dat te doen. Respect is verschuldigd en er kan niet over worden onderhandeld!"

De aanhang van Lazio maakt zich met regelmaat schuldig aan antisemitisch en racistisch gedrag. In januari werd het noordelijke deel van het Stadio Olimpico in Rome gesloten voor een wedstrijd na racistische uitlatingen door de ultra's in Lecce, gericht aan het adres van twee zwarte spelers, Samuel Umtiti en Lameck Banda.

Lazio speelde in de achtste finales van de Conference League tegen AZ. De Alkmaarders wonnen zowel uit als thuis met 2-1.

Meer uit Voetbal

Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

12 minuten geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

14 minuten geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

1 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

2 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

4 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

4 uur geleden
Timber maakt na acht maanden rentree bij beloftenploeg Arsenal

LONDEN (ANP) - Jurriën Timber maakt na acht maanden blessureleed zijn rentree op het veld. Maandag doet hij mee bij de beloftenploeg van Arsenal tegen Blackburn Rovers, zei trainer Mikel Arteta op een persconferentie.

4 uur geleden