Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jonker schrok in eerste helft van spel 'te gretig' Oranje

Jonker schrok in eerste helft van spel 'te gretig' Oranje

SYDNEY (ANP) - Bondscoach Andries Jonker zag in de eerste helft van de achtste finale op het WK tegen Zuid-Afrika een "verkrampt" Oranje. De trainer zegt dat hij de speelsters in de rust heeft kunnen "kalmeren", mede dankzij een tactische aanpassing, waarna zijn elftal uiteindelijk met 2-0 won. Jill Roord scoorde voor rust, Lineth Beerensteyn deed dat in de tweede helft.

Jonker weet het slordige spel van zijn ploeg in de eerste helft aan te veel "gretigheid". Volgens de coach speelde Oranje voor rust niet tegen Zuid-Afrika, maar vooral tegen zichzelf. "We maakten zelf heel veel fouten. Wij willen balbezit houden, maar als we de bal weggeven op onze helft komen we in de problemen. Dat is tegen elke tegenstander zo", zei Jonker tijdens zijn persconferentie.

Dat het zo zou gaan zag Jonker niet aankomen. "De training zaterdag ging namelijk uitstekend en was van een heel hoog niveau. Er waren toen maar twee kleine foutjes. Dat geeft dan vertrouwen. Maar in de wedstrijd kregen wij het niet voor elkaar." Het hielp volgens Jonker ook niet dat het publiek, 40.233 mensen, "volle bak" achter Zuid-Afrika stond.

Schorsing Van de Donk

"Het deel van mij dat gewoon wil winnen, is hartstikke blij. We hebben gewonnen. Maar het deel van mij dat mooi wil voetballen is niet tevreden over de eerste helft", zei Jonker. In de rust heeft de coach "een hele rij details opgesomd van dingen die we kunnen, maar die niet goed gingen" in de hoop dat dit Oranje terug in het zadel zou krijgen. "Het hielp dat Zuid-Afrika al twee keer gewisseld had, waardoor hun coach niet veel meer kon doen."

De bondscoach baalt van het ontbreken van de geschorste middenveldster Daniƫlle van de Donk vrijdag in de kwartfinale tegen Spanje. "Dat is het grootste verlies van vandaag. Het is heel vervelend, vooral voor haarzelf. Echt jammer." Jonker rekent erop dat Oranje de halve finale haalt, waarin Van de Donk dan weer haar opwachting zou kunnen maken. "Wij zijn hier gekomen met het idee dat we van iedereen kunnen winnen, dus ook van Spanje."

Van Domselaar

Voor keepster Daphne van Domselaar heeft Jonker niets dan lof. "Ik kan me geen interland herinneren waarin zij veel te doen heeft gehad. Dit was de allereerste keer dat ze zich heeft kunnen onderscheiden. Het is fijn dat ze haar talent kan tonen. Wij hebben een uitstekende keepster op doel staan."

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden