Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jonker dacht in Tilburg terug aan Eredivisie-ontknoping 2007

Jonker dacht in Tilburg terug aan Eredivisie-ontknoping 2007

TILBURG (ANP) - Oranje-bondscoach Andries Jonker moest goed nadenken of hij weleens eerder zo'n bizarre slotfase heeft meegemaakt als dinsdagavond bij het behalen van de Nations League-groepswinst in Tilburg. De ervaren voetbaltrainer kwam uit op de ontknoping van de titelstrijd in de Eredivisie in 2007, toen hij als coach van Willem II tegen Ajax speelde. De Amsterdammers liepen uiteindelijk het kampioenschap mis op één doelpunt.

Jonker: "Ik heb in mijn carrière vaak meegemaakt dat een wedstrijd in de allerlaatste seconden keert. Maar dit is met een nationaal elftal, een heel bijzonder elftal. En dit gaat om de kwalificatie voor een belangrijk toernooi. Dat is toch anders dan een competitiewedstrijd." Door twee treffers van Damaris Egurrola in de blessuretijd tegen België (4-0) is Oranje als groepswinnaar in de Nations League dicht bij de Olympische Spelen van volgend jaar.

Oranje was door de eerste treffer van de kopsterke middenveldster Egurrola even virtueel groepswinnaar, maar dat veranderde vlak daarna door de 6-0 van concurrent Engeland bij Schotland. Jonker: "Het was bij ons even onduidelijk of die treffer in Glasgow telde. Dat betekende dat ik in een halve minuut Damaris twee keer naar voren en twee keer heb teruggestuurd. Uiteindelijk bleef ze voorin, om ons plan C uit te voeren en dat werkte."

Mooiste vreugdemomenten

Tot afgelopen zomer had Jonker de beschikking over de inmiddels gestopte Stefanie van der Gragt als stormram om een winnende treffer te forceren. "Ik heb nu nog altijd hetzelfde plan, maar dan met Damaris. Dat kennen ze allemaal. Gelukkig hielden ze ook na de treffer hun hoofd erbij. Dit zijn de mooiste vreugdemomenten in topsport. Het stadion explodeerde en de meiden ook."

Jonker sluit de laatste interlandperiode van het jaar dan ook "heerlijk tevreden" af. Op 11 december is de loting voor de Nations League Finals van februari, waar ook Frankrijk, Spanje en Duitsland zich voor plaatsten. Daar liggen twee tickets klaar voor de Olympische Spelen. Frankrijk is als gastland al zeker van deelname aan de Spelen.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden