Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongeren met messen opgepakt in Helmond

Jongeren met messen opgepakt in Helmond

HELMOND (ANP) - De politie heeft vrijdagavond in Helmond twee jongeren opgepakt die een mes bij zich hadden. Beiden werden aangehouden op de Binderstraat in de Brabantse gemeente, waar vrijdagavond en -nacht een noodverordening van kracht is om rellen te voorkomen.

Het gaat om een 15-jarige jongen die met een groot mes rondliep en een 21-jarige jongeman met een mes op zak, beiden uit Helmond, aldus de politie.

De noodverordening geldt tot zaterdagochtend 06.00 uur voor de hele gemeente. De politie kan er preventief fouilleren. Er is een samenscholingsverbod en een verbod op alcohol.

Openbare orde

Volgens de gemeente is er opgeroepen om vrijdagavond en -nacht in Helmond de openbare orde ernstig te verstoren. Er dreigden een grote toeloop van op rellen beluste jongeren en gewelddadige schermutselingen met de politie. Die bleef vooralsnog uit, hoewel er volgens de politie veel volk op de been was. Rond 22.30 uur was het vrij rustig in de binnenstad, mogelijk ook omdat veel mensen naar binnen gingen in verband met de felle regen- en onweersbuien.

In de stad is veel politie op de been. Volgens de woordvoerder van de politie zijn er signalen die wijzen op een herhaling van wat afgelopen dinsdag gebeurde. Burgemeester Elly Blanksma van Helmond waarschuwt zoiets niet te tolereren. "We staan niet toe dat inwoners van Helmond zich onveilig voelen in hun eigen woonomgeving."

Bokswedstrijd

Dinsdagavond gebruikten zo'n 100 tot 150 jongeren een illegale bokswedstrijd als excuus om te gaan rellen in de binnenstad. Er werd met stenen en vuurwerk gegooid. Politie met honden en de mobiele eenheid wisten uiteindelijk de orde te herstellen. Daarbij werden zes jongeren opgepakt. Vrijdag werd nog een zevende verdachte aangehouden.

Donderdagavond wist een grote politiemacht dreigende rellen in de Eindhovense wijk Tongelre in de kiem te smoren. Daarbij werden 21 jongeren tussen de 13 en 30 jaar gearresteerd. Twee derde van hen was minderjarig. Ze liepen er rond met onder meer stenen, vuurwerk of bivakmutsen en waren volgens justitie uit op confrontaties met de politie.

Meer uit Binnenland

Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

4 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

4 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

5 uur geleden
Man Spanbroek vertelt politie inderdaad ontvoerd te zijn geweest

BEVERWIJK (ANP) - De man die vrijdagmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang in een auto werd gezet, heeft bij de politie verklaard dat hij inderdaad slachtoffer van ontvoering is geweest. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Het slachtoffer werd eerder op maandag teruggevonden in Beverwijk.

6 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man gezien bij station Beverwijk

BEVERWIJK (ANP) - De politie heeft maandag meerdere meldingen gekregen dat de man die vrijdagmiddag vermoedelijk werd ontvoerd uit het Noord-Hollandse Spanbroek is gezien in de omgeving van station Beverwijk, zo'n 35 kilometer vanaf de mogelijke ontvoerplek. De politie heeft hem echter nog niet gevonden en roept mensen op naar hem uit te kijken en 112 te bellen als ze hem zien. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man in zijn eentje gezien is in de omgeving van het station.

7 uur geleden
Ontploffing bij Surinaams geldwisselkantoor in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. Het gaat om een pand van de keten Suri-Change, die de laatste tijd vaker doelwit is geweest van explosies. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

11 uur geleden
Anadolu: Erdogan opnieuw populairste kandidaat in Nederland

ANKARA (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die zondag is herkozen, is ook tijdens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen de populairste kandidaat onder kiezers in Nederland gebleken. Hij kreeg 70,5 procent van de stemmen en rivaal Kemal Kilicdaroglu 29,6 procent, meldt het Turkse persbureau Anadolu.

12 uur geleden