Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongen aangehouden na bedreiging homoseksueel stel in Amsterdam

Jongen aangehouden na bedreiging homoseksueel stel in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een 15-jarige jongen is aangehouden in verband met de belediging van een homoseksueel koppel in Amsterdam. Het stel had aangifte gedaan nadat ze waren beledigd terwijl ze zondag hand in hand naar de supermarkt liepen. Ze werden toen belaagd door een groep tieners.

Het stel kreeg te maken met doodsverwensingen en werd uitgescholden. De nu aangehouden jongen heeft zich zelf gemeld op het politiebureau, zo meldt de politie maandag. De politie is nog op zoek naar de overige jongeren. Ze roept de jongeren op zich ook zelf te melden.

De mannen belden de politie en maakten in de tussentijd opnames. Die hebben ze gedeeld op sociale media. Toen agenten ter plaatse kwamen, gingen de jongens ervandoor. Twee tieners kwamen later terug en bespuugden de twee mannen.

Reactie COC

"Wij hebben de beelden zelf ook gezien en pakken het heel serieus op", aldus een woordvoerster van de politie. "Normaal gesproken duurt het even voor je aangifte kunt doen van een zogenoemd 'klachtdelict'. Het aangifteproces is nu versneld en daardoor konden de mannen al aangifte doen.

Het COC spreekt van een afschuwelijk incident. De belangenclub dringt aan op meer maatregelen tegen anti-LHBTI geweld.

Meer uit Binnenland

Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

2 uur geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

5 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

9 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

11 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

11 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

11 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

14 uur geleden