Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongen (17) aangehouden na sturen dreigmail aan school Bilthoven

Jongen (17) aangehouden na sturen dreigmail aan school Bilthoven

BILTHOVEN (ANP) - De politie heeft zaterdag een 17-jarige jongen uit Oirschot aangehouden op verdenking van het sturen van een dreigmail aan een scholengemeenschap in Bilthoven. Leerlingen van De Werkplaats Kindergemeenschap kregen dinsdagavond het dreigende bericht, waarin ook een foto van een vuurwapen stond. Het bericht werd vervolgens ook via sociale media verspreid.

Op advies van het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente bleef de middelbare school donderdag en vrijdag dicht.

De politie sprak van een "heftig dreigement" en startte direct een onderzoek naar de herkomst van de mail. Uit dit onderzoek kwam de 17-jarige jongen naar voren. Volgens de politie is uit niets gebleken dat de verdachte echt van plan was om zijn dreigementen uit te voeren. Wel wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de bedreiging. De jongen zit nog vast voor verder verhoor.

Door de aanhouding is er volgens de politie geen dreiging meer voor de scholengemeenschap. Daarom gaat de school vanaf dinsdag weer open.

Meer uit Binnenland

Boete die COA aan Westerwolde betaalt, bereikt maximale bedrag

TER APEL (ANP) - De boete die het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moet betalen aan de gemeente Westerwolde bereikt dinsdag waarschijnlijk het maximale bedrag van 1,5 miljoen euro. Elke dag dat er meer dan 2000 mensen in het aanmeldcentrum in Ter Apel slapen, volgt een dwangsom van 15.000 euro.

38 minuten geleden
GroenLinks-PvdA grote winnaar op Bonaire

KRALENDIJK (ANP) - Op Bonaire heeft GroenLinks-PvdA de meeste stemmen behaald in de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat heeft de waarnemend gezaghebber van Bonaire Reynolds 'Nolly' Oleana maandag (lokale tijd) bekendgemaakt.

40 minuten geleden
Rechtbankuitspraak in opruiingszaak van Gideon van Meijeren

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag doet dinsdag uitspraak in de strafzaak tegen Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (36). Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een werkstraf van 200 uur tegen de politicus voor twee gevallen van opruiing.

41 minuten geleden
Politiebureaus 24 uur dicht als actie voor vroegpensioen

DEN HAAG (ANP) - Politiebureaus met een publieksfunctie sluiten 24 uur de deuren. De politiebonden voeren met deze sluiting actie voor een structureel vroegpensioen. Hierdoor kan onder meer geen aangifte worden gedaan op de bureaus.

43 minuten geleden
Kabinet belooft UNRWA 3 miljoen euro, maar stelt wel voorwaarden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft 3 miljoen euro gereserveerd voor de organisatie van de Verenigde Naties voor Palestijnse Vluchtelingen (UNRWA). Daarmee stelt Nederland de hulporganisatie voor het eerst weer geld in het vooruitzicht sinds die begin dit jaar in opspraak raakte. De UNRWA moet wel nog aan een aantal voorwaarden voldoen, schrijft demissionair minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) in een Kamerbrief.

7 uur geleden
Inspectie: dwangsom voor politie als C2000 niet wordt verbeterd

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Arbeidsinspectie is van plan om de politie een dwangsom op te leggen als die haar communicatiesysteem C2000 niet verbetert. Een woordvoerder van de inspectie bevestigt berichten daarover van de NOS en NU.nl. De politie krijgt nog een jaar de tijd om het communicatiesysteem voor de hulpdiensten structureel te verbeteren en moet van de inspectie per direct maatregelen nemen "om een veilige werkomgeving voor haar medewerkers te creƫren". Lukt dat niet, dan wordt de zogeheten last onder dwangsom definitief.

8 uur geleden
Verkeer kan weer over Afsluitdijk, storing nog niet verholpen

DEN OEVER (ANP) - Verkeer kan weer over de Afsluitdijk rijden, meldt Rijkswaterstaat. Door een storing aan de brug bij de Stevinsluizen was de A7 korte tijd in beide richtingen afgesloten.

11 uur geleden