Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongen (16) opgepakt om schieten Coolsingel tijdens Zomercarnaval

Jongen (16) opgepakt om schieten Coolsingel tijdens Zomercarnaval

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft vrijdagavond een 16-jarige jongen opgepakt op verdenking van een schietincident op de Coolsingel tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam. Bij die schietpartij vielen geen gewonden. De tiener, die is aangehouden op de Oostzeedijk, komt uit Spijkenisse.

Een getuige hoorde de bewuste zaterdag 29 juli een harde knal en zag dat iemand een wapen in zijn hand had.

Tijdens het Zomercarnaval was ook nog een andere schietpartij, die vond plaats op de hoek van de Coolsingel en de Van Oldenbarneveltstraat. Hierbij raakte een 21-jarige Limburger gewond. De verdachte, een 26-jarige man, werd door de politie neergeschoten. Zowel hij als het slachtoffer zijn buiten levensgevaar.

Meer uit Binnenland

ProRail wil gebruik chemische bestrijdingsmiddelen afbouwen

UTRECHT (ANP) - ProRail wil de komende jaren het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen afbouwen, meldt de spoorwegbeheerder dinsdag. Momenteel worden de chemische middelen, voornamelijk glyfosaat, omwille van de veiligheid nog gebruikt op de schouwpaden langs het spoor en in het ballastbed van het spoor, aldus ProRail.

11 minuten geleden
Aantal gearresteerden UvA-protestkamp bijgesteld naar rond de 140

AMSTERDAM (ANP) - Bij het protestkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam werden in de nacht van maandag op dinsdag rond de 140 pro-Palestijnse betogers aangehouden, meldt de politie. Eerder ging ze uit van zo'n 125 gearresteerden.

17 minuten geleden
Nog vier UvA-betogers van de meer dan 125 gearresteerden vast

AMSTERDAM (ANP) - Vier pro-Palestijnse betogers die werden gearresteerd in een tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van AT5.

1 uur geleden
UvA-betogers zijn volgens advocaat onrechtmatig opgepakt

AMSTERDAM (ANP) - De zeker 125 pro-Palestijnse betogers die zijn aangehouden in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam hadden niet opgepakt mogen worden. Dat meldt advocaat Willem Jebbink, die veel van de gearresteerden bijstaat.

2 uur geleden
Eerste gearresteerden van protestkamp UvA vrijgelaten

AMSTERDAM (ANP) - De eerste mensen die in de nacht van maandag op dinsdag werden gearresteerd in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie dinsdagochtend.

4 uur geleden
Circa 125 demonstranten tentenkamp UvA nog vast

AMSTERDAM (ANP) - De ongeveer 125 demonstranten die in de nacht van maandag op dinsdag zijn opgepakt in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat laat de politie dinsdagochtend weten.

4 uur geleden
UvA geeft openheid over banden met Israëlische instellingen

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam heeft bekendgemaakt welke samenwerkingen ze heeft met Israëlische instituten. Dat was een van de eisen van de demonstranten die de Roeterseilandcampus bezetten, tot de politie het protestkamp dinsdagochtend ontruimde.

5 uur geleden