Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongen (14) overleden na steekpartij in Londen

Jongen (14) overleden na steekpartij in Londen

LONDEN (ANP) - Een 14-jarige jongen is omgekomen bij een steekpartij in het noordoosten van Londen. Vier gewonden liggen in het ziekenhuis, maar verkeren volgens de politie niet in levensgevaar. Agenten hebben een man met een zwaard aangehouden.

Een politiefunctionaris verklaarde tijdens een persconferentie dat de jongen naar het ziekenhuis was gebracht en daar korte tijd later overleed. De andere slachtoffers zijn twee burgers en twee agenten die afkwamen op een melding over het incident in de buitenwijk Hainault. De agenten hebben "aanzienlijke verwondingen" en moeten geopereerd worden.

Het motief van de 36-jarige verdachte is nog niet bekend. De politie denkt niet dat er sprake is van terrorisme of een gerichte aanval. Ook wordt niet gezocht naar andere verdachten. Het onderzoek naar de steekpartij bevindt zich nog in een beginfase, aldus de politiefunctionaris. Het incident was dinsdag iets voor 07.00 uur. De verdachte zou met een auto op een woning zijn ingereden en daarna mensen hebben aangevallen.

'Schokkend'

Agenten konden de verdachte aanhouden door hem te taseren. De arrestatie vond 22 minuten na de eerste melding bij de politie plaats, vertelde de politiefunctionaris tijdens de persconferentie. Hij weigerde antwoord te geven op de vraag of de man al eens eerder is gearresteerd.

Premier Rishi Sunak omschrijft het geweld als "schokkend". "Mijn gedachten zijn bij de betrokkenen en hun families", schrijft hij op X. "Dergelijk geweld hoort niet thuis op onze straten." Binnenlandminister James Cleverly heeft op hetzelfde platform zijn medeleven aan alle betrokkenen betuigd en noemt het overlijden van de jongen "hartverscheurend".

Burgemeester Sadiq Khan van Londen laat in een verklaring weten "kapot te zijn" van de gebeurtenissen van dinsdagochtend. Een verslaggever van Sky News omschrijft het gebied waar de steekpartij plaatsvond als een woongebied en "relatief veilig".

Meer uit Buitenland

Biden: offensief van Israël in Gaza is geen genocide

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden ontkent dat het Israëlische offensief in Gaza genocidaal is. "Wat er gebeurt is geen genocide, dat verwerpen wij", zei hij maandag in het Witte Huis tijdens een evenement van de Jewish American Heritage Month.

42 minuten geleden
Zelensky: hulp uit het Westen bij versterken luchtafweer is traag

KYIV (ANP/DPA) - Volgens Volodymyr Zelensky heeft Oekraïne dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar "mist het vrije Westen snelheid in deze twee kwesties". Dat zei de Oekraïense president maandag in zijn dagelijks videotoespraak.

3 uur geleden
Separatisten Nieuw-Caledonië weigeren barricades te verwijderen

NOUMEA (ANP/AFP) - De internationale luchthaven van het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is maandag gesloten gebleven, omdat separatisten weigerden de wegversperringen op te heffen die de Pacifische archipel al een week lang lamleggen. Frankrijk had meer dan 600 zwaarbewapende politiemensen ingezet om controle te krijgen over de weg die de hoofdstad Noumea verbindt met het internationale vliegveld. Tevergeefs dus.

4 uur geleden
Schip dat brug in Baltimore vernielde naar haven gesleept

BALTIMORE (ANP/AFP) - Het vrachtschip dat bijna twee maanden geleden tegen een brug in de Amerikaanse stad Baltimore aanvoer, is maandag weer vlotgetrokken en terug naar de haven gesleept.

5 uur geleden
Witte Huis: Iraanse president Raisi had bloed aan zijn handen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De zondag bij een helikoptercrash omgekomen Iraanse president Ebrahim Raisi had "bloed aan zijn handen", omdat hij extremistische groeperingen in de regio steunde. Dat zei de Witte Huis-woordvoerder op het gebied van nationale veiligheid John Kirby.

6 uur geleden
Iran houdt verkiezingen op 28 juni voor opvolger dode Raisi

TEHERAN (ANP/AFP) - Iran houdt op 28 juni nieuwe presidentsverkiezingen, melden staatsmedia. De verkiezingen zijn noodzakelijk na de dood van president Ebrahim Raisi en zijn gevolg bij een helikoptercrash. "De verkiezingskalender werd goedgekeurd tijdens de bijeenkomst van de hoofden van de rechterlijke macht, de regering en het parlement", aldus de staatstelevisie.

7 uur geleden
Ex-fixer Cohen bekent in rechtszaal Trump te hebben bestolen

NEW YORK (ANP/RTR) - Donald Trumps voormalige fixer Michael Cohen heeft in de rechtszaal bekend dat hij geld heeft gestolen van het bedrijf van de voormalige Amerikaanse president. Cohen is een belangrijke getuige van de aanklagers in het zwijggeldproces waarin Trump is verwikkeld.

7 uur geleden