Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jonge hockeyploeg speelt nu gelijk in India en wint shoot-outs

Jonge hockeyploeg speelt nu gelijk in India en wint shoot-outs

BHUBANESWAR (ANP) - De hockeysters van Oranje hebben in de Pro League met een zwaar verjongde ploeg een nieuwe nederlaag tegen India kunnen voorkomen. In Bhubaneswar werd het ditmaal 1-1. Nederland won vervolgens wel de shoot-outserie met 3-1, waardoor een bonuspunt werd gepakt. Vrijdag verloor Oranje nog met 2-1 van India, dat onder leiding staat van Janneke Schopman.

Al in de eerste minuut nam India de leiding: Rajwinder Kaur tikte de bal na 33 seconden binnen nadat ze de bal na een strafcorner voor haar voeten had gekregen. De gelijkmaker van Oranje liet lang op zich wachten. Pas in het vierde kwart, in de 53e minuut, maakte de olympisch kampioen gelijk via Yibbi Jansen. De 22-jarige specialiste, die zondag al drie keer had gescoord tegen de VS, pushte hard raak uit een strafcorner.

Jansen benutte vervolgens de eerste shoot-out, waarna ook Kyra Fortuin en Marente Barentsen trefzeker waren. India miste drie shoot-outs.

Euro Hockey League

Nederland trad in India aan met veel jonge en onervaren speelsters, omdat de veel internationals de trip oversloegen omdat ze volgende week met hun clubs Amsterdam en Den Bosch in actie komen in de Euro Hockey League. Ook interim-bondscoach Jamilon Mülders was er niet bij in India, wegens privéomstandigheden. Hij werd vervangen door assistent-trainer Joost Bitterling en Daan Sabel, normaal gesproken betrokken bij Jong Oranje.

Door de het gelijkspel en de winst van de shoot-outs wist Nederland te voorkomen dat India de koppositie in de Pro League overnam. Oranje heeft na acht wedstrijden 19 punten, India heeft er 16.

Nederland komt pas eind mei weer in actie in de Pro League. Argentinië is dan twee keer de tegenstander.

Meer uit Sport

Winnende Merlier: mijn haters zullen ontgoocheld zijn

PADOVA (ANP/BELGA) - Tim Merlier liet met winst in de achttiende etappe van de Ronde van Italië zien dat hij ook tegen het einde van een grote wielerkoers kan winnen. De Belg van het team Soudal - QuickStep stond er tot dusverre een beetje om bekend vooral in de beginetappes toe te slaan. "Mijn haters zullen ontgoocheld zijn", zei Merlier met een grijns in finishplaats Padova.

33 minuten geleden
Wielrenner Merlier sprint naar tweede zege in Ronde van Italië

PADOVA (ANP/BELGA) - Wielrenner Tim Merlier heeft zijn tweede ritzege in de Ronde van Italië binnen. De 31-jarige Belg van Soudal - QuickStep was in de 178 kilometer lange achttiende etappe van Fiera di Primiero naar Padova de snelste in de massasprint.

1 uur geleden
Verstappen verwacht door concurrentie zware GP van Monaco

MONACO (ANP) - Max Verstappen verwacht "een van de zwaarste weekenden van het seizoen" in Monaco, waar zondag de Grote Prijs wordt verreden. De Red Bull-coureur gaat uit van veel tegenstand op het moeilijke stratencircuit.

1 uur geleden
F1-coureur Leclerc gaat voor winst in 'eigen' GP van Monaco

MONACO (ANP/DPA) - Charles Leclerc hoopt dit jaar voor het eerst de Grote Prijs van Monaco te winnen. De F1-coureur van Ferrari, die zelf geboren is in Monaco, gelooft dat het mogelijk is.

2 uur geleden
Griekspoor op Roland Garros tegen Amerikaan McDonald

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald. Dat heeft de loting voor het grandslamtoernooi in Parijs uitgewezen. Griekspoor, Nederlands beste tennisser van het moment, is de mondiale nummer 27. Mackenzie staat op plek 74 van de wereldranglijst.

2 uur geleden
Nadal op Roland Garros gekoppeld aan topper Zverev

PARIJS (ANP) - Veertienvoudig Roland Garros-winnaar Rafael Nadal is op zeer waarschijnlijk zijn laatste optreden in Parijs in de eerste ronde gekoppeld aan Alexander Zverev. De 27-jarige Duitser is de huidige nummer 4 van de wereldranglijst. De bijna 38-jarige Nadal nam in 2022 voor het laatst deel aan het Franse graveltoernooi, dat hij dat jaar voor de veertiende keer won.

3 uur geleden
Griekspoor treft Djokovic in kwartfinales tennistoernooi Gèneve

GENÈVE (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi van Genève. De beste Nederlandse tennisser versloeg de Canadees Denis Shapovalov in drie sets: 6-7 (7) 7-6 (4) 6-3). Griekspoor treft donderdag later op de dag Novak Djokovic voor een plek in de halve finales.

3 uur geleden