Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jong Oranje begint halve finale op EK met dezelfde basisformatie

Jong Oranje begint halve finale op EK met dezelfde basisformatie

SZEKESFEHERVAR (ANP) - Jong Oranje begint de halve finale van het Europees kampioenschap tegen Duitsland donderdag om 21.00 uur met dezelfde elf basisspelers als maandag tegen Jong Frankrijk. Het elftal van bondscoach Erwin van de Looi schakelde de titelfavoriet vrij verrassend uit (2-1).

Verdedigers Perr Schuurs en Tyrell Malacia hielden lichte blessures over aan het duel met de Fransen. Schuurs liet zich woensdag voorafgaand aan de laatste training nog behandelen aan een blaar op zijn grote teen. De Ajacied is, net als Malacia, op tijd fit en vormt in de MOL Arena Sosto in Szekesfehervar samen met Sven Botman het centrum van de defensie. Naast Malacia is Jordan Teze (rechts) de andere vleugelverdediger. Feyenoorder Justin Bijlow staat op doel.

Abdou Harroui en Ferdi Kadioglu moeten op het middenveld voor de controle zorgen. Kort daarvoor spelen AZ-spelers Dani de Wit (aanvoerder) en Calvin Stengs. Myron Boadu, eveneens van AZ, en Justin Kluivert zijn de twee spitsen. Boadu maakte tegen Frankrijk beide doelpunten, waarvan de laatste in blessuretijd.

Finale op zondag

Jong Duitsland, dat eind maart in de groepsfase gelijkspeelde tegen de Nederlandse beloften (1-1), bereikte de halve eindstrijd door maandag na strafschoppen van Jong Denemarken te winnen. Jong Spanje en Jong Portugal staan in de andere halve eindstrijd tegenover elkaar.

De finale is zondag om 21.00 uur in Ljubljana. Jong Oranje traint, bij winst, vrijdag eerst nog in Boedapest en vliegt later op de dag naar Slovenië.

Opstelling

Jong Oranje won het EK tot dusverre twee keer, in 2006 en 2007. Beide keren was Foppe de Haan de bondscoach.

Opstelling Jong Oranje: Bijlow; Teze, Schuurs, Botman en Malacia; Harroui en Kadioglu; De Wit en Stengs; Boadu en Kluivert.

Meer uit Voetbal

Ook zorgen voor Duitse bondscoach om Sané en Musiala

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Twee weken voordat de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann de voorbereiding op het EK in eigen land start, is er opnieuw slecht nieuws uit München. Bayern München-trainer Thomas Tuchel meldde zaterdag dat Jamal Musiala en Leroy Sané vrijwel zeker dit seizoen niet meer voor hun club in actie komen.

33 minuten geleden
International Aké haakt af bij Manchester City met blessure

LONDEN (ANP) - Nathan Aké is na 20 minuten uitgevallen in de wedstrijd van zijn club Manchester City tegen Fulham. De Nederlandse international had last van zijn been en gaf zelf te kennen dat hij niet verder kon spelen. Met een pijnlijke grimas verliet de verdediger het veld. Zijn ploeg leidde op dat moment met 1-0. Het is nog niet bekend wat voor blessure het is.

35 minuten geleden
Aanvoerder Martina moet elftalleider NAC in bedwang houden

BREDA (ANP) - NAC-aanvoerder Cuco Martina heeft na afloop van het duel met TOP Oss moeten ingrijpen bij een opstootje waarbij elftalleider John Karelse van de Bredase club betrokken was. Op beelden van ESPN is te zien dat Martina een interview afbreekt, omdat er buiten beeld iets gebeurt. Martina roept een paar keer 'John' en verlaat dan de interviewplek, vermoedelijk om Karelse in bedwang te houden.

5 uur geleden
Girona zet met gelijkspel bij Alavés tweede plek op het spel

VITORIA-GASTEIZ (ANP) - Oranje-international Daley Blind heeft met Girona met een 2-2-gelijkspel bij Deportivo Alavés de tweede plek in de Spaanse competitie op het spel gezet. De thuisploeg maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker.

14 uur geleden
Internazionale in Serie A veel te sterk voor Frosinone

FROSINONE (ANP) - Internazionale heeft de uitwedstrijd tegen Frosinone met ruime cijfers gewonnen. De kampioen van Italië was met 5-0 te sterk voor de laagvlieger uit de Serie A. Frosinone staat zeventiende en strijdt nog tegen degradatie.

16 uur geleden
Topscorer Guirassy schiet VfB Stuttgart langs FC Augsburg

AUGSBURG (ANP) - VfB Stuttgart heeft in de Duitse voetbalcompetitie een 1-0-overwinning behaald bij FC Augsburg. Topscorer Serhou Guirassy maakte kort na rust de enige treffer van de wedstrijd. Het was alweer zijn 26e doelpunt van het seizoen.

16 uur geleden
Lukkien en Robben genieten van promotie FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien genoot na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (2-0) volop van het feestvierende publiek op het veld en op de tribunes. Het doel om na de degradatie direct terug te keren naar de Eredivisie werd na een moeizaam begin van het seizoen toch nog gerealiseerd.

16 uur geleden