Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jol stopt bij ADO Den Haag als technisch manager

Jol stopt bij ADO Den Haag als technisch manager

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag moet op zoek naar een nieuwe technisch manager. Martin Jol vulde die rol in tot en met de voorbije transferperiode en wordt nu verantwoordelijk voor het realiseren van een gezamenlijke topsportlocatie in het Zuiderpark voor het eerste elftal, de jeugd en de vrouwentak.

"Ik denk dat we er alles aan hebben gedaan om ADO Den Haag op de rails te krijgen. Met de komst van Nasser El Khayati is de selectie rond en is mijn werk op technisch vlak gedaan. Het is een geschikt moment om me terug te trekken als hoofd van het Technisch Hart, ook omdat de club nu alle tijd krijgt om op zoek te gaan naar een technisch manager", aldus de 65-jarige Jol, die eerder Ruud Brood aanstelde als opvolger van de ontslagen Aleksandar Rankovic.

ADO wil graag dat meer spelers uit de jeugdopleiding doorstromen naar de selectie. Een gezamenlijke trainingslocatie voor alle teams moet daarbij helpen. Algemeen-directeur Mohammed Hamdi: "Ik ben content dat Martin zich nu onder meer gaat inzetten voor het topsportcentrum in het unieke Zuiderpark, de plek waar het allemaal begon en tevens een belangrijk onderdeel van ons meerjarenplan."

Jol vervulde de functie van technische man ruim een jaar bij ADO. Hij was daarvoor al een paar jaar niet meer werkzaam in de voetbalwereld. Zijn laatste werkgever was de Egyptische club Al-Ahly. Daarvoor trainde hij Tottenham Hotspur, Hamburger SV, Ajax en Fulham. Jol. "Mijn focus ligt nu breder, maar ik blijf uiteraard beschikbaar om Hamdi en Brood waar nodig met raad en daad terzijde te staan. Want vanzelfsprekend is en blijft ADO Den Haag mijn club, ook al ga ik de verrichtingen nu op wat meer afstand volgen."

Meer uit Voetbal

Aké wil na korte en roerige week bij Oranje niet te hard oordelen

PARIJS (ANP) - Nathan Aké wil na de teleurstellende start van de tweede periode onder bondscoach Ronald Koeman niet te hard oordelen.Volgens de verdediger van Manchester City heeft Oranje tijd nodig, zeker na de onrustige aanloop naar het duel met de Fransen.

48 minuten geleden
Trainer Koeman: dit heeft niets te maken met ontbrekende spelers

PARIJS (ANP) - Volgens bondscoach Ronald Koeman had de stevige nederlaag van het Nederlands elftal bij Frankrijk (4-0) niets te maken met de vele ontbrekende spelers. "Wij maken fouten op plekken in het veld waar geen fouten mogen worden gemaakt. Dat was de oorzaak dat we al snel een verloren wedstrijd speelden. Verliezen bij Frankrijk kan, maar het verschil was te groot. Dat had ik niet verwacht", zei hij bij de NOS.

9 uur geleden
Oranje-aanvoerder Van Dijk: na 7 minuten was het duel verloren

PARIJS (ANP) - Volgens Virgil van Dijk speelde het Nederlands elftal in Parijs tegen Frankrijk al snel een verloren wedstrijd. "Als je na 7 minuten al met 2-0 achter staat wordt het een hels karwei", zei de aanvoerder bij de NOS. "Dan is het eigenlijk al verloren." De vicewereldkampioen won met 4-0.

10 uur geleden
Oranje lijdt kansloze nederlaag in Frankrijk na dramatische start

PARIJS (ANP) - Oranje is de EK-kwalificatiereeks begonnen met een ruime nederlaag in en tegen Frankrijk. In het Stade de France bij Parijs werd het 4-0 voor de vicewereldkampioen. Al na 21 minuten was het 3-0.

10 uur geleden
Griekenland begint in 'groep Oranje' met zege op Gibraltar

FARO (ANP) - Griekenland is de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal begonnen met een zege op Gibraltar. In het Portugese Faro, waar Gibraltar een thuiswedstrijd speelde, werd het 3-0 voor de voormalig Europees kampioen. Beide landen spelen in dezelfde kwalificatiepoule als het Nederlands elftal.

10 uur geleden
Tadic wijst Servië de weg tegen Litouwen

BELGRADO (ANP) - Servië is aan de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2024 begonnen met een overwinning op Litouwen. Dusan Tadic speelde een belangrijke rol bij de zege van 2-0 in Belgrado.

10 uur geleden
Lukaku bezorgt bondscoach Tedesco goede start bij België

SOLNA (ANP) - De voetballers van België zijn onder de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco de EK-kwalificatie begonnen met een ruime overwinning op Zweden. In Solna wonnen de Belgen dankzij drie treffers van Romelu Lukaku met 3-0.

10 uur geleden