Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Johnson: Verenigd Koninkrijk is over piek coronavirus heen

Johnson: Verenigd Koninkrijk is over piek coronavirus heen

LONDEN (ANP/RTR) - Volgens de Britse premier Boris Johnson is zijn land over de piek van de coronacrisis heen. Hij zei dat donderdag tijdens zijn eerste persconferentie sinds zijn eigen besmetting met het virus. Hij kondigde meteen aan komende week met een uitgebreid plan te komen om de economie weer op gang brengen na de lockdown.

"Ik kan vandaag voor het eerst bevestigen dat we de piek van de ziekte gehad hebben", aldus Johnson. "We zijn voorbij de piek en zitten in een dalende trend, en we hebben veel redenen om hoopvol te zijn voor de langere termijn."

De Britse premier verklaarde dat zijn land de juiste maatregelen heeft genomen om het virus aan te pakken. "Ik denk zeker dat we globaal gesproken kunnen zeggen dat we het juiste hebben gedaan", aldus Johnson. Eerder was er veel kritiek op de Britse regering omdat er te laat zou zijn ingegrepen.

Johnson maakte ook bekend dat het dodental inmiddels is gestegen tot 26.771. Persbureau Reuters corrigeerde een eerder vermeld getal. Het aantal doden steeg daarmee met 674.

Meer uit Buitenland

Vietnam heeft voormalige politieminister als nieuwe president

HANOI (ANP/AFP/RTR) - Het parlement van Vietnam heeft als verwacht To Lam, tot voor kort minister van Openbare Veiligheid, gekozen als president. Lam was vorige week door de Communistische Partij voorgedragen als nieuwe president.

1 uur geleden
Hulp geleverd via door VS gebouwde pier bereikt Palestijnen niet

WASHINGTON (ANP) - Geen van de 569 ton humanitaire hulp die op een door de VS gebouwde pier in Gaza gearriveerd is, is tot dusver uitgedeeld aan mensen in nood. Dat zei dinsdag een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

3 uur geleden
Jenny Erpenbeck wint International Booker Prize

LONDEN (ANP) - De Nederlandse schrijfster Jente Posthuma heeft naast de International Booker Prize gegrepen. De prestigieuze Britse prijs voor boeken die zijn vertaald naar het Engels ging naar de Duitse auteur Jenny Erpenbeck en haar boek Kairos.

7 uur geleden
Team van Trump verwijdert video over oprichting 'reich'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het campagneteam van Donald Trump heeft een video verwijderd van zijn socialemedia-account waarin wordt gerept over de oprichting van een 'reich' na de komende verkiezingen. Het campagneteam van zijn politieke rivaal Joe Biden spreekt schande van het filmpje, dat volgens een woordvoerster van Trump door een onoplettende medewerker online is gezet.

8 uur geleden
Israël draait maatregelen tegen persbureau AP terug

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Israël komt terug op maatregelen tegen het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP). De autoriteiten maakten bekend dat afgepakte camera-apparatuur wordt teruggegeven.

9 uur geleden
Rusland oefent met gebruik tactische kernwapens dicht bij Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische strijdkrachten zijn naar eigen zeggen "niet ver van Oekraïne" begonnen met oefeningen voor het praktische gebruik van tactische kernwapens. Eerder deze maand werd in Moskou aangekondigd dat die oefeningen worden gehouden als gevolg van westerse provocaties en bedreigingen.

13 uur geleden
Einde strafzaak Trump in zicht, ex-president getuigt zelf niet

NEW YORK (ANP) - De advocaten van Donald Trump hebben volgens Amerikaanse media hun bewijsvoering gestaakt in de zwijggeldzaak tegen de oud-president. Het bleef tot het laatste moment spannend of ze Trump zelf nog zouden oproepen als getuige, maar dat gebeurde niet. Dat betekent dat het einde van de strafzaak in New York nu in zicht is.

14 uur geleden